A nőiség nyomában

Gondolom, sokan egyetértenek velem abban, hogy manapság nem könnyű igazi Nőnek lenni. Március 8-án, a Nőnapon talán megérezhetjük, hogy a férfiak tisztelnek, törődnek velünk, egy-egy szál friss virággal köszöntik a nőiségünket. Nem véletlenül került ez az ünnep márciusra, a tavasz már bekacsintgat az ablakunkon, a természettel együtt mi is kezdünk éledezni.

A virágozni készülő fák, bokrok mellett észrevehető a hölgyek kivirulása is. A hormonok erőteljesebben dolgoznak, ennek hatására a férfiak is megelevenednek. Az állatvilágban is eljön a fészekrakás ideje!

Mennyire nőies?

Praxisomban természetesen több hölggyel találkozom, mint férfival. Mi nők érdeklődőbbek vagyunk az ezotéria iránt, kíváncsiak vagyunk saját személyiségünkre, sorsunkra, erőteljesebb belső hanggal rendelkezünk. Ez a nyitottság már egészen fiatalon érezhető, a lányok egyre többen jönnek, szeretnék megtudni, milyen energiák befolyásolják az életüket, mit vár tőlük az Univerzum. A tapasztalatom az, hogy egyre több nő születik férfi lélekkel. Ez megállapítható a személyiségszámból, a képletben megjelenő síkokból, elsősorban a férfi keresztből.
Férfi kereszt

Ez két átlós síkból áll, az egyik az erő síkja, a másik pedig a művészi érzékenység síkja. Ez azt jelenti, hogy a mindennapi életben rendkívül sikeresek, szívósak, igazi túlélők, komoly karriert futhatnak be, és soha nem adnak fel semmit, mert bátrak és erőteljesek. A másik oldalon pedig érzékenyek, romantikusak, művészi hajlammal megáldottak. Ezek az igazi férfi ismérvei! Azt szoktam mondani ezeknek a hölgyeknek, hogy minek is melléjük egy ilyen erőteljes partner, hiszen magukban meg is találhatják. Sajnos kevés férfi képletében található ez a kereszt, inkább a nők birtokolják. Gondolom, az oka az lehet, hogy az egyenjogúsággal kivívtuk magunknak a reggeltől estig tartó robotolást, és az sajnos erő és szívósság nélkül nem menne. Az Univerzum az erő síkkal próbál segíteni a karrierista, sikerorientált hölgyeknek. A női kereszt másképpen néz ki, egy szenvedély síkból és egy kitartás síkból áll. Az igazi nőnek is szüksége van komoly kitartásra, és arra, hogy a lelkét is beleadja a munkájába, családjába.

A személyiségszám a születésünk napja. Aki tehát mondjuk november 8-án született, annak a személyiségszáma 8-as. Aki 16-án született, azt összeadjuk, így a személyiségszáma 7-es, és így tovább. Aki 10-étől 31-ig bezárólag született, összetett személyiségszámú ember. A számok női és férfi energiákat hordoznak, ezek szerint is osztályozhatjuk őket. Vannak kimondottan csak Jang (ffi) számok, ezek az 1-es, 4-es, 8-as, a 3-as, 5-ös, 9-es, vegyes a 2-es, 6-os, 7-es pedig Jin (női) szám. Egyre több nő él férfi számokkal. Most Nőnap alkalmából vizsgáljuk meg inkább a női karaktereket, mélyedjünk el a tulajdonságaikban.

2-es személyiségű hölgyek, akik 2-án, 20-án születtek. Szándékosan nem említem itt a 11-es hölgyeket, ugyanis a 11-es szám nem nőies, pedig összeadva 2-est kapunk. Látjuk, hogy 2 db 1-esből, tehát két férfi számból áll.

2-es karakter (víz, Hold hatás, lélek szintje) „kétség”

Női kereszt

A 2-es az egység kettészakadása következőképpen: fél+fél! Ez az ÉN, az ego kettészakadása. Társak kellenek mellé, akikre támaszkodhat. Kell mellé egy határozott, céltudatos egyén, aki őt is sikerre viszi. Érdekesen alakul az alkalmazkodásuk és a szolgálati képességük. Van olyan 2-es, aki szívesen lesz a családja rabja, kihasználják, de ez az élete. Tilos elvenni tőle! Ha nem szenved, készségesen megtesz mindent, hagyni kell dolgozni, mert attól lesz boldogtalan, hogy nincs rá szükség! Van, amikor fellázad (ez csillagjegy függő is), akkor azért tartsunk önvizsgálatot!

6-os személyiségű hölgyek, akik 6-án, 24-én születtek. Itt is van egy szám, amely megtévesztő, ez pedig a 15-ös, hiszen ez is két vezető számból áll. Ezért a 15-ös nők általában nagyon szépek, nőies külsővel rendelkeznek, de belülről férfi energiák mozgatják őket. Igazi kísértők, képesek bevetni szépségüket, „ördögi” fondorlatokat is, ha kell, aztán keménységük később kerül csak napvilágra. Rendkívül kritikusak, ezért nőies külsejük ellenére is nehezen találnak társat (a 15-ös az Ördög száma a tarot kártyában).

6-os karakter (föld-levegő, Vénusz hatás, szellemi szint) „tökéletesség”

A 6-osban benne foglaltatik a szentháromság, a krisztusi szám (33-as), a hatszög pedig tökéletes síkidom, bárhogy forgatjuk, nem válik negatív szimbólummá! A férfi és női energiák szellemi egésszé olvadása (két háromszög egyben, csúcsával felfelé = férfi, csúcsával lefelé = nő), ez a tökéletesség! A 6-os általában alárendeli a sikert a szépségnek, szeretetnek, művészetnek. Kifejezi mindazt, ami szép, jó és nemes. Mindenkit boldoggá akar tenni. A szegénységtől szenved, mert nem tudja igényes dolgokkal körülvenni magát, ami pedig a lételeme. Sokszor kénytelen más emberek terheit is cipelni, amit nem bír, de muszáj neki, mert így fejlődik feltételek nélküli szeretete. Csakis az ideális társsal képes élni!

A 6-os emberek szeretik sajnáltatni magukat, főleg, ha nem érzik a törődést az otthonukban. Képtelenek választani, ezért másra hárítják a döntést és a felelősséget is. Döntésképtelenségük okozza az egy helyben topogásukat, állandó panaszkodásukat. Sok esetben hárítanak, ők sosem hibásak, csak az, akivel együtt laknak! Önmagukat nem szeretik, nem látják szépnek, ezért bármire képesek, hogy megfeleljenek az elvárásoknak (plasztika, sminkelés, hajfestés). Mindig másnak akarnak látszani. Érzékenyek arra, ha a külsejüket, háziasszonyi képességüket kritika éri. Sokat adnak a külsőségekre és a látszatara! Állandó dicséretet és figyelmet várnak el a szeretteiktől.

Drága Uraim! Ha olvassák ezt a cikket, remélem, jobban megértik, milyen is az igazi Nő! Becsüljék meg nagyon, mert nincs sok belőlük, én magam is mindig örülök, ha egy igazi Nő képletével találkozom. Természetesen eszemben sincs bírálni a férfi lélekkel élő hölgyeket sem, ők igazi erőt képviselnek a társadalomban szorgalmukkal, tudásukkal. Őket is köszöntsék, Uraim, szeretettel, mert ezen a napon ők is csak „gyenge” hölgyek, szívesen veszik az apró figyelmességeket férfitársaiktól.

Kiresné Vincze Ilona
parapszichológus, személyiségelemző
06 30 570 34 49
szamdoktor@gmail.com

Tanácsadás