Kedves Látogatóink! Finanszírozási nehézségeink szponzor híján – 15 éves működés után – bennünket is arra kényszerítenek, hogy fogjuk vissza a tempót. Ezért már nem közlünk új cikkeket, de továbbra is elérhetők a keresőink, a holdnaptár, a kínai horoszkóp és a másfél évtized alatt megjelent írásaink.
Reméljük, hogy hamarosan lesz olyan üzleti partnerünk, aki akár tulajdonosként, akár üzemeltetőként lát fantáziát a Natúrszigetben, és kész tovább működtetni, fejleszteni az oldalunkat.
Továbbra is vigyázzanak magukra és szeretteikre!

Gyógymódkereső

Immunrendszer-erősítés

Finoman ütögessük a szegycsontot, ezzel fokozzuk a csecsemőmirigy működését.

Testen kezelhető akupresszúrás pontok: Vab-4, Vab-11, Gy-36, Kor-14.

A vastagbélvezeték 4-es pontja (Vab-4) a hüvelykujj és a mutatóujj kézközépcsonti találkozásánál lévő mélyedésben található.

A behajlított könyökön felül, a könyökhajlat külső szélén van a Vab-11 pont. Szoptató anyáknak érdemes tudniuk, hogy ennek a pontnak a masszírozása emeli a gamma-globulin szintjét az anyatejben, így javítja a csecsemő ellenálló képességét a betegségekkel szemben.

A gyomormeridián 36-os pontját (Gy-36) úgy találjuk meg, hogy négy ujjunkat (a mutatóujjtól a kisujjunkig) összezárva, a sípcsontra merőlegesen a térdkalács alá helyezzük, és ebben a vonalban a sípcsonttól egy hüvelykujjnyira kifelé van az akupresszúrás pont.

A kormányzóvezeték 14-es pontja (Kor-14) az utolsó, vagyis a 7. nyakcsigolya és az 1. hátcsigolya tövisnyúlványa között található.

Vissza a betegségek listájához

Itt olvasható tanácsainkat Kürti Gábor: Gyógyítás otthon című, 2003-2004-ben több kiadásban is megjelent könyvéből vettük – a szerző hozzájárulásával.