2019: bátran induljunk el más utakon

A 2018-as év beváltotta a hozzá fűzött „reményeket”: szélsőséges, kiszámíthatatlan volt, ez látványosan leginkább az időjárásban volt észlelhető. Mindenkinek az életébe hozott váratlan fordulatokat, ettől bizonytalanná vált minden, képtelenség volt előre tervezni. Sok ismerős, még több páciensem mondta az év folyamán, mennyire jó lenne, ha vége lenne már.

A jó és a rossz dolgok is váltakoztak, olyan váratlanul, hogy csak kapkodtuk a fejünket. Saját bőrömön is tapasztaltam a 2018-as év hatását, érdekesen alakult a sorsom, szerencsére többnyire nem negatívan. Szenvedtem el baleseteket is, fura körülmények között, találkoztam olyan emberekkel, akikre nem is számítottam, új kapcsolatokat alakítottam ki teljesen váratlanul.

Nos, jó hírem van, átvészeltük (legalábbis a szerencsésebbek…) a 2018-as évet, most merőben más energiák fognak segíteni bennünket 2019-ben. Az év 12-esből 3-as, ami arra serkent, hogy fejlődjünk, tanuljunk, művelődjünk minden szabadidőnkben, kiválóan alkalmas időszak a komolyabb tanulmányok elkezdésére, de a befejezésére is, a vizsgáink jobban sikerülhetnek, mert az évszám energiája támogat minket.

Természetesen komoly felkészülés nélkül ne várjunk csodát, a 3-as nem azt jelenti, hogy munka nélkül hullik az ölünkbe a diploma vagy az oklevél, nyelvvizsga. Tanulni kell, de könnyebben fog menni, mert az elménk befogadóbb, elemző képességünk, logikai érzékünk erősödik. Azt hiszem, ez a támogatás nem elhanyagolható. Aki nem készül vizsgákra, az sem lazsálhat, késztetést fog érezni az olvasásra, művelődésre.

A kiegyenlítődés éve

A 2019-es évben elvileg kiegyenlítődik a jin és a jang, tehát a női és férfi energiák egyensúlya lesz a meghatározó. A 12-es szám az Akasztott ember lapja, melynek hatása abban nyilvánul meg, hogy érdekes helyzetekbe kerülhetünk, amelyek által más színben láthatjuk a világot. Ezekből komolyan tanulni kell, a fejlődést szolgálják. Aki megtanul a 2019-es évben ellazulni, meditálni, alaposan átgondolni mindent, az másképp fogja látni az egész világ dolgait! Azt hiszem, a zavaros évek után erre már nagy szüksége van mindenkinek.

Amint rájövünk életünk eseményeinek üzeneteire, máris visszafordulhatunk a rendes testhelyzetbe, és újonnan szerzett tapasztalatainkat fel is használhatjuk. A 3-as fokozza a termékenységet, ami nemcsak gyermekáldásban lesz jó hatású, hanem a szellem fejlődésében is. A 3-as ösztönöz majd minket arra, hogy többet beszélgessünk, nyitottabbak legyünk a barátkozásra, ismerkedésre, napjaink vidámabban teljenek. Nagyon ráfér már az emberekre a jókedv, a humor, mert azt tapasztalom, hogy valamilyen árnyék telepedik mindenkire, emiatt a rosszkedv, a mosolytalan arc szinte általános. A 2000-szeres Hold hatás természetesen megmarad, tehát lesz mindenkinek jobb és nehezebb időszaka, esetleg rossz hangulata, de ezt nem szabad hagyni eluralkodni. Meg kell szokni, hiszen ezentúl minden évben ott lesz a Hold érzelemgazdagsága, intuíciós képessége, a 2000-es évek már csak ilyenek lesznek. Aki beleszületik ebbe, az már nem fogja tragikusan megélni, de az 1900-as évek szülöttei nehezen alkalmazkodnak, ez sok nehézséget okozhat.

Meg kell őrizni az egyensúlyt

Azt javaslom, ne foglalkozzunk a 2000-rel, az alakítja magát úgyis, inkább összpontosítsunk az évekre. 2019 jobbnak ígérkezik, hiszen a 19-es szám is benne foglaltatik, mely szám a Tarot kártya legpozitívabb lapja, a Napot jelképezi. Sok ember érezni fogja ennek áldásos hatását, életerővel telíti napjainkat, közelebb vihet minket a megvilágosodáshoz. Az Univerzum teljes erőből mellettünk áll, természetesen azzal segít, hogy növeli az aktivitást, teremtő energiákkal bombáz, minden vágyunk valóra válhat, olyan is, amit már el is felejtettünk, vagy már nem is akarjuk.

Éppen ezért érdemes átgondolni, mit is szeretnénk megvalósítani, nehogy kellemetlen meglepetések érjenek. A 19-es szám a hatalom jelképe, a vállalkozások, önállósodás is beletartozik. A hatalommal vigyázzunk, meg kell őrizni a mértéket, ne csapjon át zsarnokságba irányítási, birtoklási vágyunk. Ezen a téren is meg kell őrizni az egyensúlyt, arra is figyelnünk kell, hogy életünk eseményeit, saját magunkat, döntéseinket is objektíven lássuk, ha probléma merül fel, azt is nézzük meg minden oldalról, és vállaljuk a felelősséget mindenért. Csak akkor pályázhatunk vezető beosztásra, törhetünk hatalomra, ha példával járunk elöl, és felvállaljuk döntéseink következményeit. A Nap is arra fog sütni, aki megmarad a becsületes, egyenes keretek között!

Ha elvakít az önzés, egoizmus, vagy a túlzott derűlátás, figyelmetlenné és ezáltal sebezhetővé válunk. A 19-es szám segít abban is, hogy átértékeljük kapcsolatainkat. Párkapcsolatok megújulása várható, aki egyedül kezdi az évet, ne szomorkodjon, bármikor az év folyamán jöhet az új társ, de lényeges, hogy ezért aktívan tenni is kell! Életerővel telítődünk, tehát nyugodtan éljünk közösségi életet, járkáljunk, új ingerek érnek, ezáltal ismeretségekre tehetünk szert. Az előjelek pozitívak. A Nap mindenkire egyformán süt, legyen az szegény vagy gazdag, beteg vagy egészséges, minden embert támogat és segít melegével, fényével. Mi ez, ha nem az Univerzum szeretete? A Nap fényt visz a sötétségbe, ezáltal fényt gyújt az elmékben, remélhetőleg a hatalmon lévők elméjében is.

A pozitív események mellett persze mindig felbukkannak rosszabb dolgok is, az, hogy egyesek rosszul használják fel a hatalmat, főleg egoizmusuk miatt, és folyamatosan rossz döntéseket hoznak. Lehet gazdagság és bőség, ha az Univerzum szabályait betartják, de helytelen döntéseik nyomort és szenvedést okozhatnak. Egyes körökben növekszik az irigység, a gyűlölet érzése, ez békétlenséget hozhat a társadalmakban.

Összefoglalva: fontos, hogy ebben az új évben fokozzuk tudatosságunkat, aktivitásunkat, ismerjük fel, mit és hogyan kell tennünk, lássuk más szemszögből magunkat, társunkat, családunkat, barátainkat, legyen fontos a becsület, az igazság, legyünk nyitottak az újra, bátran induljunk el más utakon, ismerjük fel a lehetőségeinket, korlátainkat, hogy az esztendő végére közelebb juthassunk a megvilágosodáshoz! Már most, januárban legyünk optimisták, sugározzunk pozitív energiákat, minél több követőt szerezzünk magunknak ahhoz, hogy jobb fényben lássuk a világot. Hinni kell a világosságban, hinni kell egymásban – és persze saját magunkban is.

Kiresné Vincze Ilona
parapszichológus, szakíró, Reiki mester
(személyiségelemzés, gyereknevelési és párkapcsolati tanácsadás a numerológia, kronobiológia, asztrológia
segítségével, Bach terápia, Reiki kezelések, képzések) Egyedi kártyakirakások!
Bejelentkezés: +36 (30) 570-3449, szamdoktor@gmail.com

Ha érdekli a téma, ajánljuk figyelmébe az alábbi cikket is:

Alternatív gyógymódok és öngyógyítás személyiségek szerint