Sok a tévhit a gyermeknemzéssel kapcsolatban

Az ezer, 18 és 40 év közötti egyesült államokbeli nő részvételével készült internetes felmérésből az derült ki, hogy a válaszadók fele hiszi tévesen azt, hogy a napi többszöri szeretkezés növeli a teherbeesés valószínűségét, és több mint egyharmada véli úgy, hogy bizonyos testhelyzetek a közösülés alatt szintén fokozzák a fogamzás esélyét.

Sok a tévhit a gyermeknemzéssel kapcsolatbanFertility & Sterility január 27-i számában közzétett kutatásból az is kiderült, hogy a megkérdezett nők 20 százaléka nem tudta, hogy az öregedés negatív hatást gyakorol a termékenységre, 30 százaléka nem tudta, hogy a nemi fertőzések befolyásolhatják termékenységüket, és 40 százaléka úgy vélte, hogy a nők folyamatosan termelnek újabb petesejteket, és nem meghatározott számú petesejttel születnek.

„Az előrehaladott kor a vetélés, illetve a genetikai rendellenességekkel járó terhesség megnövekedett kockázatával jár” – számolt be a kutatás vezetője, Dr. Lubna Pal, a Yale Egyetem szülész-nőgyógyásza. „Meglehetősen aggasztó, hogy egy olyan országban, mint az Egyesült Államok, egy ennyire internetfüggő társadalomban a nők ilyen nagy százaléka nincs tisztában az alapokkal.”

Az eredményekből az is kiderült, hogy sok nő még a női test biológiájával sincs tisztában. Pal elmondta, hogy a nők 40 százaléka nem tudta, hogy a peteérés 14 nappal a következő menstruáció előtt következik be. Ez az információ azok számára is fontos, akik teherbe szeretnének esni, és azoknak is, akik el szeretnék kerülni a teherbe esést.