Számítógépes játék gyerekeknek egészségesebb ételválasztáshoz

Egyszerű számítógépes játékkal ösztönözni lehet a gyerekeket arra, hogy édesség helyett egészséges rágcsálnivalót válasszanak maguknak. Amint arról a kutatást vezető Lucy Porter beszámolt, az Exeter Egyetem pszichológusai által kifejlesztett játékkal elég volt hét percet játszaniuk a gyerekeknek ahhoz, hogy utána ne egészségtelen ételeket akarjanak enni.

A vizsgálat során a szakemberek két kísérletet végeztek el, melyekben összesen több mint kétszáz 4-11 éves iskolás vett részt. A gyerekeknek egészséges és egészségtelen ételek képeit mutatták, előbbiek mellett boldog, utóbbiak mellett pedig szomorú arcok szerepeltek. A feladat az volt, hogy valahányszor boldog arcot láttak, le kellett ütniük az egyik billentyűt, míg a szomorú arcot látva semmi teendőjük nem volt.

Erre kell kattintani

A kutatók szerint azért nagyon hasznos ez a játék, mert észrevétlenül vezeti rá a gyerekeket az egészséges táplálkozásra anélkül, hogy bármit is a szájukba rágna. Természetesen ez a játék nem tudja önmagában ellensúlyozni azt a rengeteg reklámot a tévében a gyermekműsorok szünetében, amelyek a különféle édességek és chipsek fogyasztására ösztönzik a gyerekeket, de talán egy kis segítséget tudnak nyújtani a jó szándékú szülők számára.

 

Bejelentkezés

Hírlevél fel/leiratkozás

Videó ajánlatunk

Biofizikai állapotfelmérés felsőfokon
A videóhoz kattintson a képre!

Kiemelt ajánlatunk

Már tudok segíteni magamon

Már tudok segíteni magamon

Megosztom Önökkel az akut húgyhólyag-gyulladással kapcsolatos tapasztalataimat. Éppen a hétvégi házunkat készítettük fel a téli időszakra, és eközben észre sem vettem, hogy teljesen átfagyott a lábam. Két nap elteltével alhasi fájdalomra ébredtem. Görcsölt is meg nem is, kicsit nyomott is, olyan érzés volt, amilyet korábban soha nem tapasztaltam.

Heti horoszkóp

Heti horoszkóp

Eseménynaptár (ma és holnap)

Találkozzunk a Facebookon is!

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés