Az oxigénes víz gyógyító ereje (2.)

Az első részben szerzőnk ismertette találmányát, a szuperoxigénes vizet és annak jótékony hatásait. Most megtudhatjuk, hogyan hat az „oxigénbomba” az egyes betegségek esetében, miként lehet sokszor kiegészítő terápia, és hogyan növelhetjük szervezetünk oxigénellátottságát.

Milyen betegségekkel áll összefüggésben az oxigénhiány?

A kutatók kimutatták, hogy ha a szervezet általános oxigénellátottsága túl alacsony, akkor sokkal nagyobb a rák kialakulásának a veszélye, és fokozott az áttét kialakulásának lehetősége is. Ezzel egyáltalán nem azt szeretném mondani, hogy a fokozott oxigénbevitel önmagában képes lenne visszafordítani a sejtburjánzást, az viszont tény, hogy a megelőzésben komoly szerepe lehet/lesz az oxigénterápiának. Azt is igazolták már, hogy az oxigénes kezelés nagyon hatékony kiegészítője lehet a sugárterápiának.

Eddig a kórházakban oxigénmaszkkal vagy oxigénsátorban való elhelyezéssel próbálták javítani a beteg szervezet oxigénellátottságát, ami sem a beteg tüdők légzéskapacitásának csökkenése, sem pedig a fekvő helyzetben való puha, sejtes légzés miatt nem volt megfelelő. Az oxigénszifonnal előállított szuperoxigénezett víz a 2000 mg/liter oxigéntartalmánál fogva biztosítja a beteg szervezet oxigénellátottságának jelentős javítását. Itt kell megjegyeznem, hogy szuperoxigénezett vizet csak tiszta vízzel szabad készíteni! A tiszta víz vagy a patikai, illetve a forgalomban lévő, élelmiszeripari desztilláló készüléken előállított desztillált víz, vagy a reverz ozmózisos eljárással szűrt és tisztított víz lehet, de ebben az esetben tilos a reverz ozmózisos vizet „visszasózni” szerves vagy szervetlen ásványi anyagokkal, sókkal!

Az oxigénhiány meglepő módon elsavasítja a szervezetet. Lehet, hogy megtaláltuk a szervezet elsavasodásának az egyik alapvető okát? Ám ez szerencsére visszafelé is működik, azaz a fokozott oxigénbevitellel lúgosítani tudjuk a szervezetet! Az elsavasodás rengeteg betegséggel összefüggésbe hozható. Az biztos, hogy a fokozott igénybevételnek kitett emberek szervezete (pl. a dohányzás, a stressz vagy a cukros, zsíros, húsos ételek túlzott fogyasztása révén) általában jobban savasodik, így náluk nagyobb a savasodással járó betegségek kockázata is.

Mivel a fokozott oxigénbevitel lúgosítja a szervezetet, segít az egészséges állapot visszaállításában. Ez a szervezet lúgosításának viszonylag egyszerű, nagyon kényelmes és nagyon olcsó módja. A szuperoxigénezett oxigénes víz persze önmagában nem pótolja sem a mozgást, sem a kiegyensúlyozott étrendet, ám mivel ilyen egyszerű és olcsó, azoknál is működik, akik egyébként csak keveset tudnak tenni az egészségükért!

Az elsavasodás közvetlen kapcsolatban van a gyomor túlsavasodásával is, így a magas gyomorsavból eredő betegségeknél az oxigénes víz fogyasztása a probléma gyökerénél fejti ki jótékony hatását. Felsorolásként hadd említsek meg még néhány közvetett hatást: a vér magasabb oxigéntartalma javítja a végtagokban a mikrokeringést (ez kifejezetten előnyös például cukorbetegség esetén), erősíti a tartószöveteket, így kiegészítheti a visszér kezelését, valamint javítja a szívizom oxigénellátottságát. Az oxigénezett víz emellett baktérium- és vírusölő hatású, tehát erősíti az immunrendszert is.

Hogyan növelhető a szervezet oxigénellátottsága?

Egy kis biológia: a vérben az oxigént nem a vérben található víz szállítja (az oxigén alig oldódik a vízben), hanem a hemoglobin. Ebben van egy vasatom, amely megköti az oxigént. Csakhogy a vas az oxigénnél sokkal jobban megköti a szénmonoxidot, így ha eleve kevés oxigén áll a szervezet rendelkezésére, akkor a vér ellátottsága érezhetően csökken. Egészségesnek mondható az, ha a vér az oxigénszállító kapacitásának a 98-99%-át kihasználja, ám az életvitelből – és különösen a dohányzásból – eredően ez 90-92%-ra is csökkenhet!