Gyógymódkereső

Megfázás, influenza

Jótékony hatásúak a gyógynövény lábfürdők, mert a reflexzónákon keresztül energetikailag ösztönzik az immunrendszer működését. Átnedvesedett, átfagyott lábra, főleg ha valaki időnként borzong is, kiváló a hársfavirágból és bodzavirágból készített fürdő. A két növényt összekeverjük, egy csészényit lobogva forró vízzel leforrázunk. Tíz percig állni hagyjuk, majd mosdótálba, lavórba öntjük. Meleg vízzel feltöltjük addig, hogy a víz a lábikráig érjen. A lábfürdő 10-15 percig tartson. A száraz lábra húzzunk meleg gyapjúzoknit.

Még eredményesebb a lábfürdő, ha gyógytea fogyasztásával kombináljuk. Lábfürdő közben igyunk két csésze mézes bodzavirág-hársfavirág teát. Az izzasztó külső-belső kúra erőteljesen méregtelenít. Érdemes utána lepihenni.

Testen kezelhető akupresszúrás pontok: Vab-4, Vab-11, Vab-20, T-5.

Mérsékli a tüneteket a vastagbélvezeték 4-es pontjának (Vab-4) masszírozása, a hüvelykujj és a mutatóujj kézközépcsonti találkozásánál lévő mélyedésben.

Az immunrendszer hatékonyságának fokozására a behajlított könyökön felül nyomjuk meg néhányszor a könyökhajlat külső szélét (vastagbélvezeték 11-es pont).

Ajánljuk még a közvetlenül az orrnyílások mellett lévő Vab-20 pont nyomogatását, ami segít orrdugulásnál, valamint a két szemöldök között, az orrnyereg felett, illetve a halánték közepén található extra pontok akupresszúrás kezelését.

Csillapítja a tüneteket (elsősorban a köhögést) a tüdővezeték 5-ös pontjának (T-5) finom nyomása. Úgy találhatjuk meg, hogy miközben tenyerünk felfelé néz, a könyökhajlat redőjének hüvelykujj felőli szélét masszírozzuk.

Vissza a betegségek listájához

Itt olvasható tanácsainkat Kürti Gábor: Gyógyítás otthon című, 2003-2004-ben több kiadásban is megjelent könyvéből vettük – a szerző hozzájárulásával.