A mesterséges intelligencia az embernél pontosabban jelzi a daganatot

A tudományos-fantasztikus filmekben gyakran ördögi találmányként ábrázolják a mesterséges intelligenciát, holott a valóságban emberéletek millióit menthetik meg gépek. A Google által fejlesztett szupergép például precízebben és gyorsabban képes azonosítani az emberi szervezetben megbújó daganatos sejteket, mint ahogyan az egy szakembernek módjában áll.

Az új szupereszköz a daganatok 92,4 százalékát detektálja helyesen, ami jelenleg lényegesen jobb aránynak számít, mint amire az orvosok jelenleg képesek. A The Mirror riportja szerint az orvosok csupán 73,2 százalékos pontossággal tudják kiszűrni a daganatot ugyanebben a stádiumban.

Pontosabb az embernél

Az ember által használt módszer jelenleg nem csupán pontatlan, meglehetősen nagy hibaaránnyal, de igen hosszadalmas is: mikroszkóp alatt akár hetekig is vizsgálhatják a sejtmintát, hogy meghatározzák a tulajdonságait.

A kutatási eredmények a mesterséges intelligencia esetében biztatóak, de tény, hogy egyelőre a gép még nem tud kiszűrni minden kóros elváltozást, amire az orvos képes. Még további évekre van szükség, amíg a szuperdiagnózisra képes eszközök használatba kerülhetnek.

 

Bejelentkezés

Hírlevél fel/leiratkozás

Videó ajánlatunk

Biofizikai állapotfelmérés felsőfokon
A videóhoz kattintson a képre!

Kiemelt ajánlatunk

Már tudok segíteni magamon

Már tudok segíteni magamon

Megosztom Önökkel az akut húgyhólyag-gyulladással kapcsolatos tapasztalataimat. Éppen a hétvégi házunkat készítettük fel a téli időszakra, és eközben észre sem vettem, hogy teljesen átfagyott a lábam. Két nap elteltével alhasi fájdalomra ébredtem. Görcsölt is meg nem is, kicsit nyomott is, olyan érzés volt, amilyet korábban soha nem tapasztaltam.

Heti horoszkóp

Heti horoszkóp

Eseménynaptár (ma és holnap)

Találkozzunk a Facebookon is!

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés