Tanácsadóink

A tanácsadó: 'Dr. Weixl-Várhegyi László

Tanácsadó adatai | Én is kérdeznék | Tanácsadók

 
Forrásvíz, CoD tea
2009.01.31. 16:13A kérdés:

Kedves Lázsló! Szeretném megkérdezni,hogy a forrásvízről mi a véleménye. A CoD teáról is szeretném kérdezni. És érdekelne, hogy most mennyibe kerül a desztilált víz készítő, és hol lehet kapni? Válaszát köszönöm:Magdi

A tanácsadó válasza:

Kedves Magdi!
A forrásvizek legtöbbje már nem tiszta. Két éve még a Bagi Petőfi forrás vizet is tisztának talátam kicspatás után, de két hete ismért megnéztem és már erősen szennyezett. Sajnos már ilyen a Plisszentkereszti Szentkút forrás vize is.
A forrás vizekkel az a baj, hogy szervetlen ásványi anyagok vannak benne és legtöbbjükben magas az iyen anyagok szintje, ezek pedig keményitik az ereket és az izületeket, még ha tiszta is a vizük.
A vízdesztillálót megrendelheti az ujvizforras@freemail.hu-ról. Ez fix, beépített és a hulladékhőt is hasznosító készülék. Kb. 90000 az ára. Hivatkozzon rám és talán kap egy kis engedményt. A info@vizdesztillalo.hu-ról hordozható desztillálót rendelhet, amelynek 60.000 körül van az ára. It is hivatkozzzon rám egy kis árkedvezményért.
Nagyon drága desztilláltvíz patikában és bioboltban is. Mindegyik készülék ára egy év alatt megtérül. Vannak részletfizetési lehetőségek is.
tanulmányozza a www.aquanet.fw.hu honlapot a desztillált vízről.
A CoD teát jónak tartom, csak nem vércsoport-specifikus. Ezzel kapcsolatban Dávid professzorral voltak vitáim. Sajnos ő is egyre rosszabb állapotban van. Nem úgy él, ahogy hirdeti!!!! A desztilláltvíz sokkal többet tesz az egészségért mint a CoD tea. A CoD tea is sokkal hatásosabb ha desztillált vízzel készítik. Egy tea önmagában nem old meg semmit, meg kell változtatni a megbetegítő életmódot!!!!
Üdvözlettel: W-V.László

Szívremegés, szívritmuszavar
2009.01.31. 10:26A kérdés:

Kedves Szakértő Úr!21 éves lány vagyok, évek óta magas a pulzusom, különösen ébredés után, majd a délutáni órákban általában viszamegy 100 alá. Többször voltam kivizsgáláson, Ekg semmi eltérést nem mutatott. Betalocot írtak fel, de azt mondták, nem muszáj szednem, így el sem kezdtem, mivel ez csak tüneti kezelést nyújt, de az alapokot nem szünteti meg. Gyakran érzek ritmuszavart, "szívremegést" is. Mit tanácsol? Hogyan csökkenthetném természetes úton a pulzusszámot? Milyen okok vezethettek ennek kialakulásához?Válaszában bízva, köszönettel: V.

A tanácsadó válasza:

Kedves Only1!
Valószínű edzetlen a szervezete, mert ha edzett lenne, akkor nyugalmi állapotban nem lenne magas a pulzusa. Ha nyugalmi állapotban magas a pulzusa, azt oxigén hiány, Q-10 és L-Karnitin hiány, valamint, E-vtamin, omega-3 és B-Complex hiány is előidézheti.
Ha nem magas a feje alja a fekvőhelyen, akkor az agy sok vért kap a szívtől, mert azzal egy vonalban van. Ilyenkor magasabb fej-aljat kellene készíteni. Van aki nem emlékszik rá, hogy mit álmodott, de az álom hatása is lehet a magas pulzusszám. Ilyenkor vegyen mély lélegzeteket és mindegyiket egy kicsit tartsa vissza, azaz torlassza a légzését
Jót tesz ilyenkor a hidegvizes zuhany, vagy jeges tömlő.
Jó lenne ha valamit sportolna, amitől jobb lenne a vitál-kapacitása (lépcsőzés, koicogás, kerékpározás, hegyi túra, úszás.
Elektroszmog, a test közelében lévő áram alatt lévő vezeték, mobil, elemes óra, rádió, tv, elemlámpa, stb mindegyik kiválthat ilyen tüneteket. A mikrohullámú sugárzásdok is nagyon veszélyesek. Ha van otthon, vagy a szomszédban 20-25 méteres körzetben bekapcsolt mikró, akkor attól is lehetnek ilyen problémái.
Jódhiányos pjzsmirigytől is lehetnek ilyen problémái. Kellene szednie Chlorellát, vagy Spirulinát!!!
ILyenkor mérte már a vérnyomását? Mennyi volt? Milyen a vércsoportja, hogyan táplálkozik? MIlyen táplálék-kiegészítőket szed?
Kellene szednie Mega B-Complexet (este lefekvés előtt 1x1), omega-3-at (3x1 étkezéskor), Oxy Max-ból 3x15 cseppet javasolok bevenni 1-2 dcl desztillált vízben. Q-10-ből reggel 40 mg-ot javasolok bevenni 500 mg L-Karnitinnel! Az E-400-asból is jó lenne 2x1-et szednie.
Ha gyors eredményt akar elérni, akkor tünetileg is csökkentheti Validol-al. Az ágya körül helyezzen el egy aroma lámpát, vagy mécsest a tegyen bele levendula olajat. Jó lenne látnom a vérképét, mert lehet kálium-mérgezése is!!!!!!!!! OLvassa el erről a www.aquanet.fw.hu honlap idevonatkozó részét.
Javasolnám, hogy keressen meg a rendelőmben, előzetes bejelentkezéssel, leletekkel együtt, mert ezzel nem szabad játszani. Amíg nem találkozunk, addig is szedje a javasolt dolgokat.
Üdvözlettel: W-V. László

Életmódváltás? De hogyan?
2009.01.30. 19:33A kérdés:

Felkeléstől a lefekvésig, de még alvás közben csupa-csupa káros dolog vesz körbe. Az eszemmel ezt meg is értem, fel is fogom, még egyet is értek vele, de kérdezem: "Akkor mi a jó?" Mert az összes életmódtanács mindig csak arról szól, hogy mi minden nem jó. De senki nem mondja, hogy mi jó. Ma a civilizált társadalomban egyszerűen (sajnos) lehetetlen elkerülni a károsnak kikiáltott dolgokat. Tehát a jövőben nem csak azt szeretném hallani, hogy káros a mikrosütő, hanem azt (is), hogy pl akkor mivel melegítsem a szilárd ételt? (a levest lehet gázon, de a rántott húst nem) Vagy pl nem csak azt akarom hallani, hogy az égegyadta világon minden-minden savasít, hanem akkor mit egyek? De egész napra kérném! A vegyszeres élelmiszer káros. Tudom. Egyetértek. De akkor hol és mit vegyek?! A mobil telefon káros. Mivel helyettesítsem, ha a munkámhoz nélkülözhetetlen? A tartósított kaja is káros. Elfogadom. Kérem az ötletet a kiváltására. Ésígytovább. Bocsánat, ha indulatosnak látszom, de annyira elegem van már abból, hogy a világ mindig arról szól, hogy mit miért nem lehet, mi minden nem jó, de helyette nincs az, hogy: "ez-meg ez nem jó, helyette ez meg az viszont jó".Én ezt a szisztémát kérném. Üdvözlettel.

A tanácsadó válasza:

Kedves szpsz91!
Megértem az elkeseredését, mivel csupa olyan dolog vesz bennünket körül, amely nem az egészséges életmódot szolgálják. Körülbelül egy hónapon keresztül napi 8 órában tudnám sorolni, hogy mi helyett mit kell tenni, hogy ne ártsunk magunknak. Rendszersen hívnak az ország minden részébe előadást tartani, melynek címe: Életerő-életfogytig, avagy, hogyan éljük túl a civilizációt?
A bioterrorizmus felismerése és az ellene való küzdelem. Ezekről a témákról csak címszavakban is 3-4 órát szoktam beszélni, úgfy, hogy közben műszerekkel támasztom alá az elmondottakat. Mérnök alapképzettségemnél fogva kedvenc szlogenem, hogy " nem hinni kell, hanem mérni!". Az egyik ilyen előadásról a helyi tv csinált egy DVD-t, mely 3,5 órás. Ezt megrendelheti tőlem 2500.-Ft-ért postaköltség. De van DVD-m prof.dr.dr.Varga Andrástól is, melynek az ára 2000.-Ft. Ő orvosprofesszor és elektromérnök doktor is egyben, s leleplezi a háttérhatalom és a multik egészségkárosító technológiáit.
Elmondom, hogy a mai technikai civilizációban hogyan kellene élni? Be kell tartani a természet örök törvényeit, mert azok koroktól, társadalmaktól, civilizációktól függetlenül ugyanúgy működtek, működnek. Ezeket tehát meg kell ismerni (fizika-biofizika, biológia,melekuláris biológia, kémia-biokémia) és alkalmazni is kell, mert nem elég valamit ismerni, azt alkalmazni is tudni kell.
Bio ételeket kell enni, helyes ételtársítással, helyes étkezési sorrendben, a vércsoportunknak megfelelően, s lehetőleg nyersen és lehetőleg vegetáriánusan, kihagyva a tehéntejet és az abból készített élelmiszereket Hogy miért?, erről kötetnyi irodalom áll rendelkezésre, csak meg kell keresni. Ha érdekli, akkor megkeresi, ha pedig nem tud megszabadulni a tej- és tejtermék, meg húsevéstől, akkor számoljon a következményekkel!. Ha melegíteni kell, vagy főzni kell valamit, azt csakis lángon melegítsük, amely lehet sparheld, gáztűzhely búbos kemence, cserépkályha. Gázlángon is nagyon gyorsan lehet elkészíteni, hőkezelni ételeket, nem szabad sajnálni rá az időt, mert különben az egészségünkkel fizetünk a kényelmünkért. Remélem ebből megérti, hogyha valami káros, akkor azt ne hasznéljuk!! pl.: mikrosütő. Nem véletlen, hogy a kóser konyhákon csak lángon sütnek főznek. Vannak már olyan korszerű pároló- és egyéb edények, amelyekben át lehet melegíteni a szilárd ételeket a gázon is vagy a gáz-sütőben. Nekem pl. AMC, valamint titánbevonatú edényeim vannak erre a célra, meg jénai edények. Mindegyik könnyen beszerezhető, csak utána kell nézni!!!!
Hűtő helyet alkalmazni kell nagyanyáink, nagyapáink tárolási, eltevési, aszalási módszereit, amelyek évezredekig beváltak. A legutóbbi többnapos áramkimaradás megmutatta (Vas megye), hogy nem szabad bízni a szolgáltatókban. Ha a föld alatt vezetnék azáramot, soha nem lenne sem viharkár, sem ilyen időjárási kár.
Amikor kezdett elterjedni a villanyáram, akkor földelt és árnyákolt vezetékeken vezették lakáson belül az áramot és nem volt elekroszmog, mert árnyékoltak voltak a fogyasztókhoz vezető kábelek is. Ezeket ma is be lehet szerezni ( Magyar Kábel Művek XI.ker-i Mintaboltja) és át lehet vezetékezni a készülékeinket és a fali vezetékeket, mert ugyen a mosógépet, hajszárítót, centrifugát, stb használjuk, ha már van, de akkor hasznljuk szmog mentesen. Lehet kapni elektroszmog harmonizálókat is. Én is forgalmazom, csak ebből egy lakásra való 50 ezer forint. Ha valaki erre nem szám összegeket, akkor szenvedjen, vagy betegedjen meg, mert ugyankkor meg más haszontalan dogokra gondolkodás nélkül kiad ettől sokkal többet is. Miért nem ilyen lakásokat építenek mindenhová?
Lehet vásárolni pl. a IX kerületben már központliag elektroszmog mentesített lakásokat is, mert az egész lakópark mentesítve van ettől az egészséget nagyon károsító civilizációs ártalmaktól. Szerencsére máúr vannak ilyen megoldások is, mert felismerték, hogy lehet együtt élni ezekkel a civilizációs vívmányokkal, ha minimálisra csökkentsük a veszélyt. Csakhát ez pénzbe kerül.

A lúgosítás is egy félrevezető, hülye divat, ugyanis vannakk olyan testnedveink, amelyeknbek savasnak kell lenniük. No most ha ezt fellúgosítsuk, akkor lassan megbetegszünk és nem is veszzük észre, hogy mi magunk okoztuk ezt. Én meg tudom tanítani, csak ehhez kevés ez az oldal!
Bioboltokban, bio piacokon be lehet szerzni ma is egészséges élelmiszereket és ezekből nem is kell annyi. De ha drágának találja, akkor költözzön ki falura, mint én és megtermelem magamnak a saját élelmiszereimet, amit meg megvásárolok, az ellenőrzött helyről szerzem be. Ezt senki nem fogja megtenni helyettem, ezt magamnak kell megtennem. Az a baj, hogy az emberek elvárnák a "sült galabot", aza azt, hogy majd az állam bácsi vigyáz rájuk és eléjük tesz mindent, csak ki kell érte nyújtani a kezeinket. Hát ez az ami nem működik!!!! Mindegy, hogy milyen pártvezető ül a miniszterelnöki székben, neki úgy kell ténykednie, ahogyan ezt a háttérhatalom, szabadkőműves táraságai előírják, mert különben el fogják mozdítani.
A szavadkőművesek aggódnak a Földért, mert már most túl van népesedve. Ennyi ember megfelelő színvonalon való eltartásához legalább 3 db Föld nevű bolygó kellene, tiszta környezettel. Ezek az urak azt mondják, hogy aki értelmes és ad magára, az maradjon meg, mert hasznos tagja lesz a társdalamonak, aki meg csak az élvezeteket hajhássza és dolgozni, meg tenni sem akar, még önmagáért sem, az mehet próbafekvésre a temetőbe. Van birkásítás jócskán, amelyet ha valaki"bevesz", akkor az menthetetlen. Viszont ha valaki gondolkodik és a természet rendje szerint él, akkor élvezi a életet és a civilizációt is.
A mobiltelefont is lehet harmonizálni, meg ott van régi, jól bevált vezetékes telefon. Van tehát alternatíva bőven.
Én pédául csak desztilláltvizet iszom és azzal is főzök ( a kóser konyha is ezt teszi, évezredek óta). Még a hivatalos orvos és gyógyszerész képzés is azt tanítja, hogy a desztillátvíz mérgező, ugyanakkor simán beadják az infúziót közvetlen a vérarámba, holot annak 99 %-a desztilláltvíz. A természet is az esővizet szereti, amely majdnem desztillátvíz tisztaságú! Csak tiszta NaCl-t használok, melyet patikából szerzek, be, mert a kóser só is tiszta NaCl. Ha ez a téma érdekli, nézze meg a www.aquanet.fw.hu honlap idevonatkozó részeit.
tehát azt nem várja el tőlem, hogy pár sorban mindent megtanítsak. Én is rátaláltam mindíg a megoldásokra, mert kerestem, valamint megtanultam a természeti törvényeket is helyesen alkalmazni.
Tudja az az igazság, hogy sok próféta van a szakmában és sajnos sokan a tudtlanságuk miatt félretájékoztatják a hozzájuk fordulókat.Sokan olyan dolgokba szólnak bele, amelykről nincs is képesítésük, s úgy állítják be magukat, hogy az az igaz, amit ők mondanak! Sokan a médiákból szerzik be az ismereteiket, amelyek sajnos többnyire nem igazak. Ezeket tudom is bizonyítani. Mivel több diplomám is van sajnos észreveszem a különböző területek között az ellentmondásokat. Évekig foglalkoztam értékeléssel és elemzéssel, s a titkos módszerek alkalmazásáról írtam a szakdolgozatomat a Rendőrtiszti Főiskolán. Ettől függetlenül Ön is gondolhatja, hogy én is háttérhatalom ügynöke vagyok, mint sok orvos, sok professzor, sok tudós és sajnos sok természetgyógyász is, akik tudatosan vezetik félre az embereket, mert ez a dolguk, vagy meg vannak zsarolva és kénytelenek azt mondani, amit a megbízójuk kér tőle. Önnek kell eldöntenie, hogy kinek hisz, mert oldalakat tudnék írni róla, hogy miért iszom desztillát vizet és miért csak patikai sót használok.Le kell menni az atomok és a molekulák szintjére, hogy megértse ezeket a dolgokat, s ehhez már kell előképzettség is. Látja én is számítógépezek, de le vagyok védve harmonizálókkal, meg árnyékolókkal. Vajon miért nem így gyártják eleve az ilyen készülékekete, vagy mobilokat, holott nem kerülne sokkal többe. A válaszom: Sokan vagyunk és fogyni kell a Föld lakosságának. Szudánban, Etiópiában, Bangaldesben fogy a létszám ezek nélkül is, de a civilzált világban is kell gyéríteni a lakosságot. Erre jók az egészségvédelem nélküli elektromos és hiradástechnikai berendezések, meg a sok félrevezetés, hogy ne szedjünk annyi vitamint, stb..
Nem képezhetek ki mindenkit diplomás szintre, hogy megértse a természeti törvényeket és azok összefüggéseit, meg a természet rendjébe beavatkozó, belepiszkáló emberi tevékenységek helytelenségét. Aki elhiszi, azt, amit mondok, az jól jár!
Én csak azt kérem, hogy próbálja ki a módszereimet és ha nem válnak be, akkor be is perelhet. Ehhez viszont az kell, hogy következetesen be kell tartani a természet törvényeit, melyek, mint már írtam örök törvények!!!!!!!!!!! Ha valaki ezeket megszegi, akkor saját magát bünteti meg, s nem hibáztathat senkit, csak saját magát. Tudom nehéz átállni, mert megszokott egy életformát. Nehéz leszokni az alkoholról, meg a káros szenvedélyekről is, de meg kell próbálni, mert az nékül nem megy!!! Már 21 éve leszoktam a húsevésről, 11. éve vércsoport szerint vagyok vegetáriánus is. Szeretem a természetet, szeretek utazni, úszni, atlétizálni,világrészeket látni (50 országban voltam), szeretem a jó zenéket, a jó filmeket, a jó társaságot.Szeretem a családomat a gyermekeimet, s az unokáimat is (62 éves vagyok). Ha mégis különcnek, vagy hülyének tartanak, akkor annak örülök, mert akkor tudom, hogy nem tartok a birkásított, különböző módon megvezetett többséggel, mert lehet, hogy ők a hülyék, hogy bevesznek minden információt szűrés , tudás és tapasztalat nélkül.

Életfilozófiám: A testünkkel úgy kell törődni, mintha ezer évig akarnénk élni, a lelkünkkel meg úgy, hogyha bármikor véget ér az életünk, akkor ne kelljen szégyenkeznünk, ha számot kell adni életünkről, cselekedeteinkről. Soha nem az hal meg aki koros, hanem az aki soros, s van aki 5 évesen soros, s van aki csak 120 évesen.
A másik életfilozófiám, hogy tanulni sohasem késő, s amit megtanultunk, azt nem vehetik el tőlünk. Hat diplomám van és kb. 20 szakmám, de most is tanulok, mert minél többet tanulok, annál jobban rájövök, hogy milyen keveset tudok. Folyamatosan változnunk kell és alkamazkodnunk a világhoz, mert ha erre képtelenek vagyunk, akkor elvesztünk. A természet törvényei soha nem változnak, de mi azt hisszük, hogyha valamire rájövünk, hogy újat találtunk fel, pedig csak felfedeztünk egy olyan dolgot, amely öröktől fogva van, csak még eddig nem ismertük. Az atomok is a Világ keletkezése óta léteznek, de alig 100 éve ismerjük, s még ma sem ismerjük teljesen a rendszerüket, s mégis bele akarnak sokan piszkálni ebbe a rendszerbe, veszélyeztetve ezzel akár az egész Föld létét is.
Remélem sikerült valamit elindítani Önnél, vagy annál aki ezt olvassa!


Üdvözlettel: Weixl-Várhegyi László mérnök-radiesztéta, bioenergetikus, fitoteraputa,életmód- és táplákozási tanácsadó- és terapeuta, közlekedési pedagógus, közlekedési pszichológus természetgyógyász, nyugdíjas rendőr alezredes, túsztárgyaló, a Magyar Természetgyógyászok és Életreformerek Tudományos Egyesületének tagja, a Tudományos Rendőrség alapító tagja, a Rózsakeresztes Rend tagja, világ- és olimpiai bajnok veterán dobóatléta

Spray-vitaminok
2009.01.29. 16:16A kérdés:

Tisztelt Várhegyi Úr!Nagyon köszönöm eddigi hozzászólásait! Végre egy gyógyító, aki a mindennapokban segít, és lépést tart a legújabb kutatásokkal és ismeretekkel!Emellett szeretnék feltenni néhány kérdést Önnek:1. Mi a véleménye a vitaminspray készítményekről? valóban igaz-e, hogy hatékonyabbak, mint a tablettás készítmények, amiatt, mert nem tartalmaznak kötőanyagokat?2. gyermekek számára milyen probiotikumokat javasol, milyen összetételben (hasznos bacillusok száma, stb), mit kell figyelni a kiválasztásnál?3.Érdekelne a véleménye a gnld (goldenlife) termékekkel kapcsolatban is. Válaszát előre is köszönöm!Üdvözlettel:Anna

A tanácsadó válasza:

Kedves Anna!
A spray vitaminok több szempotból is előnyösebbek a többinél. Sajnos drágábbak is!
Jóval kisebb dózisból ugyanannyi a felszívódás, mint a mega dózisoknál. Érzékeny emésztőrendszer, rossz felszívódás az anyagcsere rendszeren keresztül, stb. nem tudják kivonni a lenyelt tabletták, kapszulák hatóanyagait. A spray-vitaminoknál, spray-nyomelemeknél viszont a száj-nyálkahártyán keresztül tökéletes a felszívódás és a hasznosulás!!!! Ráadásul a sok kötőanyag sem terheli meg a kiválasztó rendszerünket!!!
A gyermekek számára gyermek-protexint, vagy a lactobact-ot ajánlom, de ezeket étkezés előtt kell bevenni, nem úgy, ahogy a csomagoláson rajta van!! Ezek mellett még lehet szedni 2 billiós Acidophilust is, mert ez a legfontosabb bélbaktériumunk. Ha csak önmagában azt szedjük, akkor a többi bélben lévő barátságos bélbaktérium-flóra regenerálódik. Ezeket is mindíg étkezés előtt kell bevenni, sok folyadékkal, mert így hamar a bélbe kerül és nem marja szét, nem öli meg a hasznos baktériumokat a gyomorsav, mivel a gyomorsavnak van egy ilyen funkciója is!
A GNDL-termékeket nagyon jóknak tartom. Jó a minőségük is, csak nem teljesen vércsoport specifikusak. Az antioxi komplexüket és a karotonoid komplexüket én is szoktam szedni!
Üdvözlettel: W-V.László

Vércsoport szerinti táplálkozás
2009.01.28. 12:25A kérdés:

Tisztelt László!Már régóta ismerem a vércsoport diétát éveken át csak legyintettem, hogy nem kivitelezhető. Mostanában már megváltozott a véleményem, mivel egy kisvárosban - ahol élek - beszerezhetők az alapanyagok. ( pl. tönkölylisz, rizstészta stb. ).A kérdéseim a következők lennének:- többször említi Ön is a helyes ételtársítást. Jól gondolom, hogy a szénhidrát - fehérje elkülönítésére vonatkozik? Mi a helyzet a tejtermékekkel? B-s vagyok, így elég sok, ami jótékony.- A divatos fogyókúrák tiltják az esti szénhidrátevést. Mi a helyzet a jótékony hatásúakkal e tekintetben? ( pl.: köles )Szeretnék fogyni, egészséges maradni, jóval energikusabb lenni, életmódot váltani és nem utolsó sorban még pár hónapig szoptatni a kisfiamat. ( igaz, már majdnem 1 éves )Várom mielőbbi válaszát: Eszter

A tanácsadó válasza:

Kedves Eszter!

Gratulálok, hogy még szoptatja a gyermekét!
Valóban nagyon fontos a vércsoport szerinti táplálkozás. Önnek jók a tej- és tejtermékek, de csak azok, amelyek nem homogénezettek, s azok, amelyek valódi tehéntől származnak. Azért ne ez képezze a tápláléka többségét, mert a tejh marháknak való.
Az élővilágban van egy törvény, miszerint ha az emlős picinye eléri a születési súly 3-szorosát, akkor leválasztja a szpotatásról és rászoktatja a fajra jellemző táplálékokra, vakond a vakondéra, a tehén a marháéra.
A marha tejében olyan DNS kódok vannak, hogy a kis bociból nagy marhát kell csinálni!! Az embernek nemk ilyen kódokra van szüksége. Igyon kecske és juhtejet, mert ezek kódjai hasonlóak az emberi kódokhoz.
A B-snek a csirke húsa, a napraforgó és olaja, a margarin, a búza, a rozs, az árpa, a hajdina, a paradicsom, a retek, stb ártanak nagy mértékben. OLvassa el a pajzsmirigyes témákban írt válaszaimat!
Nemcsak az ételtársítás fontos, hanem az étkezési sorrend is. Mindíg először a könnyen emészthető étleket kell fogyasztani ( folyadék, szénhidrát, fehérje, keményítő stb). A desszerte étkezés előtt kellene megenni, nem étkezés után!!!!!!!!!!!
Az ételtársításnál fontos, hogy egyszerre csak minél kevsebb összetevőjű ételkombinációt együnk, mert különben keverednek az alkotó elemek. Ha jól megrágunk mindent ( 40-szer minden falatot!!), akkor már a szájban komplettáljuk az összetevőket és jó lesz az emésztés. Az elégtelkenül megrágott, több öszetevőjű ételkombináció alkoholos erjedést csinál a gyomorban és a belekben, s ez miatt etil- és metil-alkohol képződik, s ebből a metilalkohol különösen veszélyes méreg!!!!! Legtöbb ember mozgó pálinkafőző, vagy két lábon járó szemetes kuka a rossz ételtársítás és a rossz étkezési sorrend miatt.
Ehet mondjuk burgonyát és ehet rizst is, de a kettőt nem szabad keverni! A burgony-rizs vegyes köret nagyon egészségtelen, mégha bio termék mind a kettő, akkor is. Másképpen kellene a gyomornak emészteni a burgonya keményítőjét és másképpen a rizsben lévő keményítőt. Ugyanez a gond, ha állati fehérjér növényi fehérjével fogyasztanak. Például a húsokat, szedvicseket nagyon rosszul emésztik az emberek ez miatt, mert más emésztőenzim kell a növényi fehérjéhez, és más az állatihoz. A gyomor emésztőszemölcsei kikészülnek attól, hogy egyik pillanatban növényi fehérje emésztéséhez kell emésztőnedvet termelniük, s a másik pillanatban pedig állati fehérjéhez valót.
Egy gombapörkölt tönköly nokedlival jól emészhető, míg a sertéspörkölt nokedlivel nem.
A tej- tejtermék is állati fehérje, ezért vagy önmagában szabad enni, ha jó a vércsoport számára, vagy zöldségekkel, gyümölcsökkel, de ha gyümölcsökkel eszi, akkor kell erjedés és a fehérjét a szénhidráttól szétválasztó fűszer ( fahéj, szegfűszeg, gyömbér, majoranna, stb).
Minden étkezésnél bátran kell használni az emésztést segítő, erjedés-gátló fűszereket is (kurkuma, kömény, örölt paprika, oreganó, babér,borsika, stb). Egy zöldba főzelék szója fasírttal kiválóan táplál és jól emészthető, csak a magas kálium tartalmuk miatt egy kicsit sósabban kell enni, de csak patikai sóval szabad sózni.
A www.mazdaznan.hu honlapon részletesen tájékozódhat a jó ételkombinációkról.
Ha szoptatni akar még, akkor szedje a Cali Vita hálózatban kapható New Life nevű készítményt!
Üdvözlettel: W-V.László

A tanácsadó: 'Dr. Weixl-Várhegyi László

Tanácsadó adatai | Én is kérdeznék | Tanácsadók

 

Pontgyűjtő - augusztus

Augusztusban is értékes ajándékért versenyezhettek a pontgyűjtők. (A pontgyűjtés részleteiről, feltételeiről itt olvashat.)

Fődíj: egy teljes körű természetgyógyászati állapotfelmérés (2 óra) Budapesten. Értéke: 20 ezer Ft. Terapeuták: Németh Imréné Éva és Németh Imre természetgyógyász. Igénybe vehető: szeptember 30-áig.

A fődíjat kapja: Eper felhasználónevű látogatónk!

További ajándékaink: a pontgyűjtő játékunk 2. és 3. helyezettjei számára egy-egy Kövi Szabolcs CD a Natúrszigettől.

A 2. és 3. helyezettnek járó ajándékot kapja: mumier és anyamama54 felhasználónevű látogatónk!

Ősszel meglepetés játékkal készülünk a Natúrsziget olvasóinak!
Várjuk hűséges és új játék kedvelő látogatóinkat!

Heti horoszkóp

Heti horoszkóp

Hírlevél fel/leiratkozás

Eseménynaptár (ma és holnap)

Találkozzunk a Facebookon is!

Videó ajánlatunk

SENSITIV IMAGO – biofizikai állapotfelmérés felsőfokon

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés