Tanácsadóink

A tanácsadó: 'Dr. Weixl-Várhegyi László

Tanácsadó adatai | Én is kérdeznék | Tanácsadók

 
Pajzsmirigy probléma
2009.01.20. 19:21A kérdés:

Kedves Weixl-Várhegyi Úr!Pajzsmirigy alulműködésem van, melyet 3 hónappal ezelőtt diagnosztizáltak. A TSH-m 20-as és L-Thyroxin tablettát szedek (25 mg-t naponta). Az orvosom a gyógyszert még nem állította be. Egy tisztítókúrát szeretnék végigcsinálni és egy teljes életmódváltásba kezdenék. Azt hozzá kell tennem, hogy most is odafigyelek a táplálkozásomra, így remélem nem lesz nehéz az átállás. Annyi lenne a kérdésem, hogy a tisztítókúra ideje alatt, szedhetem-e a gyógyszert a pajzsmirigy-alulműködésre? Ha netán abba hagynám a szedését a tisztítókúra és az életmódváltás segíthet-e abban, hogy visszaálljon a pajzsmirigyem a rendes működésre? Ön milyen tisztítókúrát javasol és melyik az a legdrasztikusabb életmódváltás, amivel rendben tarthatom a pajzsmirigyem?Válaszát előre is köszönöm! Üdvözlettel: Szilvia (26 éves)

A tanácsadó válasza:

Kedves Szilvia!
Kérem olvassa el az alábbi, több újságban is megjelent írásomat és akkor megérti, miért beteg a pajzsmirigye!
Magyarországon mindenkinek, csecsemőnek és aggastyánnak is kellene szednie vagy a Spirulina, vagy a Chlorella nevű trengeri alga tablettát, napi egyet vagy kettőt, testmérettől függően, étkezés előtt. Ha nincs elegendő szerves jóüd a pajzsmirigyben, akkor rosszul működik. Ez a mirigyünk sok immunfolyamatot vezérelne, ha jól működne, de nem működik jól, mert nincs a táplálékokban elegendő szerves jód ( a szervetlen jód nem jó!!!!!!!!!). Én 21 éve szedem mindennap az Spirulinát is, meg a Chlorellát is, reggel közvetlenül az étkezés előtt és bő folyadékkal (desztilláltvízzel készített tea). Ha Ön gyógyszert szed rá, az sem pótolja a szerves jódot, hanem csak mérgezi a szervezetét, mert próbálja "lökdösni" a pajzsmirigyet, de az nem tud jobban működni, mert nincs ereje a jódhiány miatt. A vége még erősebb gyógyszer, majd műtét.
Ha vércsoport szerint táplálkozna, és ezt szigorúan betartaná, meg azt, hogy nem fogyasztana tejet és tejterméket, meg ha lehet húsféléket sem, valamint desztilláltvizet inna és azzal készítené az ételeit is, továbbá patikai NaCl-el sózna és szedné a szükséges vitaminokat, akkor makkegészséges lenne.
Én semmiképpen nem szedném a gyógyszert, hanem azonnal elkezdeném szedni a Clorellát és a Spirulinát .
Üdvözlettel: W-V.László


MIÉRT A MAGYAROK KÖZÖTT VAN A LEGTÖBB PAJZSMIRIGYES MEGBETEGEDÉS?
IN MEMORIAM CSERNOBIL

Immár 20 éve, 1986. április 26-án történt a békés célú atomenergia felhasználás eddigi legsúlyosabb balesete. Az atomenergiát tartják a nem környezetbarát energetikai szakemberek a legolcsóbb energia-forrásnak a villamos-energia termelésben. A környezetbarát energetikai szakemberek, a napenergiát, a szélenergiát, a vízi-energiát, a geotermikus, stb. energiát tartják a legolcsóbbnak, mert azok üzemzavar esetén is környezetbarátok maradnak.

Kiszámolták, hogy 1 kW villamos teljesítmény legolcsóbba akkor kerül, ha nukleáris erőművekben állítják elő az elektromos áramot. Ez az olcsóság viszonylagos.. Amit ember tervezett, ember épített, ember működtet ( igaz ez az ember tervezte, ember építette automatizált rendszerekre is), az meghibásodhat, elromolhat az emberi figyelmetlenség, az anyaghiba, s a folyamatrendszerben bekövetkezett hibák miatt, de a természeti- és környezeti anomáliák, katasztrófák (árvizek, nagy esőzések, havazás, földrengés, tűzvész, tornádók, stb) is okozhatnak problémákat.. A Murphy-törvény eddig mindig működött! Ami elromolhat, az el is fog romolni, vagy előbb, vagy utóbb. Ezt mutatják az elmúlt félév légi-, vasúti-, vízi-, közúti balesetei, .katasztrófái, de az épület-beomlási, tetőszerkezetek beszakadási balesetei is (tornacsarnokok, jégpályák, bevásárló központok stb.).

Igaz, valóban olcsó az atomenergia, ha 1 kW előállítását nézzük. De mi van a járulékos költségekkel? Az urán kibányászásától, az energia-pasztillák, energia-rudak előállításáig terjedő költségek, majd annak egészségügyi és egyéb sugárbaleseti kockázatai. Majd a kiégett fűtőelemek pihentetési, szállítási és tárolási költségei, s azok egészségügyi, környezeti kockázatai már nem lettek beszámolva. Tudják mi a különbség a kiégett fűtőelemek, a BBC, a CNN és a Magyar Televízió között?. Hát az, hogy a BBC, a CNN, a Magyar Televízió, stb. már rég nem lesznek, de a kiégett fűtőelemek és Csernobil még mindig sugározni fognak! Az ükunokáink ükunokáinak ükunokái 1.000, 10.000 és 100.000 év múlva is ( ha még akkor lesz élő ember a Földön!) emlegetni fogják XX. és XXI. századi őseiket, hogy hogyan lehettek ilyen barbárok és buták, hogy az „olcsó” előállítási költségek miatt még számukra is komoly egészségügyi kockázatot jelentő és komoly gazdasági kihatással járó örökséget hagytak rájuk, a pillanatnyi előnyökért. A természet rendje szerint élő fajok mindent megtesznek azért, hogy utódaik biztonságban legyenek. Úgy látszik, hogy az ember egy elkorcsosult faj, mert a sokadízigleni leszármazottjaival is hazardírozik és veszélynek teszi ki őket. Nem szabadna csak a mának élni. Gondolni kell a jövőre, s a jövő generációira is!

Évente a Nap a Földre annyi energiát sugároz, amellyel ki lehetne váltani 60 milliárd tonna(!) kőolajat. A napelemek hatásfoka egyre javul, a 20 évvel ezelőtti 3 %-os hatékonyság ma már eléri és meghaladja a 20 %-ot is. Ha a fűtést napkollektorokkal oldanánk meg, akkor újabb nyereség az energia-szinten. De ez csak a napenergia. Ott van a többi alternatív, környezetbarát energiaforrás is. Világháborúk törhetnek ki az energiahordozók birtoklása miatt! Iraknál a megszállás mondvacsinált ürügy volt az olaj miatt. Irán alatt gazdag olajkészletek vannak, most ott van egy atomerőmű-atombomba és terrorista-támogató hisztéria, mint jó ürügy az esetleges olajkészletek való hozzáféréshez.

Az atomfizika fejlődése

De térjünk vissza Csernobilhoz. Az atom szó a görög atomosz ( oszthatatlan) szóból származik Demokritosz görög tudóstól, aki ie.450- körül az anyag darabolásánál elméletben eljutott az atomokig. A radioaktivitás, azaz a sugárzó anyagok (uránsók) nukleáris sugárzását először H. Becquerei fedezte fel, s ő is mérte meg először béta-részecskéket, l899-ben. Az alfa sugarak létét 1909-ben E.Rutheford fedezte fel és mérte meg. A legáthatolóbb sugárzást a gamma-sugárzást 1900-ban H.Villard fedezte fel és bele is halt a felfedezésébe, mert sugárfertőzést kapott.. Utána még több kutatónak meg kellett halnia ahhoz, hogy óvatosabbak legyenek a sugárzó anyagok vizsgálatánál, vagy az azokkal való kísérletezésnél. Az első mesterséges magátalakításokat Rutheford végezte el. Az atommag alkotóelemeit közös néven nukleonoknak nevezték el. Innen ered a nukleáris elnevezés. A kísérletek során felfedezték az izotópokat is, melyek az adott elem eltérő neutronszámú változatai. A magfizika Ferni és Yukawa kutatóknak köszönhetően l934-ben született meg. 1942-ben volt az első kísérleti atombomba robbantás a Nevada sivatagban, melyet 3 év múlva már sajnos a gyakorlati alkalmazás követett Hiroshimában és Nagaszakiban, s újabb egy év múlva már a hidrogénbomba volt a „sláger”. Az atomkor kezdetét 1942 december 02-től számítják, ugyanis Szilárd Leo ekkor hozta létre az első szabályozott atommáglyát, azaz atomerőművet. A magyar atomtudósok ugyancsak kivették részüket az atomenergia békés és nem békés célokra történő kifejlesztésében. Többen közülük Nobel-díjat is kaptak. Hevessy György, Neumann János, Szilárd Leó, Teller Ede, Wigner Jenő kutatók sajnos nemcsak a békés, hanem a katonai célú kutatásokban is részt vettek.

Az alfa sugarakat már egy vékony papírlap is képes elnyelni. Gondot csak akkor okoz, ha por, lebegő részecskék formájában a tüdőbe kerül, mert akkor a légutak nyálkahártyáját közvetlenül éri az alfa-sugárzás. A béta-sugarak már nemcsak a légutakat, hanem a bőrt és a szemet is károsítják, mivel több milliméter vastagon is behatolnak a testszövetekbe. Ha táplálékkal jutnak (Csernobil után ez is előfordult) a szervezetbe, akkor a z egész tápcsatornát komoly sugárfertőzésnek teszi ki.. A gamma – sugarak, nagy energiájú elektromos hullámok, fénysebességgel haladnak és az emberi szervezeten könnyen áthatolnak (áthatoló nukleáris sugárzás), így ez az egyik legveszélyesebb a radioaktív sugárzások közül (most a neutron-sugárzást nem vizsgáljuk- neutron-bomba). A gamma sugárzást csak több centiméter vastag ólomlemezzel lehet lefékezni. Az első sugárzásmérő műszert Geiger és Müller kutatók fejlesztették ki, s ez az alapműszere a részecske-kutatásnak. A műszert GM-csőnek is nevezik.

Milyen háttér- és egyéb sugárzások vannak?

Környezetünkben kétféle eredetű radioaktív sugárzás-fajta létezik, a természetes és a mesterséges eredetű. Földünk effektív dózisa 82%-ban természetes eredetű, melynek 55 %-a a radontól származik, amely elem mindenütt jelen van és mérhető. A radonsugárzás értékének rendszeres mérésével előre jelezhetők a földrengések, mivel ilyenkor megnövekszik a kőzetekből feltörő radongáz mennyisége. Van a kozmoszból és van a kőzetekből jövő természetes radioaktivitás is. Bár ezekhez az élővilág hozzászokott, de ha megnövekednek az értékei ( ózonlyuk alatt, barlangokban, földalatti helyiségekben, szigeteletlen földszinti helyiségekben, pincékben, stb.), akkor előidézhetnek súlyos egészségügyi problémákat, vagy halált is! A maradék 18% többsége orvosi vizsgálatokhoz használt röntgen készülékek és a CT vizsgálatok miatt éri az emberi szervezetet. Egy-egy röntgen-vizsgálat egészségügyi kockázattal jár, ezért ilyenkor nagy dózisú C-vitamint kellene bevenni ( 20-30 gr-ot!) Egy CT-s vizsgálat alkalmával a röntgen-vizsgálathoz képest 100-szoros(!) dózist kap a szervezet. Ilyenkor csak mega dózisú C vitaminnal lehet enyhíteni az egészségkárosító hatást. Csínján kellene az orvostudománynak bánni ezekkel a vizsgálatokkal, mivel amúgy is legyengült immunrendszerű betegeket vizsgálnak ilyen módon. A CT-s vizsgálatok sorozata egyenes út a temetőbe. Hogy miért nem a kockázatmentes thermográf eljárást használják? Erre tudom a választ, csak nem merem leírni, inkább bioterrorizmusnak nevezném.

A mesterséges sugárzások közel 5%-át az eddigi atom- és hidrogénbomba kísérleti és stratégiai robbantások során és utána keletkezett sugárzások adják.. Továbbá az atomerőművek működése, a fűtőelemek előállítása és a kiégett fűtőelemek tárolása, szállítása során a szabadba jutó sugárzások teszik ki. Különösen veszélyes elemek az urán, a tórium és a plutónium.. De veszélyes a természetes káliumban előforduló 40-es kálium izotóp. A kálium 0.012 %-a ilyen káros izotóp.. A kálium izotóp 1,46 MeV ( mega elektronvolt) energiájú gamma- és 1,36 MeV energiájú béta-sugárzást bocsát ki. Ezért kellene csínján bánni a kálium műtrágyaként való felhasználásával, mert a táplálék-láncban a káros izotópok aránya többezer-szeresére is feldúsulhat. Ezért kellene központilag betiltani a konyhasók káliumozását is. A 40 % káliumot tartalmazó Vivega sót egyenesen gyilkos sónak lehetne nevezni! Nem értem miért van a forgalomban? Illetve értem. A kulcs-szó itt is a bioterrorizmus! Túl vagyunk népesedve! Gyéríteni kell a lakosságot.

Hogyan károsítják egészségünket a különféle sugárzások?

Az ionizáló sugárzás egészségkárosító hatását korán felismerték, mely felismerés sajnos jó néhány áldozatot szedett a tudomány úttörői közül. Pl. a Röntgen-sugárzás gyakorlati bevezetése után sok orvos, nővér és beteg kapott sugárfertőzést, melynek jellegzetes tünetei, a leukémia, a bőrgyulladás,, fekélyesedés, hajhullás, szemfájdalmak, a rosszindulatú daganatok, stb. Az uránbányászok többsége még 45 éves koruk előtt tüdőrákban, a fluoreszkáló, világító festékkel dolgozó munkások pedig gyomorrák és csontrák betegségekben hunytak el idő előtt. A sugárzások egészségkárosító hatásával kapcsolatos tapasztalatokat az 1945-ben Japánra ledobott két atombomba robbantás után szerezték.

A földsugárzások radioaktív jód-izotópjai és a radon sugárzás évente több ezer ember haláláért felelősek. Minden rosszul szellőző helyiségben jelen vannak a radon-gázok, de különösen sok van a kőházakban (gránitban és a betonban). Csernobil kapcsán a 131-es jód izotóp okozta Magyarországon a legtöbb problémát, mert nemcsak a bőrön keresztül szívódott fel, hanem a levegő útján is bejutott a szervezetbe. Magyarországon közepes mértékű volt a radioaktív anyagok kihullása a légkörből a Csernobili reaktor-baleset után, mégis itt volt Ukrajna után a legtöbb haláleset és megbetegedés, valamint genetikai károsodás. Ennek az oka az, hogy Magyarország talajából hiányzik a jód. A nincs-ből a növény sem tudja felvenni és van-ná tenni a szervezet számára szükséges szerves jódot. Ezért van Magyarországon a lakosság arányához mérten a legtöbb pajzsmirigyes megbetegedés. A pajzsmirigy-műtétek orvosi gyakorlata a nálunk legjobb a világon. Ha valaki a világ másik felén él és megbetegszik a pajzsmirigye, ráadásul tehetős ember, akkor biztosan Magyarországra jön műtetni, kezeltetni magát, mert itt értenek hozzá legjobban az orvosok. A pajzsmirigy, mint az immunrendszer őre számos betegségért felel, ha rosszul működik. Ezért magas ma itthon a mortalitás szinte minden betegség-kategóriában! Az a baj, hogy téves gyakorlatként szervetlen jóddal akarják pótolni a hiányzó jódot. A szervetlen jód pedig pajzsmirigy alul- és túlműködési zavarokat okozhat, mint a jódhiány. A jódos ásványvizek szervetlen jódot tartalmaznak, tehát nem jók pótlásra. Ugyanilyen rossz a jódozott só is, amely szintén szervetlen jódot tartalmaz. Ráadásul a jód szublimál még a vegyületből is (7.osztályos anyag!), tehát elillan, ha kibontjuk a zacskót. Mindenkinek kellene szednie alga-tablettákat, amelyben szerves jód van és abból mindig, annyit vesz fel a szervezet, mint amennyire szüksége van! Ha nincs elég jód a pajzsmirigyben, akkor legkönnyebben a radioaktív jód épül be. Ezért volt az, hogy a magyarok jódhiányos pajzsmirigyei rendesen telítődtek a csernobili 131-es jód izotóppal, amely radioaktív jód aztán sok ember megbetegedését, halálát, valamint sok magzat és csecsemő genetikai károsodását okozta. A Csernobil kapcsán nálunk nagyobb radioaktív szennyezést kapott országokban jóval kevesebb volt a megbetegedés és halál.

Ha a Csernobili katasztrófát időben bejelentik és alga-, valamint jódtablettákat osztottak volna szét a lakosság körében, akkor elkerülhető lett volna a sok megbetegedés, haláleset és születési rendellenesség. Az akkori szovjet állami- és pártvezetőket, valamint a magyar állami- és pártvezetőket intézkedés elmulasztása miatti tömeges megbetegedés és halál miatt Nemzetközi Bíróságnak kellene elítélnie, emberiség-ellenes bűntett miatt! Ezek nem évülnek el, tehát mai is -20 év után- el lehetne indítani az eljárást ellenük. Gorbacsov ráadásul még Nobel-díjat is kapott!

Sajnos a sugárterápiás daganatkezelés is egyre több halottat „termel” a 60-as kobalt izotóp alkalmazása miatt. A radioaktív sugárzás a testszövetekben kicsapja a fehérjéket, megváltoztatja a sejtmembránok áteresztőképességét, kromoszómatörést, génmutációt okoz. A sugárzást kapott, vagy besugárzott egyedekben ezt szomatikus hatásnak nevezik. Az utódokban létrejött genetikai elváltozásokat genetikai hatásnak nevezik. Ha tehát magzatként éri az embriót a sugárzás, akkor azt szomatikus hatásnak veszik, nem genetikainak. A fiatal fejlődő szervezet, az embrió sejtjei különösen érzékenyek mindenfajta nukleáris sugárzásokra.

Ismerjük meg a sugárzások küszöb-értékeit:
0,00 – 0,25 Sv (Severt) : következmények nincsenek, csak legyengíti az immunrendszert
0,25 Sv a küszöbérték
0,25 – 2,0 Sv: növekvő mértékű sugárbetegség
2,0 Sv felett: az első halálesetek
2,0 – 4,5 Sv: egyre több haláleset a dózis növekedésének arányában
4,5 - 5,0 Sv: 30 napon belüli halál a sugárfertőzöttek 50 % -ánál
7,0 Sv felett: totál halálos dózis
Késői hatások: daganat, fehérvérűség, mutáció, rövidebb életkor ( ha küszöbérték alatti a kapott dózis, az immunrendszer erősségétől függően szintén okozhat egészségkárosodásokat).

Atomreaktorok itthon és a világban.

Az atomreaktorok alapvetően 238-as és 235-ös urán izotópokat használó termikus reaktorok. A 238-as urán a neuronok elnyelése után 239-es plutóniummá alakul át. Ez az anyag már veszélyes, mert alkalmas atomfegyver előállítására is ( Irántól ezért tart a nem muzulmán világ). Legelterjedtebb reaktorok az un. nyomott-vizes reaktorok, s emiatt nagy a vízszükséglete a reaktoroknak. Általában nagy víznyerési lehetőségű helyek mellé telepítik. Az urán tekintetében Magyarország kiszolgáltatott, függő helyzetben van, mert Kővágószőllősön, a Mecsekben, már 1997 óta nem bányásznak uránércet. A stratégiai függés miatt nem lenne célszerű Paks működését meghosszabbítani. Ha nem kapunk keletről gázt, olajat, uránt, akkor megszűnhet a villamosenergia ellátásunk. Ezért kellene az atomerőművek helyett az alternatív energiákat hasznosítani, melyek nem okoznak függést semmilyen területen.

Magyarországon először 1959-ben építettek atomreaktort Csillebércen 2 MW teljesítményűt, amelyet ma 10 MW teljesítményűre fejlesztettek. 1971-ben Bp-n a Műszaki Egyetemen egy 100 kW teljesítményű reaktort helyeztek üzembe kutatási és oktatási célokra. 1982 és 1987 között Pakson 4 db egyenként 440 MW-os reaktor kezdte meg a működést. Az ország villamosenergia termelésének 38 %-át adja Paks. Sajnos az atomreaktorok is csak 1/3-os hatásfokkal működnek az úgynevezett ridegedés miatt. Magyarország északi része sajnos veszélyeztetett a szlovák atomerőművektől is.

A világon 440 atomerőmű működik ( 2005-ös adat), némelyik már 40 éve. Az atomerőművek 30-100 km-es körzetében (a teljesítménytől függ) a természetes háttérsugárzási értékek mintegy 2 %-al magasabbak, tehát az adott körzetben élők számára nagyobb a kockázati tényező. Csernobil térségéből 135.000 embert kellett azonnal kitelepíteni.

Milyen hulladékok keletkeznek az atomerőművekben?

Az atomerőműi hulladékok is kockázati tényezők! A kis aktivitású hulladékok közé tartoznak a kesztyűk, üvegek, szűrők, rongyok, stb. A közepes aktivitású anyagok közé tartoznak a vízkezelő gyanták, a zagyok, a berendezések és a fémek. A nagy aktivitású hulladékok a kiégett fűtőelemek, melyeket a kivétel után is hűteni kell, s még évekig az atomerőmű területén lévő átmeneti tárolókban kell tartani, pihentetni. Ezután jön az atomtemető. Általában sóbányákban, gránit alapú és agyagos kőzetek között tárolják Állítólag veszélytelen. Ennek ellenére érdekes, hogy Püspökszilágyon és környékén a tárolás óta egyes daganatos betegségek szignifikánsan nagyobb arányban fordulnak elő, mint másutt. Sajnos ez is lakosság félrevezetése. Most Tolna megyében épül egy újabb atomtemető. Már az atomhulladékok szállítását is akkora lakossági ellenállás övezi, hogy titokban, éjjel a nagyforgalmú helyek kikerülésével szállít az „atomvonat”. Az atomtemetőkbe kerüléskor a fűtőelemek egy részét még léghűtéssel tovább kell hűteni, amíg teljesen le nem áll a láncreakció. Üvegmátrixokban is elnyeletik, s így 500-600 évig állítólag biztonságosan tárolható. Mi lesz 600 év után? Utánam az özönvíz? Apropó víz. Akármennyire is jól szigetelt az atomerőműi hulladéktároló, főleg a közepes aktivitású, előfordulhat, hogy az ivóvízbázist is elszennyezi. A Murphy-törvény működik! A szakemberek szerint a kiégett fűtőelemeket 100.000-1.000.000 évig el kell zárni a bioszférától. Ki garantálja, hogy egymillió éven belül nem lesz az adott területen olyan tektonikus mozgás, amely nem háborgatja meg a tároló -helyet. Miért nem gondolunk a jövő nemzedékekre?

A másik gond, hogy a neutronsugárzás miatt a reaktorok fala csak kb. 25-30 évig üzemeltethető biztonságosan. A reaktortartály nem cserélhető, így azok élettartamát a reaktor-héj vastagsága és élettartama határozza meg. Ezért nem értem, hogy miért hosszabbították meg a Paksi erőmű működési idejét. Már így is gond volt, hogy 1999-ben az akkori kormány a paksi, szovjet gyártmányú berendezésekhez francia atom-szakembereket hozott, karbantartási és élettartam-növelő, valamint teljesítménynövelő munkálatok elvégzéséhez. Az eredmény közismert. Pakson is súlyos üzemzavar történt, melyet most már orosz szakemberekkel próbálnak elhárítani. Olyan ez mintha az orosz autókat Párizsban akarják tuningolni, vagy a francia autókat Moszkvában javítani, s a végén mégis a gyári szakemberek kellenek. Adott egy technika, akkor azzal ne kísérletezzen olyan szakember, aki nem jártas a technológiában. Az eredmény közismert. Még jó, hogy nem lett Paksból magyar Csernobil.

A leállított atomerőművek nem maradhatnak korlátlan ideig ebben az állapotban. Lebontásuk 10 -20 évig is eltarthat (még mindig olcsó az atommal előállított áram?). Minden lebontott elemet radioaktív hulladékként kell kezelni. Legtöbbször a lebontást csak egy bizonyos szintig hajtják csak végre, ezért védett őrzést igényel a volt atomerőmű területe, még az ükunokáink idejében is. Ezek az ipari torzók egyáltalán nem arra vallanak, hogy milyen olcsó az atomenergiával megtermelt elektromos áram. Pakson évente 400-450 kiégett fűtőelem cseréje történik meg. Ez a tervezett üzemidő alatt a bezárásig mintegy 500 köbméter nagy radioaktivitású nukleáris hulladék elhelyezését teszi szükségessé. A kis- és közepes aktivitású hulladékok mennyisége mintegy 20.000 köbméterre tehető. A részleges leszereléskor kb. ugyanennyi hulladék keletkezik, ami már 40.000 köbmétert(!) jelent. A védett őrzés a lebontás, a hatalmas mennyiségű radioaktív hulladék tárolása kezelése mennyibe kerül? Ezeknek a költségei is bele vannak számolva az 1 kW előállítási árába?

Reaktorbalesetek.

Az atomerőműi rendellenességek egy részét üzemzavarnak nevezik, Ilyen már minden atomerőmű életében többször is előfordult. A veszélyeztetéstől függ a minősítésük. Eddig három nagyobb erőműi baleset volt (állítólag Szovjetunióban több is volt, csak nem jelentették be a világnak, s a megemelkedett háttérsugárzási értékeket a hidrogénbomba-kísérletekkel magyarázták). Az első az Észak-Angliai Windscale-ban, 1957-ben. A grafit moderálású reaktorban Wigner-effektus lépett fel, a rektor felforrósodott és a grafit meggyulladt. A reaktorból nagymennyiségű sugárzó anyag került ki a levegőbe, hiába hűtötték a berendezéseket. 5oo négyzetkilométeren összegyűjtötték a tejet és emberi fogyasztásra alkalmatlannak minősítették, a magas 131-es jód izotóp tartalom miatt. A személyzetből egy ember kapott a normál háttérsugárzás húsz-szorosát meghaladó sugárfertőzést.

A második reaktorbaleset Pennsylvaniában, 1979. március 28-án történt a Three Mile Island-i erőműben. Karbantartási hiba miatt elzáródott a hűtővízrendszer egy része, ráadásul az automatika sem működött rendesen, emiatt túlforrósodott az egyik reaktor és elindult a víz-cirkónium reakció. Szerencsére a vészleállító rendszer működőképes maradt, de a kémiai robbanás miatt jelentős szennyeződés került a szabadba, de zárt rendszeren belül maradt. Egy dolgozó halálos sugárszennyeződést kapott.

Mi történt Csernobilban?

Csernobilban egy RBKM típusú, 1970-ben kifejlesztett grafit-moderálású reaktor működött négy blokkal. Ebben a reaktorban működés közben lehet cserélni a fűtőelemeket, viszont ez nagyon veszélyes, mert a hőmérséklet megemelkedésekor nem áll le a láncreakció. Ilyen hiba már volt korábban is a négyes blokknál, de nem tartották fontosnak kidolgozni az elhárító, megelőző intézkedéseket. Az atomerőmű egyik mérnökét, Anatolij Diatlovot az a probléma foglalkoztatta, hogy mi van akkor ha hirtelen kiesik a hálózati villamosenergia-szolgáltatás, mivel ilyenkor a hűtőközeget keringető szivattyúk is leállnak és az automata leállítja a reaktort is. Viszont ez esetben is kell biztosítani a megfelelő hűtést. Az áramot ilyenkor a dieselmotoros generátorok biztosítják. A motorok felgerjedéséhez és a megfelelő teljesítmény eléréséhez idő kell. A vészleállítás után viszont az áramtermelő turbinák még forognak egy darabig és a teljesítményüket kihasználva, bonyolult átkapcsolási rendszerrel üzemben lehet tartani a keringető szivattyúkat. Ezt a kísérletet csak akkor lehetett elvégezni, amikor a kisebb teljesítmény miatt le lehet állni az egyik blokkal. Diatlov, Fornintól, az erőmű főmérnökétől engedélyt kapott a kísérlet végrehajtására 1986 tavaszán.

1986, április 25-én (ekkor pravoszláv nagypéntek volt) 1,00 órakor kezdték el a 3,2 GW teljesítmény csökkentését. 13,00 órára a teljesítmény a felére csökkent. 14 órakor az elektromos művek értesítette a Csernobili Lenin Atomerőművet, hogy ne csökkentse tovább a teljesítményt, mert az ünnepi hétvége miatt megnőtt a lakossági felhasználás. A csökkentéssel leálltak, majd amikor az ottani ELMŰ 23 órakor jelezte, hogy már nem kell akkora teljesítmény, folytatták a kísérletet, úgy hogy a 4-es blokkot lekapcsolták a hálózatról. A várakozástól megfáradt mérnökök nem vették figyelembe, hogy az alacsony teljesítmény miatt fellépett a xenon-mérgezés, ami instabillá teszi a reaktort. Ilyen probléma, már volt az USA-ban is, tehát a mérnökök is ismerték a veszélyt. Így érkezett el a pravoszláv Nagyszombat, amikor is mindenki a hétvégi házában töltötte az ünnepeket. Így a szakértők és a döntéshozók sem voltak a közelben, csak a fiatal, tapasztalatlan, kísérletező mérnökök, akik érzékelték a felszaporodott reaktorméreg mennyiségét és a megengedettnél nagyobb mértékben megemelték a szabályzó-rudakat. Konstrukciós hiba volt, hogy a kiemelő szerkezet megengedte a nagyobb mértékű szabályzórúd kiemelést. Diatlov mégis engedélyt adott a kísérlet folytatására. A mérnökök maguk akarták irányítani a folyamatokat, ezért az automatikát kikapcsolták. A zóna üzemzavari jelzőrendszert már pénteken 14 órakor –szabálytalanul- kikapcsolták.

Már éjfél elmúlt, s már április 26-a volt, amikor a biztonság kedvéért a keringetési sebességet megnövelték. Ez viszont túlhűtötte a rendszert. Ez miatt a várt 0,7GW teljesítmény 0,03 GW-ra esett vissza. Ez miatt egy napot kellett volna várni, hogy a megemelkedett xenon-mérgezés miatt a felhalmozott 135-ös jód és a 135-ös xenon izotópok elbomoljanak, mert különben a reaktor működése rendkívül instabillá válhat. 1 óra után hét perccel Alekszej Akimov és Leonid Toptunov a szabályzatra hivatkozva habozott, de Diatlov rájuk parancsolt és folytatták a kísérletet. A reaktor teljesítményét 0,2 GW-ra csökkentették, holott a szabályzat tiltotta a 0,7 GW alatti üzemeltetést. Egyben csökkentették a hűtővíz keringetési sebességét is. 1 óra
23 perckor elkezdődött az igazi kísérlet és még a biztonságvédelmi automatikát is kikapcsolták. Ezután másodpercek alatt elkezdett instabillá válnia a rendszer, nem állt le a reaktor, hanem kezdett emelkedni a hőmérséklet és a teljesítmény is. Akimov hiába nyomta meg a vészleállítót, a folyamatok ellenőrizhetetlenné és szabályozatlanná váltak. A szabályozó rudak a nagy hőtől elgörbültek, a hűtővíz felforrt, a gőznyomás pedig letépte a reaktor fedelét 1óra 23 perc, 49 másodperckor. A víz 1100 fok felett hidrogéntermelő kémiai reakcióba lépett és a cirkónium és a grafit vízzel való kémiai egyesülése miatt keletkezett hidrogéngáz felrobbant és a kémiai robbanás lesodorta az épület tetejét is. Vladimir Sasenok villamosmérnök a robbanás következtében a helyszínen életét vesztette. A reaktor belsejében a hőmérséklet elérte a 3000 Celsius fokot, a grafit begyulladt ( és 10 napon keresztül égett!!), s a sugárzó anyagok nagy mennyiségben kerültek a légkörbe. A levegőbe került radioaktív anyagok mennyisége 400 hiroshimai atombombával volt egyenértékű!!

Rizskov miniszterelnököt csak 18 órakor értesítették a történtekről, aki vasárnap 11 órakor (34 óra telt el a robbanástól!) kormánybizottságot hozott létre, amely a helyszínen kezdte a vizsgálódást. Hétfőn reggel a Csernobiltól 1600 km-re lévő svéd Fosmark-i atomerőműhöz érkező dolgozók dózismérője még az üzembe történő belépés előtt szennyeződést jelzett. A svédek a szélirány alapján hamar rájöttek, hogy a szennyeződés nem tőlük származik, hanem délről jött.

A reaktor környéke 30 km-es körzetben erősen elszennyeződött. 135.000 embert kellett evakuálni. A radioaktív porfelhő Európa minden országába eljutott. És jelentős területeket szennyezett el. A négyes blokk köré beton szarkofágot építettek, ami jelentős áldozatokkal járt. Repülőgépekről dobálták le a betonterhet a blokkra. A pilóták mindegyike halálos dózist kapott. A hármas blokk ma is üzemel!
Hogy a magyar vezetők mikor szereztek tudomást a balesetről, nem tudjuk.. Mindenesetre ők is ott álltak május elsején a dísztribünön a Felvonulási téren. Emlékszem jó idő volt akkoriban. Sokan voltak a szabadban, sokan vettek a primőr salátákból, amelyek ugyancsak kaptak a kihullásból. A radioaktív jód izotópok sok ember pajzsmirigyébe beépültek és idő előtti halálát okozták. Az ezzel kapcsolatos statisztikákat nem hozzák nyilvánosságra, az adatokat csak az egyéb statisztikákból lehet megbecsülni. A mortalitás a következő években erősen megnőtt és kb. 6 évig tartott. Sok csecsemő született akkoriban testi hibákkal, de nagyobb volt az előző évekétől a csecsemő-halandóság is

Csernobil ma..

Csernobil környéke ma is lakatlan. Beindult a katasztrófa turizmus. Nem lehet szép látvány a kiürített települések sokasága. Sajnos ma ebből is üzletet csináltak, csak azt felejtik el, hogy a sugárzó és sugárszennyezett anyagok felezési ideje még nem járt le, tehát ma is lehet sugárfertőzést kapni, ha nincs megfelelő védőöltözetünk. A háborítatlanul maradt területeket visszafoglalta a természet. Elképesztő bujaságú flóra és fauna jött létre. A hasadó anyagok sugárzása miatt a növény- és állatvilágban is új egyedek jelentek meg. Ez meglepte a tudósokat is. A futurológusok megnézhetik milyen lesz a természet egy atomcsapás után. Megváltozik minden, s csak az ember nem éli túl az egészet. Meg is érdemli. Ő okozta a határtalan gőgjével, azzal, hogy le akarja igázni a természetet. A természet nem legyőzhető. Az ember mindig és mindent meg akar változtatni csak magát nem, pedig nekünk kellene visszaidomulni a természethez, mert a természet törvényei ma is úgy működnek, mint 10, 100 és 10000 évvel ezelőtt, s 100, 1000, és 10000 év múlva is úgy fognak működni, mint ma.

Csernobilra, s az ottani áldozatokra emlékezve, csökkenteni lehetett volna az áldozatok számát, ha időben jódtablettát, védőöltözetet, gázálarcot osztottak volna ki a katasztrófa-védelmi szervek a lakosságnak. Azt hiszem a riasztás és a kiosztás között eltelt időben is sokan szenvedtek volna sugárfertőzést. Azt hittem naivul, hogy Csernobil után és a paksi üzemzavar után a magyar hatóságok Paks 30 km-es körzetében lakóknak kiosztják a védőöltözeteket és a gázálarcokat, hogy mindenki gyorsan hozzájusson a védő-felszerelésekhez, de nem ez történt. Az ember nem számít. Ha katasztrófa lenne Pakson és kiosztanák a védőfelszereléseket, a gyermekeknek akkor sem jutna belőle. Nincs gyermekméretű védőöltözet, nincs gyermekméretű gázálarc! A jövő nemzedéke pusztulásra van ítélve! Nem a kampánnyal kellene foglalkozni a politikusainknak, hanem a biztonsággal. A biztonság megkövetelné, hogy ne hosszabbítsuk meg a tervezett működési időt Paksnál. Kísérletezni az atommal, az atomenergiával veszélyes, mert Murphy törvénye működik!

Várhegyi László

Szentgyörgy-vonal
2009.01.19. 11:08A kérdés:

Tisztelt Uram,egy radiesztéta felmérése szerint Szent György vonal húzódik a lakásunkon keresztl. Pont a hálószobákon, gyerekek, felnőttek hálószobáján és a fekhelyeket is érinti.Ő azt mondta, hogy az átrendezés a legtermészetesebb módszer. Az árnyékolók használata nem semlegesíti csak eltéríti a vonalakat (Ha jól értettem, nem vagyok szakember), és esetleg egy még rosszabb helyen fejtik ki hatásukat. Azzal én is egyetértek, hogy nem jó beleavatkozni a természet rendjébe. De hát a szobák kicsik. Ha átrendezzük, akkor is "tűzközelben " maradnak a fekhelyek. Mit tanácsol? Van valami természetes módszer a túl nagy energia semlegesítésére?előre is köszönöm válaszátKataln

A tanácsadó válasza:

Kedves Katalin!
Ez egy igen erős pozitív Föld-sugárzás! 2,5 méter széles, tehát nem lehet nagyon átrendezéssel megszabadulni tőle a lakásban.Nem jó benne lenni sokáig, mivel jóból is megárt a sok.
Bármennyire hihetetlen, imával, pozitív gondolatokkal is el lehet téríteni. Földelt bioner rézhálóval is teljes védelmet kapunk. Az Energy Life cég hálózat harmonizálójával is el lehet téríteni. Ez egy drága (50.350.-Ft) szerkezet, de megéri mert az elektroszmogtól is és a káros sugárzásoktól is levéd.Én is forgalmazom.
Ha nálam ilyen vonal lenne, akkor naponta kétszer háromszor rövid időre ( 10-10 perc) megszüntetném a védelmet és feltöltődnék általa. Meg aztán imával is a napi dolgaim megsegítésére használnám fel. Ön burokban született, hogy ilyen energiasáv van a közelében. Tudni kell vele bánni! Az oroszlánt is meg lehet szeldíteni és a szolgálatunkba lehet állítani, csak érteni kell hozzá. Szívesen segítek beazonosítani a sugárzást, mert már talákoztam rosszul mérő radiesztétával is. Nem tudta helyesen meghatározni a sugárzás jellemzőit.
Elérhetőségem a tanácsadók között megtalálható.
Üdvözlettel: W-V.László

Kandida, Candidiázis
2009.01.16. 23:13A kérdés:

Tisztelt Várhegyi úr!Édesanyám 71 éves és kandidás volt. Áttért a vércsoportos táplálkozásra, elhagyta a cukrot, csak bio élelmiszereket eszik, víztisztítót vettünk , minden nap tornázik ,malmot vettünk és saját őrlésű tönkölybúza kenyeret sütünk stb... Gyakorlatilag mindent megtesz az egészsége érdekében kb. 15 éve. Amikor kandidás volt és megváltoztatta az étrendjét nagyon lefogyott, és azóta se tud visszahízni. 164 centiméter és 48 kg alatt van. Eddig a soványsága ellenére jól érezte magát, de egy pár hónapja azt veszem észre, hogy soványabb mint volt. Az a panasza, hogy sokkal többet pisil, mint amennyi folyadékot megiszik és fáradékony nagyon.Tud ajánlani valamit, hogy mitől lehet hízni?Köszönöm a válaszát: Pápainé Stengel Ágnes

A tanácsadó válasza:

Kedves Ágnes!
Kérem olvassa el az előző, candidiázisban szenvedőnek írt levelemet. Nagyon hasonló ez a két eset.
A sokkal többet pisilés többnyire azt jelenti, hogy kálium mérgezése van azoktól a sóktól, amelyekkel sózzák a tömegétkeztetés élelmiszereit (pékek, konzervgyárak, húsüzemek, stb) Valószínű az is, hogy otthon is rossz sót használnak, amely szintén a megengedettnél több káliumot tartalmaz. Ehhez jön még a káliumos műtrágyázás miatti magasabb káliumtartalom a növényekben a húsokban, a tej- és tejtermékekben. KÉrem jól olvassa át a www.aquanet.fw.hu honlapon a sóról és a kálium mérgezésről írt részeket, de átnézheti a víz tisztátlanságával és a desztilláltvíz hasznosságával kapcsolatos részeket is. Ezek önmagukért beszélnek Azért pisil többet, mert káliumvesztő veséje van, s így szabadul meg a szervezete a felesleges káliumtól. Csak az a baj ezzel, hogy így kezd kialakulni az Addinson-kór, amelynek az elején tatrhta, de még most vissza fordítható minden, ha a patikában kapható tiszta NaCl-el elkzed egy kicsit sósabban fogyasztani minden ételt. Lehetőleg otthon, ellenőrzött alapanyagokból készítse el az ételeit.
Mellékelem a só ügyben tett feljelentésemet, melyet tologatnak a bíróságok, de én tanultam jogot is és előbb utóbb az EU bíróságnál köt ki az ügy, ha itthon el akarják kenni az ügyet.

BÜNTETŐ FELJELENTÉS
Verőce. 2006. június 28.

Alulírott Várhegyi László (Előszállás, 1947), nyugdíjas rendőr alezredes, fitoterapeuta természetgyógyász, 2621. Verőce, Borbélyhegy 6036.hrsz. alatti lakos, ( tel./fax: 27-350-204, e-mail: biolaci@invitel.hu) büntető feljelentést teszek ismeretlen tettesek ellen, akik bűnszövetségben végzett tevékenységükkel a Btk. 279.§.(1) és (2) bek.-be ütköző és az szerint minősülő, visszaélés ártalmas közfogyasztási cikkel, bűncselekményt valósították meg, mivel nagymennyiségű káliumot tartalmazó, szabványtól eltérő ( MSZ 01-10007), egészségre ártalmas sókeverékeket ( Vivega, Sarah Lee, Sale Marino csökkentett nátriumtartalmú változata, Redi só,és egyéb konyhasóként, tengeri sóként, Himalája sóként, stb.)gyártottak és hoztak forgalomba, mellyel elkövették és folytatólagosan elkövetik a Btk. 292.§. (1) bek..-be, valamint a Btk. 295§ (1) bek. -be ütköző és az szerint minősülő, rosszminőségű termék forgalomba hozatalával és a minőség hamis tanúsításával, a Btk.155.§.(1) bek.. c. és d. pontjába ütköző és az szerint minősülő népirtást, valamint a Btk.170.§. (3), (4) és (5) bek.-be ütköző, több emberen folytatólagosan elkövetett súlyos egészségkárosítást, esetenként halált előidéző törvényi tényállást valósítottak, illetve valósítanak meg.

Az említett sókeverékeket azzal az ürüggyel forgalmazzák, hogy a magas vérnyomást csökkentik, illetve megakadályozzák a kialakulását. Tudatos csalásról, félrevezetésről, megtévesztésről és ezzel való haszonszerzésről van szó. Ezekkel a tevékenységükkel az ismeretlen tettesek hozzájárultak ahhoz, hogy az eredeti magyar lakosság létszáma, az elmúlt 20 évben programszerűen, folyamatosan, összességében 600.000 fővel csökkent, ami csak azért nem feltűnő, mert közben 250.000 külföldi települt be az országba ( adatforrás Központi Statisztikai Hivatal, lásd Heti Világgazdaság. Népességfogyás c. cikk 2003.VIII.09-i szám).

A lakosság mortalitása a nevezett sókeverékek kereskedelmi forgalomba kerülésével kimutathatóan megnövekedett.

A prof. Issekutz Béla Kossuth díjas egyetemi tanár, a Magyar Tudományos Akadémia rendes tagja által írt és szerkesztett, a Medicina Könyvkiadó (Budapest 1957), által kiadott ( ötödik, teljesen átdolgozott kiadás), s az egészségügyi szakemberek, valamint a gyógyszerészek által mai is használt „ Gyógyszertan és Gyógyítás, Gyógyszer és Méregtan című, egyetemi tankönyv I kötetében, a 345. oldalon a c. pont 3. bekezdésében világosan le van írva, hogy ha a kálium a vérben 0,06-0,08 %-os koncentrációt ér el, akkor szívgyengeség áll be és a vérnyomás emiatt átmenetileg süllyed, később azonban az adrenalin termelés fokozódása következtében, a vérnyomás magassá válik. A test simaizomzatai pedig görcsös összehúzódásba mennek át. Ez azt jelenti, hogy a szív gyengítésével eleinte ugyan csökkenti a vérnyomást a kálisóval való ételízesítés, később viszont az eredetinél nagyobb lesz a vérnyomás, és szívritmuszavarokat okoz. Azóta Magyarország világelső a szív- és érrendszeri megbetegedések miatti elhalálozásokban. Ezt a problémát már az USA-ban is felismerték és erről a Népszabadság 2002. november 15-i számában a Komisz só című cikkben is történt említés ( az amerikai központi tudományos lap a Science szemrehányásokat tett a só elleni kampány aktivistáinak, mivel a sószegény - nátriumszegény- étrend általában nem csökkenti, hanem növeli a vérnyomást, sőt növeli a koleszterinszintet , az elhalálozást és elősegíti a szív és érrendszeri megbetegedéseket). Jómagam is a gyógyító tevékenységem során számos esetben tapasztalom, hogy ha elhagyatom a káliumtartalmú „étkezési” sók használatát, akkor megszűnnek a szívritmuszavarok a pácienseimnél. A kálium intravénás túladagolásával ölt a lengyel és a magyar „fekete angyal” is. Valószínű ezért halnak meg a pályán a futballisták is, mert a fokozott verejtékezés során nagyfokú sóvesztés állt be náluk és ezt nem konyhasóval pótolják, hanem mindenféle káliumot tartalmazó italokkal és hiába fiatal és erős a szívük, mégis megállt (felborult sejtszinten a kálium-nátrium ionegyensúly, ami eltolódott a kálium javára). Jómagam kohómérnök is vagyok és a melegüzemekben azért adnak konyhasós szódavizet védőitalként, hogy az izzadás következtében előállt nátriumvesztést pótolják.

Barabás József, 6200. Kiskőrös, Mészáros u. 62. szám alatti lakosnak a 40 % kálisót tartalmazó Vivega sókeverék használata során súlyos szívműködési zavarai keletkeztek, egy napig nem tudott vizelni, s azt hitte, hogy meg fog halni. Amikor abbahagyta a magas káliumtartalmú só használatát, azonnal megszűntek a panaszai.

Igaz, hogy már nyugdíjas rendőr vagyok, de a rendőresküm most is kötelez arra, amire a polgárőri fogadalomtételem is, hogy ha bűncselekmény elkövetését észlelem, akkor azt megpróbálom megakadályozni és az elkövetőket felelősségre vonni, vonatni. Ez az ügy szerteágazó, mert hosszú idő óta több elkövető (gyártó, forgalmazó, ellenőrző, engedélyező) is van az ügyben szerte az országban. Egészségügyi tanulmányaim és képesítéseim, valamint gyakorlatom és személyes tapasztalataim alapján teszem meg ezt a feljelentést. Az elkövetések leplezése és áltudományos félremagyarázása arra enged következtetni, hogy egy, vagy több úgynevezett titkos társaság van az elkövetések mögött.

Kérem, hogy az ügy vizsgálata során ne vonjanak be olyan szakértőket, akiknek köze lehet a sómentes étrend állítólagos előnyei publikálásához. Kérem továbbá, hogy ne vonjanak be olyan szakértőket sem, akik, az említett Egyetemi Tankönyvben leírtakkal ellentétes nézeteket vallanak, ugyanis közöttük is lehetnek elkövetők, vagy bűnsegédek.

Várhegyi László
polgárőr
Verőcei Polgár és Vagyonvédelmi Egyesület elnök-helyettes


Szed-e az édesanyja vitaminokat, Q-10-et, L-Karntin, Chlorellát, vagy Spirulinát, Acidophilust, stb. mert ezek nélkük csak gyengülni és fogyni fog. Sok hidegen sajtol olajat és olyan tésztaféléket, kenyereket egyen, ami jó a vércsoportjának. A kenyereket mindíg pirítsa meg! A súlycsökkenés jót tesz a keringésének és az izületeinek, de azért 55 kg-ig felhízhat. Ha vékony a csontozata, akkor még a 48 kg. is jó.
Azt is javasolnám, hogy keressenek meg a rendelőmben, hogy a leletek és a személyes találkozás alapján egy komplexebb terápiát tudjak adni a teljes gyógyuláshoz.
Üdvözlettel: W-V.László

Candida, vagy candidiázis
2009.01.16. 08:33A kérdés:

Tisztelt László abban kérném segítségét hogy nálam candidát állapítottak meg.A doktornő ajánlotta hogy lugosítanom kell.Én azért mentem el hozzá mert csúnya pattanásos a bőrőm tinédzser korom óta most pedig 30 éves vagyok.Egyébként nincsenek különösebb panaszaim.A vizsgálaton(ami mora -terápia volt)jött ki a candida meg a ph:4,0 lett.Kijött pár élelmiszer is amit kerülnöm kellenne pl:tej,tejföl,búzaliszt,sajtok,cukor,és az édesítőszerek sem ajánlottak.Az orvos ajánlotta a steviát meg luganol béltisztítót.Meg klion tablettát is kell szednem 1 hétig.El vagyok keseredve emiatt.Kérdezném,hogy ön mit tanácsol főleg amiatt mert azt sem tudom mit lehet és mit nem lehet fogyasztani lúgosítás alatt.A normaflort ajánlja-e a bélflóra helyreállítására.Segítségét előre is köszönöm.És 50 kg alatti a súlyom ezért nem mindegy mit eszem és mennyit.Szilvia

A tanácsadó válasza:

Kedves Szilvia!
Először is javasolnám megvásárolni egy kanadai magyar orvos, dr. Róna P.Zoltán ithhon is megjelent könyvét megvásárolni. Címe a Teljes Kandida Kézikönyv. Annak idején a Tesco-ban hónapokig vezette a toplistát az eladásban. Most is sok helyen lehet kapni. Ha az abban leírtakat betartja, akkor meg fog gyógyulni. Én is sokat tanultam a könyvből, mivel annak idején én lektoráltam. Jól kiegészítette az addigi ismereteimet és onnatól még erdeményesebben tudtam gyógyítani a kandidásokat ( nagyon sok van belőlük). Bár nem én gyógyítok, hanem a beteg teszi meg azokat, amiket meg kell tennie.
Nagyon örülök, hogy olyan orvossal találkozott, aki a steviát és a béltisztítást ajánlotta. Remélem egyre több ilyen orvos lesz.
Hát, sok tennivalkóje van!!!! Gyökeresen meg kell változtatni az eddigi táplálkozását és életvitelét, ami ide juttatta. Valószínű O-ás vércsoportú, mert a tünetek arra vallanak, de lehet még A-s is. Szigorúan a vércsoportja szerint kellene táplálkoznia, de édesítésre csak steviát, vagy édesgyökeret használhat. A steviát is természetes formában ( szárított zöld por). Jázminpakóca néven is árulják, vagy édesfűnek is hívják. 30-szor édesebb a cukornál, jó minden vércsoportnak, de még a cukorbetegek is használhatják.
A bőrével kapcsolatban vegye meg a bioboltokban kapható: Bőrápolás, bőrgyógyítás című zöld színű kiadványomat, de javasolnám megvenni az Allergia, asztma című kék borítójú kiadványomat is, s ha már ilyen helyen van, akkor megveheti az Összes vércsoport nevű sárga borítójú kiadványomat. A Herba Házban és a Medi Line Üzletházban biztosan kap, mert oda a héten vittem árut. A Kandidás könyvet pedig az Elixír Könyvesboltban, vagy az Alexandra Könyáruházban veheti meg.
Valóban nagyon fontos a béltisztítás is. Béltisztítás előtt javasolnék egy colon-hidroterápiát, vagy egy Colonix-es béltisztítást. Bármelyiket csinálja meg, mindegyik nagyon hasznos lesz. A luganol is jó, csak nem annyira hatásos. Nagyon jó a Nature Care is, e azt Önnek, mivel hízni akar, étkezés után kellene bevennie.
Bélflóra pótlásra jó a Normaflor, de jó a Protexin is, de még jobb az Acidophilus a Protexinnel együtt. Étkezés előtt kell bevenni mindegyiket és egyszerre, s naponta kétszer, legalább 3 hónapig.
Nagyon jó tisztítást csinál a desztilláltvíz ivás. Ráférne Öne egy vese és egy májtisztítás is. Nagyon jól lúgosít a Basica, amely a lúgos vízzel ellentétben nem lúgosítja fel a gyomorsavat, amelynek savasnak kell maradnia.
Javasolnám még a Spirulina és a Chlorella nevű algák együttes szedését is, reggel étkezés előtt bő desztilláltvízzel bevéve.
A Klion helyett az ezüst kolloidot ajánlanám, mivel sokkal hatásosabb. A lúgosítás alatt is minden olyan ételt fogyaszthat, amit szeret, de legyen jó a vércsoportjának, és azt az ételt nyersen egye meg. Amit nem fogyaszthat, még akkor sem, ha jó a vércsoportjának: tej- és tejtermék, búza és búzaból, búzalisztből ( a durum is az!!) készült minden étel, ha nem A-s, akkor a napraforgó olaj, de ha A-s akkor sem fogyaszthat semmilyen ételt (szedvics, sütemény, krém, stb) ami margarinnal, margarinból készült!!!!!!!!!
Kerülni kellene az állatokat, mert azoktól is féregpetétől kezdve a atkáig mindent megkaphat. Van egy Para Protex nevű Cali Vita készítmény amely kiűzi a szervezetből a parazitákat, de a gombákat is. A Teréz krt. 9-ben veheti meg ha rám hivatkozik.
Sózásra, csak patikában kaható NaCl-t fogyaszon, mert a többi sóban sok méreganyag van. Nézze át a desztillált vízre és a sóra vonatkozóan a www.aquanet.fw.honlapot. Le fog döbbenni, de ami pott le van írva az sajnos igaz!!!!
Az lenne jó, ha egy teljes vérképpel felkeresne a rendelőmben, de tudja meg a vércsoportját is, mert úgy sokkal, konkrétabb terápiát tudnék adni, főleg ha megcsinálnánk a bioenergetikai állapotfelmérést is. Nem egyszerű dolog megszabadulni a gombáktól!
Üdvözlettel: W-V.LÁszló

Ezüst kolloid és a kisgyermekek.
2009.01.13. 11:11A kérdés:

Tisztelt Weixl-Várhegyi Úr!Következő lenne a kérdésem az ezüstkolloiddal kapcsolatban. Van egy 15 hónapos kisfiam, akinek kb.6 hónapos korától sokszor indult felsőlégúti megbetegedése, aminek a vége mindig középfülgyulladás lett. Sok antibiotikumot kapott, többször felszúrták a fülét. Fülműtét is tervezett volt. Most két hónapja ismét sorozatos fülgyulladási voltak. Aminek a vége egy hete kivették az orrmanuláját. Lehete ilyen pici babának alkalmazni az ezüstkolloidot, ha igen milyen formában, adagolásban, ugyanis ő még nem tudja tartani a szájában.Válaszát előre is köszönöm.

A tanácsadó válasza:

Kedves Enikő!

Remélem nem ad a gyermeknek semmiféle tehéntől származtatott tejet, vagy tejterméket? Mert ha igen akkor hiába minden, a probléma ismét elő fog jönni. Nem kellett volna kivenni az orrmanduláját sem. A tehéntej a bocinak való táplálék és nem az embernek való. OLvassa el az ezzel kapcsolatban másnak írt anyagaimat, vagy Szendi Gábor tejről szóló írását, vagy olvassa el az" A tej étel? vagy méreg? "című könyvet. A tehéntejben lévő nyák- és egyéb anyagok megbetegítik mindenkinek a száj-, garat- és orrnyálkahártyáit, emésztőszervi-, anyagcsere-, izületi- és keringési betegségeket okoznak, még biotej esetében is.
Az antibiotikumos kezelés alatt és utána szedett- e a gyermek pre- és probiotikus készítményeket? Mert ha nem, akkor azonnal el kell kezdeni ezeket is. Lactobact néven az orvos is felírhatja, vagy vegyék meg a Gyermek-Protexint és azt étkezés előtt szedesse a gyermekkel.
Tehát csak ezüst kolloiddal nem gyógyítható meg a leírt tünet. Meg kell változtatni a megbetegítő táplálkozást is.Ne törődjön azzal, hogy mit mondanak a tv-ben, meg a "szaklapokban".! A természet törvényeit kell betartani!!!!!!
Ettől függetlenül ezüst kolloidot szedhet a gyermek, mert az még az újszülöttnek is adható külsőleg és belsőleg is. Ha nem tud még zubogtatni, akkor étkezés után adjon neki napi háromszor egy mokkás kanállal. Ha viszont már tud zubogtatni, akkor a három mokkáskanálnyi mennyiséget egyszerre vegye be és zubogtasson 10 percig, majd a maradékot nyelje le. Az ilyen adagolás már nem függ az étkezéstől, mert bármikor adható ilyen formában.
Az anya negatív gondolatai is betegítenek!!! Ne féljen attól, hogy a gyermek megbetegszik! Lássa maga előtt mindíg erősnek és egészségesnek. Ha beteg is a gyermek, akkor lelki szeime előtt lássa őt gyógyultnak, de imádkozhat is érte. Az a jó, ha a gyermek ebben a korban átesik minden betegségen, mert akkor örökös védettségez szerez. Ha a szomszéd kisgyermek skarlátos, kanyarós, mumpszos, stb, akkor vigyék át hozzá, hogy megkaphassa például a mumpszot. Ha ebben a korban vészeli át, akkor felnőtt korában nem lesz semmi baj. Viszont ha felnőttként kapja meg a mumpszot, mert gyermekkorában nem esett át a fertőzésen, akkor sajnos nem fog lenni unokája, mert nemzőképtelenné válik. Szóval minden rosszban van valami jó, hagyja, hogy a természet tegye a dolgát.
Üdvözlettel: W-V. László

A tanácsadó: 'Dr. Weixl-Várhegyi László

Tanácsadó adatai | Én is kérdeznék | Tanácsadók

 

Pontgyűjtő - július

Júliusban is értékes ajándékért versenyezhetnek a pontgyűjtők. (A pontgyűjtés részleteiről, feltételeiről itt olvashat.)

Fődíj: egy 3 alkalmas Yumeiho masszázs, értéke 30.000 ft. Igénybe vehető Galiotti Gábornál, a Magyarországi Yumeiho Egyesület elnökénél, Budapesten. Bejelentkezés: szeptember 30-áig. További részletek az egyesület honlapján.

Magyarországi Yumeiho Egyesület

További ajándékaink: a pontgyűjtő játékunk 2. és 3. helyezettjei számára egy-egy Kövi Szabolcs CD a Natúrszigettől.

A pontgyűjtő fődíját a Magyarországi Yumeiho® Egyesület bocsátja rendelkezésünkre.

Heti horoszkóp

Heti horoszkóp

Hírlevél fel/leiratkozás

Eseménynaptár (ma és holnap)

Találkozzunk a Facebookon is!

Videó ajánlatunk

SENSITIV IMAGO – biofizikai állapotfelmérés felsőfokon

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés