Várakozás helyett Skype-doktor?

Egy brit kutatás azt vizsgálta, mennyire nyitottak a szülők arra, hogy a rendelőben tett látogatás helyett telemedicina segítségével, vagyis Skype-on konzultáljanak gyermekeik orvosával. Több mint a szülők fele úgy gondolja, hogy sok időt és idegeskedést spórolhatnának az online konzultáció beiktatásával, amikor a személyes találkozó nem indokolt.

A Nemours Children's Health System kutatása 2 ezer anyát és apát kérdezett a távgyógyászattal kapcsolatos véleményükről. Mint kiderült, a szülők több mint 64 százaléka nyitott arra, hogy Skype-on konzultáljon az orvossal, amennyiben talál olyan intézményt, amely erre lehetőséget teremt.

Várakozás helyett

Érdekesség, hogy a többségük még nem próbálta a módszert, mégis úgy gondolja, hogy sok időt és idegeskedést spórolhatnának az online konzultáció beiktatásával, amikor a személyes találkozó nem indokolt. Az apák 33,9, az anyák 21,7 százaléka próbálta már ki a telemedicina valamely formáját.

A legtöbb szülő a kiszámíthatatlan várakozási időt és a váróteremben terjedő fertőző gyermekbetegségeket jelölte meg okként, ami miatt szívesebben intézné az ügyet otthonról. Ezzel együtt az orvosok hangsúlyozzák, hogy a módszer veszélyeket is rejt magában, hiszen egyes tünetekről nehéz virtuálisan kommunikálni.

Az Egyesült Államokban évente 171 millió esetben visznek a szülők orvoshoz 18 éven aluli gyermeket.

Bejelentkezés

Hírlevél fel/leiratkozás

Videó ajánlatunk

Biofizikai állapotfelmérés felsőfokon
A videóhoz kattintson a képre!

Kiemelt ajánlatunk

Már tudok segíteni magamon

Már tudok segíteni magamon

Megosztom Önökkel az akut húgyhólyag-gyulladással kapcsolatos tapasztalataimat. Éppen a hétvégi házunkat készítettük fel a téli időszakra, és eközben észre sem vettem, hogy teljesen átfagyott a lábam. Két nap elteltével alhasi fájdalomra ébredtem. Görcsölt is meg nem is, kicsit nyomott is, olyan érzés volt, amilyet korábban soha nem tapasztaltam.

Heti horoszkóp

Heti horoszkóp

Eseménynaptár (ma és holnap)

Találkozzunk a Facebookon is!

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés