Van kiút a dohányzás rabságából

A dohányzást, a nikotint a WHO a XXI. század pestisének nevezte. Ma Magyarországon 3,5 millió ember fújja, 6,5 millió pedig szívja a cigarettafüstöt. A dohányzás következtében minden 15. percben meghal valaki, így évente 30 000 honfitársunkat veszítjük el értelmetlenül.

Május 31. – Dohányzásmentes Világnap

Vezető helyen a tüdő-, illetve a gégerák áll. A dohányosok 10-11%-a betegszik meg tüdőrákban, a láncdohányosok pedig szinte kivétel nélkül ennek következtében halnak meg. Hasonlóan magas a szív-és érrendszeri betegségek, az érszűkület, a stroke kockázata is. A dohányzás 25 jelentős betegségcsoport kialakulásában kóroki tényezőként szerepel.

Így is, úgy is méregA passzív dohányzás miatt is súlyosak a veszteségek. A cigarettafüst fő- és mellékáramlataiban közel 4000 különböző vegyi anyagot különítettek el. Ezek jelentős része mérgező (arzén, cián, benzol, formaldehid, acetaldehid, etilénoxid, policiklikus aromás szénhidrogének, dohányspecifikus nitrózaminok, szabadgyökök, kátrány, szénmonoxid, rádioaktív anyagok), ezek közül 50 bizonyítottan rákkeltő, karcinogén hatású!

A biofizikai eljárás előnyei

A dohányzás elleni küzdelemben számos módszer ismeretes. Legismertebbek a különféle nikotintartalmú készítmények (tapaszok, tabletták, rágógumik), de próbálkoznak csoportterápiákkal, antidepresszánsok alkalmazásával, akupunktúrás kezelésekkel, hipnoterápiával, gyógynövény készítményekkel, és legújabban a vareniclin hatóanyaggal is. E módszerek közös jellemzője a különböző mellékhatások mellett a viszonylag alacsony eredményesség.

A biofizikai eljárás előnye, hogy non-invazív, mellékhatás-és fájdalommentes, egyszerűen és gyorsan kivitelezhető, életkortól függetlenül alkalmazható. Ellenjavallatot képeznek az epilepsziás és a pacemakeres(szívritmus-szabályzó) szívbetegek. Némileg csökkentheti az eredményességet a jelentős fémimplantátum. A súlyos lelki betegségeknél (pánikbetegség, depresszió, skizofrénia) szakmai és környezeti támogatás nélkül szerényebbek az eredmények. A kezelést követő néhány napon belül érezhetően javul a közérzet, az élet minősége, nő a teljesítőképesség, könnyebbé, szabadabbá válik a légzés, helyreáll a szaglás és az ízlelés is.

Hogyan működik?

A forradalmian új módszer a hullámtanból ismert interferencia törvényszerűségén alapszik. A dohányzás során a szervezetbe kerülő és elraktározódott mérgek az inverz hullámok segítségével felszabadulnak kötéseikből, és a folyamatos (legalább félóránként, legalább egy pohár!) folyadékfogyasztásnak köszönhetően a veséken keresztül kiürülnek a szervezetből. A különböző mértékben károsodott szervek, szövetek – megtisztulva a mérgektől – lehetőséget kapnak, hogy a lehető legrövidebb időn belül regenerálódhassanak. A rendkívül intenzív mechanikus méregtelenítéssel párhuzamosan néhány nap alatt lezajlik a függőséget okozó nikotin információjának a törlése is, ami a fizikai függőség megszűnését vonja maga után. A közel 100%-os hatékonyságú eredményes leszokáshoz nem kell akaraterő!

Az Empátia Biomed Gyógycentrum 2002-ben Magyarországon elsőként kezdte el széles körben meghonosítani a transcraniális mágneses stimulációt. A kezelések gyakorlatilag méregtelenítő eljárások. A szervezetet mérgező anyag jellemző elektromágneses rezgésmintáját kielemzik, majd a nyert rezgéskép fordított, felerősített változatát visszajuttatják a szervezetbe. Ezáltal a mérgező anyag kötéseiből felszabadul, és a veséken át kiürül a szervezetből.

Az eljárás során nem éri áram a páciensek szervezetét, a terápiás rezgésminta egy úgynevezett modulációs lepedőn keresztül – erre fekszik rá a páciens a kezelés alatt – pulzáló, mágneses impulzusok formájában jut a szervezetbe. E mágneses impulzusok rendkívül alacsony intenzitásúak, semmiféle káros következményekkel nem járnak.

Chip a bőrre

Nem csábít többéA dohányzásról leszoktató kezelés végeztével páciensek egy úgynevezett chipet kapnak, melyet a hasfalukra ragasztva (nem a bőr alá ültetve) viselnek hónapokon át. Ez a chip egy speciális fémötvözetből készült ötforintos méretű korong, melyet a kezelés alatt „feltöltenek” a terápiás rezgésmintával. A speciális ötvözet szerkezete a rezgések hatására megfelelőképpen módosul, majd a hasfalra tapasztva, a föld pulzáló mágneses tere gerjeszti, ennek következtében épp azt a terápiás rezgést bocsátja ki, amellyel a kezelés folyamán dolgoztak. Páciensek így egy teljes hónapon keresztül folyamatosan kapják a gyógyító impulzusokat, mintegy fenntartó kezelésként.

A Dohányzásmentes Világnap apropóján a Dohányzásellenes Központ felhívással fordult a dohányzásellenes aktivistákhoz, hogy népszerűsítsék a mágneses rezonancián alapuló módszert és hirdessék, hogy már van kiút a dohányzás rabságából! Cél, hogy minél több rászorulthoz még időben eljuthasson a gondtalan leszokást biztosító hatékony segítség.

Dr. Molnár György
belgyógyász, Empátia Biomed Gyógycentrum (Dohányzásellenes Központ)
igazgató főorvosa
www.empatia-biomed.hu
Tel: +36-20-5522-898

Dr. Molnár György belgyógyász és foglalkozás-egészségügyi szakorvosként kezdett egyre inkább a komplementer medicina felé fordulni. 1995 óta foglalkozik biofizikai orvoslással, s ezen belül 2002-ben indította (hazánkban elsőként) a dohányzásról való leszokást elősegítő hatékony, transcraniális mágneses stimulációs, intenzív komplex méregtelenítő programját. Megszállottan küzd a dohányosokért, a dohányzás ellen, és folyamatosan kampányol a füstmentes, egészségesebb Magyarországért, a családalapítás előtt álló jövő nemzedékért. Minden lehetséges fórumot felhasznál, hogy széles alapokon nyugvó társadalmi összefogásra buzdítsa a dohányzásellenes aktivistákat. Évek óta folytat karitatív tevékenységet. Több szakmai publikációban is beszámolt páratlan tapasztalatairól (2006. Egészségfejlesztés, 2008. Medicus Universalis, 2009. Magyar Orvos).