Az Oroszlán szerencsekövei

A nyár utolsó hónapja lehet perzselő, lehető izzasztó, lehet hűvösen szellős, lehet indiános és lehet vénasszonyos is. Mindegy, hogy milyen, mi nagyon is szeretjük, úgy ahogy van. Az asztrológia és a horoszkóp szempontjából az uralkodó jegye mégis csak az Oroszlán! A tevékenység, az aratás, a szüretelés és az aktivitás hava jellemző a jegy szülötteire.

Ne felejtsük el, hogy az Oroszlánok alapvető ősi tulajdonságai és princípiumai a tekintély, az önbizalom, az erő, a kitartás, a hit, a példamutatás, a lojalitás, a csoportösszetartás és a koncentráció. Az indiánok szellemi vezetőnek tartották, az alkímiában a vörös oroszlán a ként, a zöld oroszlán az anyagot jelképezi, és Buddhát is gyakran ábrázolják trónon ülő oroszlánként. A régi mondák szerint a kereszténységben a hatalmat testesíti meg, a királyság és az istenemberré válást szimbolizálja.

Az Oroszlánok elsődleges ásványa a hegyikristály és citrin, nemesféme az arany, drágaköve a gyémánt. Akár a női, akár a férfi nem képviselőiről legyen is szó, mindkét félnek határozottan szüksége van ezek közül bármelyikre, hogy természetes aspektusait, lelki-szellemi képességeit kibontakoztathassa, megmutathassa és továbbadhassa.Hegyikristály

Lássuk részletesen, hogy tipikusan az augusztus szülöttjeinek, az Oroszlánoknak milyen kristályokra, ásványokra is van szükségük a belső tűz, az oroszlánszívűség és a bátorság erősítésére.

Oroszlán hölgyek szerencsekövei:

gyémánt: a legtisztább és a legkeményebb drágakő, a legjobb szívnyitó, lélekgyógyító és magányűző. Fényt visz oda, ahol nincs. Szeretetet ad ott, aminek és akinek kell. Erősíti a hitünket, az érzékszerveket, a látásmódot és a hitrendszerünket. Mindig azt adja nekünk, amire épp szükségünk van.

borostyán: a borostyán mindig igazat mond! Erősíti és tisztítja a szemet, lecsillapítja a feszültséget és az idegeket. Bátorságot, magabiztosságot, nyugalmat és szerencsét hoz. Erősíti az öntudatosságot, a lényeglátást és a kommunikációt.

tűzachát: segít a belső tűz lángra lobbantásában, döntések és lépések meghozatalában. Kitartóvá tesz, fejleszti a kreativitásunkat, és belső bizonyosságot ad. Oldja a kételyeket, a félelmeket és a túlzott elfogultságot is. Segít, hogy a bennünk élő igazság lángját, és a szeretet önfeláldozó erejét, mindig és mindenkor tisztán tudjuk tartani.

mézkalcit: általa szembe tudunk nézni önmagunkkal, a gyengeségeinkkel, hibáinkkal és az árnyék oldalunkkal. Mintegy belső vezetőként rámutat a helyes útra, a lényeges életfeladatunkra és a minket támogató emberekre. Így erősíti az összetartozás erejét, a csoport, a közösség és az egység fontosságát, valamint a kapcsolatok kiegyenlítődését.

olivin: szíverősítő, léleknyitó – megújító hatású. A csecsemőmirigyet, a pajzsmirigyet és a lélek kapukat tisztítja meg a régi, sérült érzésektől, emlékektől és mindezek lenyomataitól. Segít a régi minták, szerepek és tulajdonságok levetkőzésében és átírásában, ezáltal megújítjuk személyiségünket és új energiák és információk áramlanak felénk és érnek el minket. Rugalmassá tesz, belülről „olajoz” minket, olyan hitrendszeri és viselkedési elemeket változtat meg, ami a ragaszkodást, a merevséget és a keménységet okozta nekünk.

narancskalcit: a szolár csakra harmonizálására kifejezetten jó. Segít elfogadni a mást, a z újat, befogadni a számunkra ismeretlen információkat, megemészteni a minket ért hatásokat és történéseket, feldolgozni és rendszerezni a helyzetekből szerzett tapasztalatokat és elengedni a számunkra nem hasznos energiákat, embereket, szokásokat és dolgokat.Borostyán

Oroszlán urak szerencsekövei:

napkő: erősíti az önbecsülést, az életünkben való „tisztán” látást. Mutatja az utat nekünk, nyitottá, felszabadulttá és együtt érzővé tesz. Általa szertefoszlanak a hiú ábrándok, az ékes fellegvárak. Kiegyenlíti és harmóniába hozza bennünk a racionalitást és az intuíció valóságát. Erősíti a belső napunkat, az ősi Nap aspektusunkat, úgymint a teremtést, a manifesztációt, a megvalósítást, a termékenységet és a kreativitást.

aranytopáz: tiszta szellemi erővel lát el minket. Általa új ötletek, gondolatok, letisztult gondolatminták és új tervek ébrednek fel bennünk. Könnyedség, rugalmasság, önzetlenség, szárnyalás, átláthatóság és szellemi szabadság. Átfényesíti az egész aurát.

tűzopál: a férfi potenciát, energiát, és a szexuális erőt ébreszti fel, erősíti fel és egyenlíti ki minden szinten. Érzelmi téren végtelen mélységeket, eddig ismeretlen területeket tár fel előttünk és bennünk. Oldja a félelmeket, a szexuális zavarokat, az önbizalomhiányt, a kishitűséget és a zárkózottságot is.

pirit: szellemi szinten harmóniát hoz, valamint magasabb tudati síkokat nyit meg bennünk. Finomítja az intuíciónkat és az érzékelésen feletti képességeket. Tiszta gondolatokat, éber tudatosságot és szellemi egységet nyújt. Összehangolja a koronacsakrát a 3. szem csakrával, ezáltal mély felismeréseket és lényeglátást ad.

narancskalcit: segít szelíden átírni és átformálni személyiség szinten a megszokásokat, a berögződéseket, a görcsös vágyakat és a hatalmi harcok és birtoklások játszmáit. Megkönnyíti az elfogadást, a megértést, a belátást, a feldolgozást és az elengedést.

rutil kvarc: gyógyítja mind a lelki és mind az érzelmi szinteken a lelki fájdalmakat, a csalódások, szomorúságok emlékeit. Reményt, hitet és erőt ad az új kapcsolatokhoz. Általa képesek leszünk elengedni a múltat, lezárni bizonyos időszakokat és elvágni olyan érzelmi szálakat, amelyek még fogva tartanak, gátolnak, vagy nem engednek a tovább haladásban. Elvágja a negatív energia szálakat és hatásokat.

A felsorolt ásványokat és kristályokat a nap bármely szakában hordhatjuk magunknál. A férfiak a marokköveket akár a zsebükben, akár egy kisebb bőr szütyőben, a nyakukban is viselhetik, esetleg átfúrt medálként egy bőrszálon is megfelelő megoldás lehet. Éjjel pedig érdemes a párnánk alá helyezni őket, hogy a rendszeres használat során ki tudják fejteni a csodálatos hatásukat nálunk.

A kristályok értünk vannak! Természetesen az Oroszlán hölgyek és urak ajánlott ásványait bárki más is használhatja és alkalmazhatja, ha úgy érzi, hogy erre van most szüksége. Bízzunk bennük, engedjük, hogy vezessenek minket és nem bánjuk meg! A kiválasztásnál mindig hagyatkozzunk a megérzéseinkre, ne könyvek alapján döntsünk.

Szeretetteli gyógyulást kívánok mindenkinek!

Laczkó-Száraz Júlia
Bach-virágterápiás tanácsadó, kristálygyógyász
Tanácsadás