Felejtse el a bolti dezodorokat!

Nem is hinnénk, de a dezodorhasználatnak számos veszélye lehet, mert a polcokon található termékek olyan káros anyagokkal vannak tele, mint amilyen például az alumínium, a parabének, a ftalátok, a triklozán, a propilén-glikol stb. Amikor az egészségünk és a dezodorok közötti kapcsolatról van szó, a kutatók nem sok jóval tudnak biztatni. Készítsünk inkább házi dezodort!

Egy kutatás megmutatta, hogy rendkívül szoros a kapcsolat az alumínium tartalmú dezodorok és különféle betegségek kialakulása között. Ilyen például a mellrák, a születési rendellenességek, a hormonális egyensúlyzavar és a különféle allergiák.

Saját dezodorHa belegondolunk, megvan az oka annak, hogy izzadunk. Ha meggátoljuk a testet abban, amit természetesen „csinál” – izzad –, akkor befolyásoljuk a természetes működését. Egyértelmű tehát, hogy ezt a természetes folyamatot nem szabad megakadályozni, hacsak nem szeretnénk rosszat tenni a testünkkel és saját magunkkal.

Az alábbi jó ötletet felhasználva készítsünk magunknak olyan dezodort, amiben semmilyen káros anyag nincsen. Hogyan is készíthetjük el? Szükség lesz:

  • 4 evőkanál hamamelisz vízre (varázsmogyoró)
  • 2 evőkanál virágvízre
  • 1 evőkanál ezüstkolloidra
  • 20 csepp illóolajra (amilyen illatút csak szeretne)
  • 10 csepp grapefruitmag kivonatra

Tegye mindezt egy körülbelül 60 ml-es pumpás flakonba, és jól rázza össze. Fújja a hónaljára, ahányszor csak szeretné. Ez nagyon egyszerű recept, amit mindenki könnyen elkészíthet, és még a testének sem árt vele!

(Angolból fordította: F. P.)