Vágykeltő illatok

Páratlan élménnyel gazdagodhatunk, ha szerelmi légyottunk alatt varázslatos illatokat is „bevetünk” a harmónia érdekében. Illóolajok, parfümök, füstölők segítségével teremtsük meg szerelmi szentélyünk intim, érzéki hangulatát, töltsük meg az együttléthez méltó meleg, vágykeltő illatokkal a helységet.

20100520_aroma_candleAz illatfelhőben töltsünk el egy kis időt, míg igazán ráhangolódunk egymásra és csak finoman kényeztessük egymást. Az illatok hatással vannak az agyműködésre, minthogy a szaglás útján érzékelt impulzusunkat agyunk feldolgozza és a kapott utasítást továbbítja testünk különböző részeire. Egyes illatok a szívműködésre hatnak, mások az anyagcsere-folyamatokra, a légzésre, testhőmérsékletünkre, mások a vágyainkra. Hatnak az idegrendszerre, ezen keresztül pedig befolyásolják a hangulatunkat, egészségi állapotunkat, megérzéseinket, alkotókészségünket. Az illatok így segíthetnek a mindennapi stresszes, rohanó, kapkodó rutinból kikapcsolni és megteremteni a kellemes hangulatot a hálószobában is, javíthatnak a kapcsolatunkon. Az alábbiakban felsorolunk néhány illatot, melyes segíthetnek a szerelmi hangulatot, odaadást fokozni.

Arra figyeljünk, hogy ha magunkra kenjük az illóolajat, mindig tiszta, természetes, esszenciális olajokat használjuk. A nem tiszta, mesterséges olajak allergizálhatnak, ezeket legfeljebb párologtatásra használjuk, de inkább arra se. Ha a füstölőt nem bírjuk, használjunk inkább aromalámpát vagy masszázsolajba is keverhetjük az esszenciális olajokat. Használjunk jó minőségű, semleges illatú bázisolajokat, fürdővízbe is inkább így, hígítva használjuk. Ha aromalámpát használunk, ügyeljünk arra, hogy a mécses ne okozhasson tüzet.

A borsmenta egy nehéz nap után felüdít, frissé, dinamikussá tesz, így teljes lényünket a szerelem örömének szentelhetjük.

A ciprus segíti a keringést (ha valakinek túl hideg vagy meleg a végtagja), bátorít, segít odaadóbbá válni, bátrabban simogatni, cirógatni, feltárja a belső világunkat, eddig rejtett érzéseinket.

A gólyaorr édes, megnyugtató illata fokozza a romantikus hangulatot, élénkíti a fantáziát, felébreszti az érzékszerveket. A megszokott mozdulatokat élettel, szeretettel, szerelemmel tölti meg.

A jázmin illata örömöt és lelkesedést hoz otthonunkba. Oldja a bűntudatból eredő szexuális gátlást, felszabadítja az ártatlanság érzését, segíti a spontaneitást. Hatására gátlás nélkül adjuk át magunkat a gyönyörnek. Az elismert vágykeltő illat hatása tovább fokozható, ha bedörzsöljük vele a medence környékét.

A kamilla oldja a feszültséget, ingerültséget, lámpalázat, ami az érzékiséget gátolhatja.

A levendula csodát tehet azzal, aki betegesen félénk és feszült, megnyugtató illata szinte azonnal hat ránk.

A narancsvirág kíváncsivá és izgatottá tesz. Cseppentsük a fürdővízbe vagy dörzsöljük a bőrünkbe, aromalámpában párologtassuk. Ezt az illatot szinte minden alkalom előtt érdemes használni, a meghitt óra után pedig hosszabbá, szebbé teszi a kellemes bágyadtság, áradtság perceit.

A rozmaring serkenti a vérkeringést, javítja a koncentrációt. Leginkább azon segít, akiknek alacsony a szexuális késztetése, esetleg hidegen hagyja, vagy gátlásokkal telíti a szex gondolata.

20100520-rose-petalsA rózsa a lélek gyógyírja. Szerelmi bánat, csalódás vagy érzelmi hullámverés esetén ajánlott. Segít helyrehozni a sérüléseket, ha valaki a csalódások hatására visszavonul, vagy nem bízik érzéseiben, ha szerelemre csábítják. Aki retteg, hogy a kellemes élmény helyett újra megrázkódtatás vár rá, annak különösen hasznos lehet e nemes virág illata. Hatására ismét fogékonnyá válhat a szerelem és az élet ízére, szépségeire, és újra felszabadultan, bizalommal néz a következő találkozás felé.

A szantálfa segít a napközben belopódzó zavaros gondolatok, félelmek elűzésében és így segít a szerelmeseknek csak egymásra figyelni, egymásnak szentelni maximálisan az együtt töltött időt, nyugalmat csempész a hálószobába. Csillapítja az agyműködést, gondolatainkban eluralkodik a béke, nyugalom érzete. Annak használ leginkább, aki munka után képtelen elengedni a napi gondokat és ez zavarja szexuális életét.

A vetiver mély, édes illata lazító hatású. Ráhangolja a szerelmeseket az érzéki örömökre, így az együttlét alapos, maradandó élménnyé válhat számukra.

Az ylang-ylang leginkább a szexuális zavarok feloldására alkalmas illat, főként, ha a zavar oka a félelem és a szorongás, segít a frigiditás és az impotencia leküzdésében is.

Használjuk bátran a felsorolt illatokat, kísérletezzünk, próbáljuk ki, melyik válik be. Végső soron a legfontosabb, hogy igazán jól érezzük magunkat!

(Forrás: Szilvásy Judit: Feng Shui, út a boldogsághoz, Első Magyar Feng Shui Centrum, Budapest, 2003)