Főzőcske, fogyás kalóriaszámlálás nélkül

Bár sokak szerint a kalóriák szigorú számbavétele az, aminek segítségével komolyan fogyhatunk, új-zélandi szakemberek cáfolják ezt. Szerint annyit ehetünk, amennyi jólesik, csupán az a fontos, hogy a megfelelő ételek kerüljenek a tányérunkra. A változatosabb étrend kedvéért főzőleckéket is tartottak. Az eredmény: mínusz 10 kg, jobb közérzet és önbizalom.

A Royal New Zealand College of General Practice munkatársai arra kértek 33 önkéntest, hogy 12 héten át ne számolják a kalóriákat, és ne is sportoljanak többet. A feladataik között szerepelt, hogy ez idő alatt növényi alapú étrendet kövessenek, a feldolgozott élelmiszereket pedig teljesen iktassák ki étrendjükből.

Főzőlecke a sikerért

Fontos volt, hogy a résztvevők visszafogják a magas zsírtartalmú ételek fogyasztását, még ha „jó zsírokról" – például avokádóról és dióról – van is szó.

A tizenkét hetes program végére a résztvevők átlagosan 12,1 kilót fogytak, nagyobb önbizalomról és jobb közérzetről számoltak be, valamint koleszterinszintjük is alacsonyabbnak bizonyult – mondja a kutatást vezető dr. Nicolas Wright, aki szerint a főzőleckék is nagyban hozzájárultak a sikerhez.

 

Bejelentkezés

Hírlevél fel/leiratkozás

Videó ajánlatunk

Biofizikai állapotfelmérés felsőfokon
A videóhoz kattintson a képre!

Kiemelt ajánlatunk

Már tudok segíteni magamon

Már tudok segíteni magamon

Megosztom Önökkel az akut húgyhólyag-gyulladással kapcsolatos tapasztalataimat. Éppen a hétvégi házunkat készítettük fel a téli időszakra, és eközben észre sem vettem, hogy teljesen átfagyott a lábam. Két nap elteltével alhasi fájdalomra ébredtem. Görcsölt is meg nem is, kicsit nyomott is, olyan érzés volt, amilyet korábban soha nem tapasztaltam.

Heti horoszkóp

Heti horoszkóp

Eseménynaptár (ma és holnap)

Találkozzunk a Facebookon is!

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés