Kedves Látogatóink! Finanszírozási nehézségeink szponzor híján – 15 éves működés után – bennünket is arra kényszerítenek, hogy fogjuk vissza a tempót. Ezért már nem közlünk új cikkeket, de továbbra is elérhetők a keresőink, a holdnaptár, a kínai horoszkóp és a másfél évtized alatt megjelent írásaink.
Reméljük, hogy hamarosan lesz olyan üzleti partnerünk, aki akár tulajdonosként, akár üzemeltetőként lát fantáziát a Natúrszigetben, és kész tovább működtetni, fejleszteni az oldalunkat.
Továbbra is vigyázzanak magukra és szeretteikre!

Már van telefon- és internetbetegség is

Tízből egy ember az internet és a kütyük miatt lesz nárcisztikus, antiszociális és zavart. Angol szakemberek ezer ember telefonálási és internetezési szokásait vizsgálták, mivel a kutatások szerint a világon csaknem 182 millió ember internetfüggő. Az új, technológiához köthető viselkedészavarnak a NetBrain, illetve az iDisorder nevet adták.

Már van telefon- és internetbetegség isA szakemberek ezer ember telefonálási és internetezési szokásait vizsgálták, mivel a kutatások szerint csaknem 182 millió ember internetfüggő. Kiderült, hogy az iDisorder mintegy 11 százalékukat érinti, ami kb. 5,7 millió felnőttet jelent, akik a kütyük miatt lettek antiszociálisak.

Kiderült, hogy ezek az emberek nemcsak nárcisztikusak, de figyelemzavarral is küzdenek, és folyamatosan attól rettegnek, hogy kimarad valamilyen fontos dolog az életükből. Az iDisorder által érintettek többsége szereti az online szerencsejátékokat, rendszeres használói a közösségi portáloknak, és rajonganak a játékokért és appokért az interneten.

Nem túl meglepő módon azok, akik okostelefonnal is rendelkeznek, háromszor nagyobb valószínűséggel szenvednek a technológiához köthető személyiségzavarban, mint a hagyományos készüléket használó társaik.

A kutatást vezető Dr. Tomas Chamorro-Premuzic szerint a zavar kezelése a lassú, fokozatos elvonásban rejlik, amely néhány nap teljes megvonással indul, attól függően, hogy mennyire súlyos esetről van szó. „Kezdetben a páciensek idegesek, nyugtalanok, szoronganak, mint bármilyen függőség rabszolgái. Idővel azonban jó esély van rá, hogy rendeződik a helyzet” – állítja a szakember.