Paleo étrenden él a 13 hónapos ausztrál kislány

Kókuszolajban sült tojás sült zöldségekkel, többek között édesburgonyával, répával, párolt brokkolival, mellé egy negyed avokádó és egy kevés savanyú káposzta. Úgy hangzik, mint egy trendi kávézó menüje, pedig valójában egy 13 hónapos kislány szokásos napi reggelijéről van szó. A paleo étrend mellett a kislány naponta kétszer anyatejet is kap.

A queenslandi Grace édesanyja, Shan Cooper az átlag szülőkkel ellentétben nem hajlandó passzírozott barackpürével, gabonapehellyel vagy kenyérkatonákkal etetni gyermekét, helyette inkább organikus csirkehúst és zöldségeket szolgál fel.

Paleo reggeliAz anya az ősemberek étrendjét követő diétának hódol, azaz száműzi otthonából a gabonákat és tejtermékeket, helyette sok húst, halat, tojást, gyümölcsöt és zöldséget fogyasztanak.

Amint arról Grace anyja beszámolt, lánya szívesen eszi ezeket az ételeket, és a paleo diétának hála szinte sosem beteg, holott gyakran találkozik más gyerekekkel.

Az asszony öt évvel ezelőtt tért át a paleo étrendre, miután megoldást próbált találni ételallergiájára. Először csak a glutént száműzte az étrendjéből, majd a tejtermékeket, végül pedig minden feldolgozott terméket. Amikor pedig megszületett a kislánya, természetesnek vette, hogy őt is e szerint az elv szerint fogja táplálni.

Grace egyébként a paleo étrend mellett még naponta kétszer anyatejet is kap.