Mégis porckopás volt

Tavaly szeptemberben fájni kezdett a bal térdem. Azt hittem, hogy a kertben végzett munka a ludas, főleg a metszés, amelynek mozdulatsorához a testem nincs hozzászokva. Vártam, hogy majd csak elmúlik, de a fájdalom nem akart szűnni. Ülőmunkát végzek, és az utóbbi időben észrevettem, hogy amikor felállok a székből, merev a térdem és a lábam.

Már eljött a karácsony, de a térdem még mindig fájdogált. Az orvos felkeresésére már semmi időm sem maradt, így azt mondtam magamban, hogy kibírom az új évig. Akkor elmentem a háziorvosomhoz, ő pedig vért vett, hogy kiderítsük, mi a gond.

Az ízületeket táplálni kell

Boldogan távoztam, hiszen akkor valójában egészséges vagyok, csak be kell járatnom a lábamat, és majd minden baj elmúlik. Pszichésen is igyekeztem meggyőzni magam, hogy minden rendben lesz.

Májusban három hétre elutaztam fürdőkúrára Jeseníkbe, úgyhogy volt elég időm a térdem „bejáratására”. Nem kíméltem magam, sőt oda-vissza sétálgattam: dombra fel, dombról le. Próbálgattam, hogyan is „állok”, vajon a fájdalom megszűnt-e. Kiváló volt a teljesítményem, kivéve a térdemét.

Két héttel a fürdőből való hazatérésem után azonban már járni sem tudtam, annyira fájt a bal térdem. Két hónapig rettenetes fájdalmaim voltak, a térdem bedagadt. A röntgen kimutatta a porckopást, ami 1-2. fokozatú volt! Elkezdtem szedni két Energy készítményt, a FYTOMINERAL-t és a SKELETIN-t. Már a harmadik napon enyhült egy kicsit a fájdalom, és két hét elteltével a javulás még egyértelműbben megmutatkozott. A helyzet fokozatosan javult.

A térdem állapota mára stabilizálódott, én pedig (bár nem szívesen) belenyugodtam abba, hogy 54 évesen állandóan oda kell figyelnem az ízületeim és a csontjaim megfelelő táplálására. Megértettem azt is, hogy kerülnöm kell a felesleges stresszt, és el kell fogadnom az életet úgy, ahogy van.

Jelmondatom: légy boldog, és egészséges leszel!

Marie Šírová
Jiříkovice

További információ az Energy menüpontunkban és az Energy cég honlapján. Ugyanott ingyenes orvosi és természetgyógyász tanácsadás is igénybe vehető.

(x)