Tesztelje kozmetikumait!

Krémek, pakolások, samponok – óriási a választék, de vajon melyiket érdemes megvenni? Ami a reklámban olyan hatásos, nem biztos, hogy minket is gyönyörűvé varázsol, sőt lehet, hogy épp a csodakrém tartalmaz rákkeltő, mérgező anyagot. Egyszerű teszttel megtudhatjuk, mit is kenünk magunkra.

Sokszor beszéltünk és írtunk már a kozmetikumokról és rengeteg levelet kaptam ebben a témában. Egyre több olvasónk érdeklődik egy adott készítmény hatékonysága, tisztasága felől. Jogos a kíváncsiságuk, hiszen rengeteg bőrproblémával találkozom. Megvesszük a ránctalanító krémet abban a hitben, hogy majd kisimítja a bőrünket, és sokszor csalódunk az eredményben, mert a reklámokról visszamosolygó modell olyan szép és karcsú lett pár nap alatt, velünk mégsem történt meg ugyanaz.

Mi lehet benne?

Sokáig én is vakon bíztam a tégelyre írt varázsszóban, mígnem egyszer beszélgettem egy gyógyszerész és egy vegyész barátommal, akik felvilágosítottak arról, hogyan is működik ez a világ valójában. Időbe telt, míg megemésztettem. Aztán egyre kíváncsibb lettem és arra gondoltam, hiteles választ szeretnék adni a kérdésekre, meg szeretném ismerni minden apró részletét annak a készítménynek, amivel dolgozom, mert csak így tudok hosszú távon eredményt felmutatni.

Ellenőrizzük, mit kenünk magunkra!

Az iskolában már több éve végezzük a hatóanyag-elemzést, fodrászokkal, kozmetikusokkal karöltve. Nagyon örülünk annak, hogy az érdeklődés ez irányban a vendégek, olvasók részéről is egyre bővül.

A hatóanyag-elemző teszt használata roppant egyszerű. Be kell ütni az elemezni kívánt készítmény összetételét, minden összetevőt vesszővel elválasztva, majd az elemzés szóra kattintva azonnal leolvashatjuk az eredményt.

A teszt adatbázisát folyamatosan töltjük… bár csak olyan gyorsan tudnánk, mint ahogy a vegyipar fejlődik. Főleg a készítményekben lévő rákkeltő, mérgező anyagok meglétére szeretnénk rávilágítani. Csupán annyi a cél, hogy segítsünk egy adott termék kiválasztásában, hogy a laikus vásárló is ügyesen tudjon vásárolni.

Sokan kérnek tőlem elemzést, illetve véleményt egy-egy termékcsaládról, ilyenkor megfordítom a tégelyt, és szemrevételezem az összetétel-listát. Nekem nagy segítség ez a teszt, a tanulóim és a kollégáim is sokszor használják, remélem, Önnek is hasznos lesz.

Jó böngészést és ismerkedést kívánok a krémek, pakolások, samponok világában!

Üdvözlettel:

Rudolf Ibolya
kozmetikus szakoktató
http://www.rudolfibolya.hu/?menu=hatoanyagelemzes
Tanácsadás