Mi az, ami valóban számít az életben?

A 90 éven felüliek különleges, elit csoportot alkotnak. Hosszú életük, az évtizedes élettapasztalatok során bölcsességre tettek szert. Ők azután igazán tudják, mi az, ami a legfontosabb az életben. Evelyn Dymond, 95 éves: fontos a pozitív hozzáállás, a jó humorérzék, az élet, az emberek szeretete. Legyünk hálásak minden napért, és élvezzük a csokoládénkat.

Fontos a függetlenség. Nem akarom, hogy mások segítsenek. Fontos, hogy az ember tevékeny maradjon, és megőrizze a humorérzékét. Rendszeresen úszom, tornázom, és pulóvert kötök hátrányos helyzetű gyerekeknek. 92 éves koromig dolgoztam. Addig nem is észleltem, hogy öreg vagyok. (Lee Katz, 96 éves)

Szeretet, család

A legfontosabb dolog az életemben a házasságom volt. Most, 92 évesen, a legfontosabb számomra, hogy szellemileg friss maradjak. (Maryse Pepin, 92 éves)

Mi motivál? Olyan munkát végezni, amit szeretek. Még dolgozom. Fiatalok, gyerekek (minél kisebbek, annál jobb) – ők motiválnak. Nem eszem túl sokat, vacsora és lefekvés között már nem nassolok. És fontos a testedzés. Én hétfőn, szerdán és pénteken járok tornázni – meg szombaton és vasárnap is. (Lyle Marty, 93 éves)

Életem legfontosabb dolga volt, hogy túléljem a 2. világháborút, és a két munkahelyi balesetemet. Jelenleg a legfontosabb számomra, hogy fizikailag és szellemileg is jó egészségben maradjak. (Marco Pepin, 92 éves)

Áldott életem volt. A család, a barátok és az egyház nagyon fontosak számomra. A családunk igen összetartó. Nem szeretek sokat üldögélni. Szeretek tevékenykedni. Amikor ősszel elestem és eltörtem a medencémet, azt mondtam magamnak: ne hagyd, hogy ez negatív irányban megváltoztassa az életedet. A családom és a barátaim nagy segítséget jelentettek számomra, hogy túljussak a baleseten. Mindig észben tartottam édesapám tanácsát: az embernek dolgoznia kell, hogy a legjobbat hozhassák ki önmagukból. (Kathleen Montgomery, 89 éves)

Számomra a gyerekeim fontosak. Mindegyiket nagyon szeretem. Az egészségem a 94 évemhez képest jó. Mindenkinek csak azt tanácsolom, hogy figyeljen az egészségére. És legyen jó a gyerekeihez. (Edih Botkin, 94 éves)

12 éves koromban édesapám azt mondta nekem: csak két ember van az életben, akinek a kedvére kell tenned – önmagad és Isten. Ha ennek a kettőnek nem teszel örömére, bajban leszel. Nem iszom, soha nem dohányoztam. Egy múzeumban dolgozom, ha tudok, vezetéseket tartok. Kissé már lelassultam, de nem adom fel. (Jim Peters, 91 éves)

A családom tesz boldoggá. Remek feleségem és nagyszerű gyerekeim vannak. A kezem munkája örömet jelent számomra. Szeretek elültetni egy magot, és nézni, ahogy fejlődik. (Charles Ross, 96 éves)

Fontos számomra, hogy a szellemi képességeimet szinten tartsam, és elláthassam a saját dolgaimat. A legjobb, ami az emberrel megtörténhet, hogy egészséges marad. Fontos a testmozgás és a megfelelő étkezés. (Shannon Walker, 93 éves)

(Angolból fordította: H. Orsi)

 

Bejelentkezés

Hírlevél fel/leiratkozás

Videó ajánlatunk

Biofizikai állapotfelmérés felsőfokon
A videóhoz kattintson a képre!

Kiemelt ajánlatunk

Már tudok segíteni magamon

Már tudok segíteni magamon

Megosztom Önökkel az akut húgyhólyag-gyulladással kapcsolatos tapasztalataimat. Éppen a hétvégi házunkat készítettük fel a téli időszakra, és eközben észre sem vettem, hogy teljesen átfagyott a lábam. Két nap elteltével alhasi fájdalomra ébredtem. Görcsölt is meg nem is, kicsit nyomott is, olyan érzés volt, amilyet korábban soha nem tapasztaltam.

Heti horoszkóp

Heti horoszkóp

Eseménynaptár (ma és holnap)

Találkozzunk a Facebookon is!

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés