Tavaszváró koszorú

Ideje, hogy a téli ajtódíszt valami újra cseréljük, hiszen a tél végén, a jó idő közeledtével már igencsak sürgetnénk a tavasz érkezését. Ha odakint még nem is mindig tapasztaljuk, az otthonunkba azért már behozhatjuk a frissességet, a tavaszt. Ehhez nem is lesz másra szükségünk, mint egy hungarocell karikára, zöld krepp-papírra, színes papírokra (én teatasakokat használtam), némi drótra és pár szem gyöngyre.

201Az első lépésA színes papírból vágjunk ki 7-10 mm széles csíkokat, három- vagy négyféle hosszúságban. Egy virághoz minden hosszból három csíkra lesz szükségünk. Hurkot alkotva ragasszuk a csík mindkét végét középre, ezután a három „nyolcast” középen ragasszuk egymáshoz, úgy, hogy egy virágot formázzanak.Ilyen, ha kész van

Készítsük el a virágfejeket minden összetartozó három csíkból. Ezután az egyre kisebb virágfejeket ragasszuk egymáshoz úgy, hogy a felülre ragasztott réteg szirmai mindig az alatta lévő szirmok közé essenek. A harmadik réteg felragasztásánál látjuk, szükség van-e még a negyedikre is, vagy már anélkül is elég dús a virágunk.

A hungarocell koszorúalapot tekerjük be zöld krepp-papír csíkkal. A csík végét gombostűvel rögzíthetjük az alaphoz. Szúrjunk lyukat egy körzővel vagy erősebb tűvel a virágok közepébe. Üvegfejű gombostűre fűzzünk fel egy kása- és egy nagyobb fagyöngyöt. A sárga és narancssárga remek választás a „bibéhez”. Tűzzük a virágokat a gombostűvel az alapra.

Díszíthetjük még a koszorút katicabogárral, hajtogatott lepkével vagy más tavaszi motívummal is. Az elkészült alkotást rafiára kötve akasszuk az ajtóra.

Harrach Orsolya
(szinesavilag.blog.hu)