Kapcsolja ki egy órára!

A Föld órája az idén 28-án szombaton lesz, 20:30 és 21:30 között. 2014-ben 162 ország, 7000 település vett részt a világ legnagyobb önkéntes akciójában. A Föld Órája alapítója, a WWF, arra kér mindenkit, hogy az év többi napján is figyeljünk oda környezetünkre, és építsük be életünkbe a tudatos fogyasztást, ne használjuk fölöslegesen az energiaforrásokat!

Kapcsolja ki egy órára!Ezen az estén világszerte lekapcsolják egy órára a nélkülözhető világítást, és áramtalanítják az elektromos készülékeket. A Földnek szentelt 60 perc célja nemcsak az, hogy otthonainkban és városainkban szimbolikusan kialudjanak a fények, hanem hogy az emberiség tudatára ébredjen, hogy a fenntartható jövő megteremtése és bolygónk állapotának megóvása mindannyiunk felelőssége.

A WWF Magyarország a világ legnagyobb civil önkéntes akciójával, a Föld órájával idén az energiatakarékosságra és az életmód újragondolására buzdít. A globális kezdeményezéshez csatlakozni és regisztrálni a www.foldoraja.hu weboldalon lehet.

A Föld órája akció az ausztrál WWF kezdeményezésére indult. 2007 óta minden márciusban egy órára kialszik a díszvilágítás a világ legtöbb nagyvárosában. Néhány év leforgása alatt a Föld órája az ausztrál helyi akcióból világméretű, több mint egymilliárd embert mozgósító önkéntes mozgalommá nőtte ki magát, több száz ország, számos híresség áll ki a WWF klímavédelmi törekvései mellett. 2008 óta Magyarországon is részt vesz az akcióban.

A Föld Órája alapítója, a WWF, arra kér mindenkit, hogy az év többi napján is figyeljünk oda környezetünkre és építsük be életünkbe a tudatos fogyasztást! Az akció fő célja ugyanis nem az egy óra alatt elért aktuális fogyasztás csökkentése, hanem a figyelemfelhívás, hogy mindennapi életünket mennyire átszövi a túlzott, és voltaképpen fölösleges energiahasználat.