Nőtt az ideálisnak tartott testsúly

Érdekes, hogy egyre kevesebb amerikai szeretne fogyni, pedig lépten-nyomon azt halljuk, hogy még mindig rengeteg a túlsúlyos ember az országban. Az emberek véleménye szerint az ideálisnak tartott súly 1,8 kg-mal nőtt, ami a néhány év előtti 69 kg-hoz képest jelenleg 73 kg-ot jelent. Csökken a fogyni vágyók száma, és ebben továbbra is a nők vezetnek.

A Gallup friss kutatása szerint tovább csökkent azoknak a száma, akik fogyni szeretnének, és csupán az amerikaiak 37 százaléka vélekedik úgy, hogy túlsúlyos.

Több a fogyókúrázó férfi

Míg korábban a többség szerint 153 font (kb. 69 kg) volt az ideális súly, manapság 161 fontra (73 kilóra) fogynának azok, akik fogyni szeretnének. Mindez a szakemberek szerint azt mutatja, hogy intenzívebb kampányokra van szükség a kormány részéről, amely felhívja a figyelmet a túlsúly veszélyeire, és egészségtudatos életmódot propagál.

Még mindig több nő akar fogyni, mint férfi, de míg az 1950-es években több mint kétszer annyi nő fogyókúrázott, mint férfi, ma már csak 13 százalék különbség van a két nem között: a nők 65, illetve a férfiak 52 százaléka szabadulna meg az extra kilóktól.