Epevezeték-gyulladás: nem örök időkre szól

V. R. 38 éves nőbetegem epehólyagjának műtéti eltávolítását követően arra panaszkodott, hogy a borda alatti területeken nyomást és fájdalmat érzékel. Éjszakánként rosszul érezte magát, különösen akkor, ha késő este túl sok ételt fogyasztott.

A fájdalom intenzitása a korábbi epekólikához hasonlatos. Ilyen esetekben rendszerint Rowacholt, Cholagolt, vagy az utóbbi időben szilimarintartalmú gyógyszereket szokás előírni, amelyek jótékonyan hatnak a májsejtek regenerációjára. Ez a fajta gyógymód azonban a legtöbb esetben csak az akut állapotot kezeli. A panaszok rendszeresen visszatérnek, és ennek rendkívül egyszerű a magyarázata. A szilimarin rendbe hozza ugyan a májműködést, ám az alapprobléma az epevezetékekben rejlik. A máj intenzívebben kezdi termelni az epét, de az epevezetékek sár vagy kövek formájában stagnáló tartalma nem teszi lehetővé a szabad átfolyást, és ez a pangás kólikás fájdalmat, később pedig krónikus gyulladást okoz.

Többféle energy készítmény segített

Az alternatív orvoslás ebben az esetben képes nagyon gyors segítséget nyújtani.

A naponta 3×4 csepp adagban szedett VIRONAL jótékonyan befolyásolja a már kialakult gyulladást. A 3 hetes kúra, majd az 1 hét kihagyás után a hölgy a REGALEN-t kezdte alkalmazni étkezés előtt (naponta 2×3 cseppet, majd az adagot a 3 hét leforgása alatt folyamatosan napi 2×5 cseppre növelte). Abban az esetben, ha a Regalen szedésekor gyomorégést tapasztalunk, a készítményt inkább étkezés után adagoljuk. (A Regalen-t ilyen indikáció esetén érdemes reggel és délután bevenni, mert ha este aktiváljuk a májműködést, az álmatlanságot okozhat.) A Regalen fecskefűtartalmának köszöngetően az epevezetékek átjárhatóvá váltak.

A minél jobb hatás elérésére a hölgy RUTICELIT-tel kenegette a mája fölötti területet, hogy ezzel is oldja a görcsöket.

A folyamatot speciális reflexzóna-masszázzsal gyorsítottuk fel – a hölgy jobb talpán a máj zónájától a nyombél területe felé haladva (ellenkező irányban a masszázst végezni nem szabad!). A reflexzóna-masszázst óvatosan, finoman és naponta kell elvégezni.

Étrendváltoztatás is szükséges

A regeneráció következő igen fontos pontja az étrendváltoztatás volt. Azt javasoltam a hölgynek, hogy ne fogyasszon tejtermékeket, mert azok előidézhetik az epevezeték tartalmának besűrűsödését, nyálkássá teszik a nyálkahártyákat, valamint súlyosbítják a gyulladásokat, emellett laktózérzékenységre hajlamos embereknél hátrányosan befolyásolják az emésztést. Javasoltam továbbá, hogy hagyja el étrendjéből a fehér lisztből készült ételeket, a margarint, és persze késő este a nehéz ételeket.

Az epevezeték rendkívül gyorsan kezdett kiürülni, 3 hét elteltével a hölgy panaszmentes lett. A REGALEN alkalmazását azért a második háromhetes kúra végéig folytatta.

A REGALEN hatékonyságát ilyen esetekben egyedülállónak tartom. Nem találkoztam még egyetlen olyan más készítménnyel sem, amely az említett forgó problémákat meg tudta volna oldani. Valószínű, hogy a regalen sok esetben feleslegessé tenné az epehólyag eltávolítását is.

Naďa Eliášová

További információ az Energy cég honlapján és az Energy menüpontunkban. Ugyanott ingyenes természetgyógyász tanácsadás is igénybe vehető.

(x)