Lázcsillapítás, krémek

Kis unokám 3,5 éves óvodás, elkapott egy magas lázzal járó vírusfertőzést. A lányom tanácsomra VIRONAL-t, GREPOFIT DROPS-ot és CISTUS INCANUS-t adott neki az első napon, valamint szükség esetén lázcsillapítót. A 2. napon mindezt kiegészítettük DRAGS IMUN-nal, és hamarosan jött a csodás meglepetés: nagy örömünkre már nem volt szükség plusz lázcsillapítóra.

Láttuk, hogy a gyereknek megy fel a láza, síróssá, fáradttá vált. Rögtön kapott 1-1 csepp DRAGS IMUN-t és CISTUS INCANUS-t, és még DROSERIN krémmel bekentem az arcát, hátát, mellkasát, mindkét kézfejét és a csuklóját belül. (Fontosnak tartom a hüvelykujj krémezését, mert akupresszúrában a körömperc külső zugában van a lázcsillapító pont.)

Gyorsan jött a javulás

A gyerek teste ekkor érezhetően forró volt. Húsz perc múlva visszamértük, és 36,9 Celsius-fokot mutatott a hőmérő. A gyerek perceken belül újra vidám lett, többé nem ugrott ki a láza, pedig előzőleg 39 fokra és fölé is emelkedett, de nagy-nagy örömünkre már nem volt szükség plusz lázcsillapítóra.

Arcpír

Egyik ismerősöm kért tanácsot, melyik krémet használja, mert az arca lángolt, főleg az arccsúcs részen. Ezt a kínai 5 elem, illetve a hko (hagyományos kínai orvoslás) szerint a szétszóródott tűz energiájának tekintjük, Tűz a fejben elnevezéssel. A RUTICELIT krémet javasoltam. Arcát bekenve, percek alatt megszűnt az arcpír, és sokkal kellemesebben érezte magát. Bár hiszek a készítmények csodás hatásában, ez a gyors javulás még engem is meglepett. Hozzáteszem: ez leginkább akut esetben működik ilyen jól.

Hasfájás

Hároméves kis unokám egyik este hasfájás miatt panaszkodott. Eszembe jutott a DROSERIN krém, amely éppen a táskámban volt. Javasoltam a picinek, hogy kenjük be a krémmel a hasát a köldök körül, közben a két tenyér összedörzsölésével készítsünk „fénylabdát”, és amikor meleg a tenyér, tegyük a hasára.

A gyerek perceken belül kellemes bizsergést érzett, a hasfájása megszűnt, és könnyen elaludt. Ma reggel hasfájással ébredt, és kérte az anyukáját, kenje be a hasát, ahogy a múltkor történt, és tegye rá a kezét a hasára. A módszer ismét bevált, pár percen belül, „morgással” jelezte a hasa, hogy múlik a fájdalom. Erre a gyerek azt mondta, hogy megköszönte a hasa a kezelést, és elmúlt a hasfájása.

Veres Erzsébet
természetgyógyász, Szolnok

További információ az Energy menüpontunkban és az Energy cég honlapján. Ugyanott ingyenes orvosi és természetgyógyász tanácsadás is igénybe vehető.

(x)