Kedves Látogatóink! Finanszírozási nehézségeink szponzor híján – 15 éves működés után – bennünket is arra kényszerítenek, hogy fogjuk vissza a tempót. Ezért már nem közlünk új cikkeket, de továbbra is elérhetők a keresőink, a holdnaptár, a kínai horoszkóp és a másfél évtized alatt megjelent írásaink.
Reméljük, hogy hamarosan lesz olyan üzleti partnerünk, aki akár tulajdonosként, akár üzemeltetőként lát fantáziát a Natúrszigetben, és kész tovább működtetni, fejleszteni az oldalunkat.
Továbbra is vigyázzanak magukra és szeretteikre!

Számítógépes játék gyerekeknek egészségesebb ételválasztáshoz

Egyszerű számítógépes játékkal ösztönözni lehet a gyerekeket arra, hogy édesség helyett egészséges rágcsálnivalót válasszanak maguknak. Amint arról a kutatást vezető Lucy Porter beszámolt, az Exeter Egyetem pszichológusai által kifejlesztett játékkal elég volt hét percet játszaniuk a gyerekeknek ahhoz, hogy utána ne egészségtelen ételeket akarjanak enni.

A vizsgálat során a szakemberek két kísérletet végeztek el, melyekben összesen több mint kétszáz 4-11 éves iskolás vett részt. A gyerekeknek egészséges és egészségtelen ételek képeit mutatták, előbbiek mellett boldog, utóbbiak mellett pedig szomorú arcok szerepeltek. A feladat az volt, hogy valahányszor boldog arcot láttak, le kellett ütniük az egyik billentyűt, míg a szomorú arcot látva semmi teendőjük nem volt.

Erre kell kattintani

A kutatók szerint azért nagyon hasznos ez a játék, mert észrevétlenül vezeti rá a gyerekeket az egészséges táplálkozásra anélkül, hogy bármit is a szájukba rágna. Természetesen ez a játék nem tudja önmagában ellensúlyozni azt a rengeteg reklámot a tévében a gyermekműsorok szünetében, amelyek a különféle édességek és chipsek fogyasztására ösztönzik a gyerekeket, de talán egy kis segítséget tudnak nyújtani a jó szándékú szülők számára.