Kedves Látogatóink! Finanszírozási nehézségeink szponzor híján – 15 éves működés után – bennünket is arra kényszerítenek, hogy fogjuk vissza a tempót. Ezért már nem közlünk új cikkeket, de továbbra is elérhetők a keresőink, a holdnaptár, a kínai horoszkóp és a másfél évtized alatt megjelent írásaink.
Reméljük, hogy hamarosan lesz olyan üzleti partnerünk, aki akár tulajdonosként, akár üzemeltetőként lát fantáziát a Natúrszigetben, és kész tovább működtetni, fejleszteni az oldalunkat.
Továbbra is vigyázzanak magukra és szeretteikre!

Gyógymódkereső

Klimaxos tünetek

Reggelenként húszperces langyos fürdő segíthet a hőhullámoktól való megszabadulásban.

Ha valaki nem érzi zavarónak a macskagyökér szagát, a fürdővízbe téve is alkalmazhatja. Fokozza a hatást, ha brómos sót is teszünk a fürdővízbe.

Testen kezelhető akupresszúrás pontok: Szb-6 (nyugtatásra), HM-5 (hőhullámok ellen).

A szívburokvezeték 6-os pontját (Szb-6) úgy találjuk meg, hogy középső három kézujjunkat összezárva, merőlegesen a csuklóredőre helyezzük a kar belső oldalán, és ebben a magasságban nyomogatjuk a párhuzamosan futó két hosszú ín közötti részt.

A hármas melegítő 5-ös pontja (HM-5) a kézháton, a csuklóredőtől három harántujjnyira a könyök felé található.

Vissza a betegségek listájához

Itt olvasható tanácsainkat Kürti Gábor: Gyógyítás otthon című, 2003-2004-ben több kiadásban is megjelent könyvéből vettük – a szerző hozzájárulásával.