Hirdetés

 

Hirdetés

 

A mesterséges intelligencia az embernél pontosabban jelzi a daganatot

A tudományos-fantasztikus filmekben gyakran ördögi találmányként ábrázolják a mesterséges intelligenciát, holott a valóságban emberéletek millióit menthetik meg gépek. A Google által fejlesztett szupergép például precízebben és gyorsabban képes azonosítani az emberi szervezetben megbújó daganatos sejteket, mint ahogyan az egy szakembernek módjában áll.

Az új szupereszköz a daganatok 92,4 százalékát detektálja helyesen, ami jelenleg lényegesen jobb aránynak számít, mint amire az orvosok jelenleg képesek. A The Mirror riportja szerint az orvosok csupán 73,2 százalékos pontossággal tudják kiszűrni a daganatot ugyanebben a stádiumban.

Pontosabb az embernél

Az ember által használt módszer jelenleg nem csupán pontatlan, meglehetősen nagy hibaaránnyal, de igen hosszadalmas is: mikroszkóp alatt akár hetekig is vizsgálhatják a sejtmintát, hogy meghatározzák a tulajdonságait.

A kutatási eredmények a mesterséges intelligencia esetében biztatóak, de tény, hogy egyelőre a gép még nem tud kiszűrni minden kóros elváltozást, amire az orvos képes. Még további évekre van szükség, amíg a szuperdiagnózisra képes eszközök használatba kerülhetnek.

 

Bejelentkezés

Hirdetés

 

Hírlevél fel/leiratkozás

Videó ajánlatunk

Biofizikai állapotfelmérés felsőfokon
A videóhoz kattintson a képre!

Hirdetés

 

Videó ajánlatunk

Zöld élelmiszerek szerepe a fogyókúrában

Hirdetés

 

Heti horoszkóp

Heti horoszkóp

Eseménynaptár (ma és holnap)

Találkozzunk a Facebookon is!

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés