A holdciklusok hatásai – csökkenő Hold

A holdtölte utáni naptól újholdig tartó szakasz a csökkenő Hold ideje. Ilyenkor a Hold sarlója egyre kisebb lesz, minden egyre aktívabb és egyre jobban felpörög. Az elengedés és a kiáradás ideje ez. A természet ilyenkor energiát használ, elenged, felold, minden könnyebb, a víz távozik, felszárad, kiszárad minden. A kilégzés, fogyás, kiizzadás ideje van.

Testi szinten

Ilyenkor a diéta, méregtelenítés, izzasztás ideje van. Ügyelni kell arra, hogy eleget igyunk, nehogy kiszáradjunk. Könnyebb az elengedés, ürítés, kiválasztás, akár át is csaphat hasmenésbe. Melegben jobban izzadunk. Az izmok elernyednek. A vértisztító és általános átmosó, tisztító teák, vértisztítás, nyiroktisztítás és béltisztítás hatékonyabb.

Kevesebb a vér, és a műtétek sikeresebbek, az időzített operációkat jobb ilyenkor elvégezni, de az egyes jegyek által uralt területeket ilyenkor is jobb békén hagyni. Műtét után könnyebb a felépülés, de csak újholdig. A szemölcsök, anyajegyek, vérhólyagok kezelése hatékonyabb.

Minden egyre aktívabb

Jobbak az aerob sportok, a kardio edzés, a kirobbanó, pörgős társas edzések, csapatsportok. A zsírégetés hatékonyabb, a vérkeringést fel lehet pörgetni, és utána jólesik még egy szaunázás.

A görcsoldó masszázs és a cellulitisz kezelés hatékonyabb. Életmódváltásra alkalmas időszak.

A kozmetikában is hatásosabbak a tisztító kezelések, a tartós szőrtelenítés, a köröm- és lábgomba könnyebben kezelhető.

Érzelmileg

Kiáradóbbak vagyunk, könnyebben kimutatjuk az érzéseinket és könnyebb a kommunikáció, a nagyobb összejövetelek sikeresebbek. Könnyebben áldozunk, adakozunk. Jótékonysági programokra, szavazásokra és bármilyen közösségi programra jobb időszak. Szívesebben veszünk részt kulturális programokon és városi sétákon, a művészeti programok vonzóbbak. Könnyebb a béklyóktól való szabadulás, az elengedés minden téren.

Könnyebb a házimunka is, kevesebb mosószer és tisztítószer fogy, a makacs foltokat könnyebb eltávolítani. A felmosás, lemosás, ablaktisztítás és általában a nagytakarítás hatékonyabb, könnyebb. Az alapos szellőztetések és ágynemű, matrac levegőztetésének az ideje.

Az idényruhák és cipők cseréje és selejtezése könnyebb, de bármilyen selejtezési munka, az elengedés és a lomtalanítás könnyebb lelkileg. Amitől ilyenkor megválunk, az után kevésbé fáj a szívünk, és nem fog hiányozni. A vegytisztítás viszont nem mindig jó. A fémek, porcelánok megtisztítása is könnyebb. Legjobbak a tüzes (Kos, Oroszlán, Nyilas) és levegős jegyek (Ikrek, Mérleg, Vízöntő) vagy a Szűz Hold. Könnyebb a rendrakás és a tárolók kiürítése, kitakarítása, a tértisztítás (az otthon energetikai tisztítása).

Föld jegyekben (Bika, Szűz, Hold) felelősebben tudunk vásárolni, és a nagyobb kiadások terén is bölcsebb döntést hozunk. Ez a beszerzések ideje. Levegős jegyekben költekezőkké válhatunk, míg a tüzes jegyek az impulzus-vásárlásra hajlamosabbak. Víz jegyekben (Rák, Skorpió, Halak) könnyen érzelmi alapon döntünk, amit ilyenkor veszünk, azt könnyen megbánhatjuk.

A kertben

A Föld feletti részek nőnek, a betakarított termés jobb eltevésre, raktározásra, fagyasztásra, könnyebb kiszárítani a gyógynövényeket. A föld alatti részeket ilyenkor hagyjuk békén, ne ültessünk és ne ültessünk át növényeket, levegő napokon (Ikrek, Mérleg, Vízöntő) ne is locsoljunk. Betakarításra, eltevésre a tűz jegyek, locsolásra a víz jegyek jók, levegő jegyben a szárítás hatékony, de Vízöntő Holdnál jobb, ha hagyjuk a kertet. Takarítsuk ki inkább az éléstárakat, raktárakat.

Használja Ön is Holdnaptár szolgáltatásunkat!

Babusáné Gazdik Ágnes
Öko-Piac-Tér.net