Hormonok a természetből – gyors segítség változókorban

Nem is gondolnánk, milyen sok kincset érő növényt rejt a természet – az általuk termelt természetes hormonok gyors segítséget nyújtanak bizonyos női problémákra. 45-50 éves kor között beköszönt a változókor, amikor egyre kevesebb női hormont termel a szervezet. Segítség lehet, ha a hiányzó hormonokat kémiai anyagok helyett a természet segítségével pótoljuk.

Csak akkor tudjuk igazán, milyen sok hormon szükséges ahhoz, hogy jól érezzük magunkat a bőrünkben, ha valamelyik hiányzik. Kevesen gondolják, hogy az alvás- és anyagcserezavarok mögött is hormonális problémák állnak.Jót tesz a bőrnek: vöröshere

Hőhullámok ellen

A fekete poloskavész kivonata pozitívan hat a testhőmérsékletre. Fontos tudni, hogy ennek a fura nevű növénynek a hatása nem rögtön jelentkezik, hanem legalább négy héttel a kúra megkezdése után. Ha nagyon erősen izzadunk – ami sajnos változó korban igen gyakran előfordul – hasznos lehet még a zsályából készült tea is.

Bőrproblémákra

A vörös lóhere virágaiban olyan anyagok vannak, amelyek védik sejtjeinket a veszélyes külső hatásoktól, megelőzik a ráncok kialakulását és segítenek a bőregyenlőtlenségek helyreállításában is. Ezt a csodanövényt elsősorban kapszula formájában juttathatjuk be szervezetünkbe.

Túlsúly ellen

Kevesen gondolják, hogy a gabonafélékben is nagyon sok jótékony hatású növényi hormon van, főleg a lenmagban. A magocskák magukba szívják a vizet és lassítják a súlygyarapodást. A leggyorsabb hatást az összedarált magokkal érhetjük el: reggelente és esténként egy evőkanál magot keverjünk el a joghurtunkban, és figyeljünk arra, hogy legalább 1,5 liter folyadékot megigyunk.

Hólyaghurut esetén

A változó korban nagyon gyakoriak a hólyagproblémák, amire enyhítést nyújthat a böjtfű vagy más néven sarkantyúvirág préselt leve, de segítség lehet a mustárolaj is, ami ugyancsak védelmet nyújt a baktériumok ellen.

(Németből fordította: Sophie)