Kedves Látogatóink! Finanszírozási nehézségeink szponzor híján – 15 éves működés után – bennünket is arra kényszerítenek, hogy fogjuk vissza a tempót. Ezért már nem közlünk új cikkeket, de továbbra is elérhetők a keresőink, a holdnaptár, a kínai horoszkóp és a másfél évtized alatt megjelent írásaink.
Reméljük, hogy hamarosan lesz olyan üzleti partnerünk, aki akár tulajdonosként, akár üzemeltetőként lát fantáziát a Natúrszigetben, és kész tovább működtetni, fejleszteni az oldalunkat.
Továbbra is vigyázzanak magukra és szeretteikre!

Gyógymódkereső

Fülfájás

Hagymapakolás: Vágjunk apróra nyers hagymát, darabjait göngyöljük zsebkendőbe, és helyezzük vagy kössük a fülünkre. A másik eljárás szerint a nagyobb darabokra vágott hagymát olívaolajban megpároljuk, majd egy megfelelő méretű darabot vattába csavarunk, úgy helyezzük a fülünkbe.

Hallójárat eredetű fülproblémánál érdemes levendulaolajjal gyengéden bedörzsölni a fülcimpát. Eukaliptuszolajjal inhalálást is végezhetünk, ez segít csökkenteni a középfülben fellépő nyomást, távozni a folyadékokat a dobüregből, emellett megnyithatja az elzáródott fülkürtöt (Eustach-kürtöt).

Vissza a betegségek listájához

Itt olvasható tanácsainkat Kürti Gábor: Gyógyítás otthon című, 2003-2004-ben több kiadásban is megjelent könyvéből vettük – a szerző hozzájárulásával.