Hirdetés

 

Hirdetés

 

Érvényes a taj-száma? Ellenőrizze a neten!

Ha nem biztos benne, hogy érvényes-e a taj-száma, pillanatok alatt kiderítheti az internet segítségével. Az egészségbiztosítási pénztár háromféle szolgáltatást nyújt: az egyik csak annyit mutat meg, hogy a taj-szám érvényes vagy nem. A második azt nézi meg, ha begépeli valaki a nevet, születési évet, születési helyet, anyja nevét, hogy ennek a személynek van-e taj-száma, de azt nem mondja meg, hogy mi az. A harmadik lehetőség, amikor a taj-számot is meg az azonosítót is begépeli valaki, akkor azt mondja meg a rendszer, hogy azok összetartozóak-e vagy nem.

Taj-számot soha, senkinek nem ad ki az Országos Egészségbiztosítási Pénztár a saját honlapján, különféle ellenőrzésekre azonban lehetőség van az interneten. Ezzel főként szolgáltatók, rendelőintézetek élhetnek, de akár magánszemély is – mondta Király Gyula, az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) informatikai főigazgató-helyettese. Ezt a Magyar Rádió nyomán a Világgazdaság című napilap adta hírül.

Az OEP szolgáltatása azt is jelentheti, hogy mondjuk a családfő ellenőrzi, vajon a család tagjainak taj-száma érvényes-e.

Egy személy vagy szervezet naponta háromszor próbálkozhat. A kormány tervei szerint egyébként a jövőben a jogosultság ellenőrzése után kaphat valaki ingyenes egészségügyi ellátást, vagyis akkor, ha ellenőrizték, milyen jogcímen van egyébként érvényes taj-száma.

A szerkesztő megjegyzése:
A www.oep.hu honlapon elérhető szolgáltatást ellenőriztem, működik. A rendszer először valós személyi adatokkal történő regisztrációt kér, majd egy automatikusan generált válaszlevélben 3 hónapig érvényes jelszót küld a belépéshez. Ezzel naponta 3 lekérdezésre nyílik lehetőség. Az első alkalommal családom adataival teszteltem is a programot, és csupán egyetlen apró hibát találtam. Fiam hivatalosan anyakönyvezett két keresztnevét a programnak nem sikerült felismernie – „ nem létező keresztnév” hibaüzenetet kaptam –, de amikor a kettő közül csak az első nevet írtam be, már működött, és megadta a választ: „A megadott személyi adatok alapján van nyilvántartott személy, és az érvényes TAJ számmal rendelkezik.”

Hirdetés

 

Videó ajánlatunk

Biofizikai állapotfelmérés felsőfokon
A videóhoz kattintson a képre!

Hirdetés

 

Videó ajánlatunk

Zöld élelmiszerek szerepe a fogyókúrában

Hirdetés

 

Heti horoszkóp

Heti horoszkóp

Eseménynaptár (ma és holnap)

Az eseménynaptár üres.

Találkozzunk a Facebookon is!

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés