Állatbarát Nyílt Nap

Idén már hatodszor rendezik meg szeptember 30-án az Állatbarát Nyílt Napot. A kiegyensúlyozott ember-állat kapcsolatból származó kölcsönös előnyökre kívánják felhívni a figyelmet, és játékos formában ismertetik meg az érdeklődőkkel a felelős állattartás alapelveit.

A szervezők: a Felelős Állatbarátok Egyesülete (FÁBE) és a Szent István Egyetem Állatorvos-tudományi Kara. Az immár hagyományosnak nevezhető rendezvény célkitűzése az évek során mit sem változott. A jól megszokott és kedvelt programok mellett sok újdonság és érdekes elfoglaltság várja a családokat.

Az idei rendezvény fő attrakciója, hogy a nemrégiben megnyílt Kisállatklinika kapui kitárulnak az érdeklődők előtt, igaz, csak korlátozott számú részvevőnek, hiszen a folyamatos munka nem szenvedhet zavart. A most átadott klinika a Steindl Imre által tervezett régi épületben, de már az EU igényeinek is megfelelő, minden szempontból korszerű intézmény. Az 1200 négyzetméteren működő klinika magában foglalja az ambulanciát, a belgyógyászati, sebészeti és szülészeti részleget is. A Nyílt Napon a Kisállatklinika bemutatója 12 órakor prezentációval kezdődik a Belgyógyászat Tanszéken, majd 15-20 fős csoportokban indul a körbevezetés a klinikán.

A rendezvény célja, hogy a család minden tagja számára érdekes programokat kínáljunk, így a legkisebbeket lovaglás, állatsimogató, rajzverseny, kézműves-foglalkozás, kvízjáték, ugrálóvár, gyermekkoncert, mesejáték, lufihajtogató bohócok várják.

A kutyás programok minden évben nagyon népszerűek, ezért is igyekeznek évről évre újdonságokkal előrukkolni. Idén első alkalommal láthatnak az érdeklődők a Nyílt Napon klikkertréninget, valamint kutyás játékok bemutatására is sor kerül a Népszigeti Kutyaiskola jóvoltából. Szintén első ízben szerveznek vakvezetőkutya-bemutatót, amely igazi kuriózumnak számít. Leczki Sarolta csapata katasztrófa mentőkutyás, a Tetra-2002. Alapítvány pedig terápiás kutyabemutatót tart majd az Egyetem parkjában.

A tornateremben kisállat-bemutató lesz. Láthatók majd nyulak, csincsillák, tengerimalacok, madarak és hüllők is. Ugyanitt Gerendély Ágnes festőművésznő állatos képeinek kiállítása tekinthető meg. A Gladiátor kiadó standjánál a Babszi kutya újabb kalandjai című mesekönyv dedikálással egybekötött bemutatójára kerül sor. Az árva kutyusok és cicusok mellett idén görényeket is örökbe lehet fogadni.

A nap folyamán a FÁBE szakértői tanácsadást tartanak a kisállattartás, állatorvoslás, kisállat-kozmetika, kutyakiképzés, állatvédelem és állatterápia témakörében. Emellett egész napos színpadi program, filmvetítés és nyereményjáték várja az érdeklődő állatbarátokat. A rendezvény ideje alatt az Egyetem múzeumai is nyitva állnak a nagyközönség előtt. A programokat a 15 órakor kezdődő Groovehouse koncert zárja. A belépés ingyenes!

Minden érdeklődő állatbarátot szeretettel várnak szeptember 30-án 10?16 óra között az Egyetem István úti parkjában (1078. Budapest, István út 2.)

További információ:
Felelős Állatbarátok Egyesülete, Temesváry Kriszta (elnök), tel.: 06 (30) 286-2055.
www.hazikedvencek.hu