Arctorna a feszes bőrért

Szeretné, ha tíz év múlva is úgy nézne ki, mint ma? Üljön le kényelmesen, fogja a tükröt, és nézegesse magát! Tetszik? Az jó, ha tetszik, de ha elszörnyed, mert az évek mély nyomokat hagytak a bőrén, akkor se aggódjon. Segítünk megkeresni és visszaszerezni a régi, feszes arcbőrt.

Ahhoz, hogy a tükör többet senkit se ijesztgessen, vezessük be életünkbe mindennapi arctornát. Üljünk egyenesen, emeljük fel a fejünket. A fej, ha egyenesen tartjuk, a nyak folytatása, a nyaknak tehát a hát folytatásának kell lennie. Tudja-e, hogyan lehet elég pontosan meghatározni egy nő életkorát még akkor is, ha az arca ápolt és fiatalos? A nyaka alapján. A nők azonban általában mégsem fordítanak rá elegendő figyelmet. A nyak egyébként a női test egyik legérzékenyebb, legvonzóbb része, és nem kevés ápolásra van szüksége.A szép nyak igen vonzó lehet

Nyakgyakorlatok

Melegítsük be a nyak izmait a jobb tenyér könnyed ütögetésével a nyak baloldalán alulról felfelé, a ballal kézzel fordítva. Egy perc ütögetés után térjünk át az arcra.

Emeljük fel az állat 20-30 fokkal, nyújtsuk előre az alsó állkapcsot. A nyak izmainak megfeszítésével erősítjük azokat. Maradjunk ebben a helyzetben 5 másodpercig, majd lazuljunk el. Az első alkalommal elegendő 5 ismétlés, később ott és annyiszor gyakoroljuk, amennyi jólesik.

A következő gyakorlat: az áll párhuzamos a padlóval. Szorítsuk össze a fogakat, fordítsuk ki az alsó ajkat és húzzuk lefelé. Feszítsük meg a nyakat és fixáljuk a helyzetet 5 másodpercre, majd lazítsunk. A hátnak mindig egyenesnek kell maradnia.

Az áll edzésére a következő gyakorlatok javasoltak. A „toka” ugyanis mindenkinél megjelenik, aki nem harcol ellene. A tenyér hátoldalával való ütögetésével előkészítjük az állat. Mosolyogjunk. Bátrabban, a mosoly hollywoodi (a fogaknak láthatóknak kell lenniük) legyen. Csukjuk össze a fogakat, majd erővel nyomjuk nyelvünket a szájpadlásra. Számoljunk el 5 másodpercig, végül lazuljunk el. Ahhoz, hogy érezzük az izmok munkáját, helyezzük a kéz ujjait a „toka” területére – és megértjük, hogy erőfeszítésünk nem hiábavaló.

Óvatosan, hirtelen mozdulatok nélkül dobjuk hátra a fejünket. Nyissuk és csukjuk be a szájunkat, eközben igxyekezzünk átfedni az alsó ajakkal a felsőt. Maradjunk ebben a helyzetben 5 másodpercig. Lazuljunk el.A száj vonzza a tekintetet

Ajakgyakorlatok

Nyomjuk ki ajkainkat, minta a tükröt akarnák megcsókolni, egy pillanatra maradjunk így. Lazuljunk el. Ismételjük meg a gyakorlatot. Mosolyogjunk, az ajkakat ne nyissuk szét. Az ajkakat erővel szorítsuk a fogakhoz. Néhány másodperc múlva lazítsunk. Ez a gyakorlat az ajakráncok ellen vívott harc része. A gyakorlat után énekeljük el az „O” hangot, az ajkakat jól kerekítsük. Öt másodperc elég.

Arcgyakorlatok

Engedjük le az alsó állkapcsot, mintha valami nagyon meglepett volna minket. Az ajkak „O” betűt formálnak. Maximálisan feszítsük az ajkakat és az arcot, közben az arc beesik. Számoljunk ötig és lazítsunk.

Csináljunk műmosolyt: húzzuk szét az ajkakat olyan erősen, amennyire csak lehet, a fogak eközben szorosan zárva vannak. Hogy ne legyenek ráncok a szem és az ajkak körül, ezeket a helyeket a kéz ujjaival fogjuk meg. Ezek a gyakorlatok felemelik és kerekítik az arcot.

Ajánlás: a krémet masszírozó, körkörös mozdulatokkal vigyék fel az ajkak szögletéből a fülig, felfelé haladva. Ez a nem túl ravasz módszer feszesíti az izmokat és élénkíti az arc bőrét.

A torna záróakkordjaként teljesen lazítsuk el az arc izmait. Ha ülünk, akkor a fejnek támaszra van szüksége, ha tehetjük, feküdjünk le. Csukjuk be a szemet. A száj kissé nyitva van, a fogak szétnyitva. A nyelv vége nem érinti a fogakat – ez lehetővé teszi, hogy jobban ellazuljanak az arcizmok. A pihenésre elegendő 5-10 perc.

A fenti egyszerű gyakorlatokkal hosszú-hosszú évekre megőrizhetjük arcuk szépségét, feszes bőrét. Megéri.

(Forrás: beautynet.ru, oroszból fordította: Bajkovné Erdész Mária)