Házi készítésű fagylalt – gyors felfrissülés

Ebben a nagy kánikulában még az is megkívánja a jégkrémet vagy a fagylaltot, aki annyira nem is rajong ezekért az édességekért. Készítsük el otthon a frissítő finomságokat! Az otthoni jégkrémkészítésnek két fajtája is van: az első és könnyebb verzió az, mikor a boltban vásárolt gyümölcsös vagy natúr joghurtot beleöntjük egy jégkrémformába, beleszúrunk egy pálcikát, majd az egészet betesszük a fagyasztóba. Ez az út gyors, könnyű, kezdőknek ezt ajánljuk.

A haladók maguk készítik a jeges masszát, azt beleöntik egy fagylaltgépbe, majd az elkészült remekművet fagyasztóba teszik. Ez az út hosszabb – és ugye fagylaltgépet is igényel. Akinek viszont nincs ilyen szerkezete, de a natúr joghurtos megoldásnál valami komolyabbat szeretne, az se keseredjen el, hanem próbálja ki az alábbi szuper recepteket!

Próbáljuk meg

Gyors málnafagylalt

Hozzávalók:
450 g málna (fagyasztott)
100 g kristálycukor
300 ml tejszín

A málnát a kristálycukorral együtt tegyük egy tálba, majd hagyjuk így 10 percig. Verjük fel a tejszínt, pürésítsük össze a málnát, majd keverjük össze a kettőt. Az így kapott masszát adagoljuk ki kis tálakba, és tegyük a hűtőbe.

Kókuszfagylalt

Hozzávalók:
250 ml 3,5%-os tej
150 g cukor
2 tojás
450 g tejszín
40 g kókuszreszelék
0,5 tk vaníliakivonat

Keverjük össze a tejet, a tojást és a cukrot, majd melegítsük fel, de ne forraljuk! Keverjük folyamatosan egészen addig, míg be nem sűrűsödik. Hagyjuk kihűlni, majd keverjük hozzá a kókuszreszeléket, a tejszínt és a vaníliát. Tegyük hűtőbe legalább 12 órára. Tipp: dekorálhatjuk a tetejét mangóval vagy más gyümölccsel.

Vaníliafagylalt

Hozzávalók:
250 ml 3,5%-os tej
100 g cukor
2 tojás
450 g tejszín
1 tk vaníliakivonat

A tejet melegítsük fel, a tojást és a cukrot keverjük habosra, majd lassan öntsük bele a meleg tejbe. Melegítsük fel a masszát, de ne forraljuk fel. Keverjük folyamatosan egészen addig, míg be nem sűrűsödik. Hagyjuk kihűlni, majd adjuk hozzá a tejszínt és a vaníliát. Tegyük hűtőbe legalább12 órára.

Kísérletezzünk a gyümölcsökkelJoghurtfagylalt

Hozzávalók:
4×250 g joghurt
50 g eper
50 g barack
50 g málna
csokireszelék
1 zacskó vajas keksz

A joghurtot osszuk el négy kis edénybe, az egyikbe málnát, a másikba barackot, a harmadikba epret, a negyedikbe pedig csokireszeléket tegyünk. Fogjunk egy nagyobb tálat, tegyünk az aljára kekszet, öntsünk rá egy adagot a négy joghurt közül, majd jöjjön ismét keksz, majd ismét joghurt. Az így kapott réteges finomságot tegyük fagyasztóba legalább 3-4 órára.

Fagyos joghurt alaprecept

Hozzávalók:
2 pohár joghurt (300 ml)
2 pohár görög joghurt (300 ml)
60 g porcukor
125 ml víz
250 g cukor
friss gyümölcsök

Először készítsük el a cukorszirupot. Ehhez addig főzzük a vízben a cukrot, míg szirupot nem kapunk, majd az egészet hagyjuk kihűlni. Keverjük össze a joghurtokat a porcukorral és 3 ek cukorsziruppal, majd tegyük az egészet 40 percre a fagylaltgépbe és hagyjuk kihűlni. Ha nincs gépünk, az sem gond: tegyük a masszát a fagyasztóba, és félóránként botmixerrel alaposan, erősen keverjük át. Friss gyümölccsel tálaljuk.

(Németből fordította: Sophie)