Tanácsadóink

A tanácsadó: 'Dr. Weixl-Várhegyi László

Tanácsadó adatai | Én is kérdeznék | Tanácsadók

 
Pajzsmirigy - fogyás
2009.01.25. 00:53A kérdés:

Tisztelt Várhegyi Úr!32 éves nő vagyok. Hat éve - szülés után - pajzsmirigyalulműködést diagnosztizáltak nálam, amit Eu tiroxyn 75 mg gyógyszerrel kezelnek. Harminc kiló súlyfeleslegem van (167 cm, 95 kg), amit évek alatt - mindenféle fogyókúrák ellenére sem sikerült leadni. Az orvosok az mondták, hogy a gyógyszert élethosszig kell szednem. A vércsoportom "A".Szeretném teljes körűen megváltoztatni az életvitelem, de elvesztem a rengeteg információban. Szeretnék kérni Öntől pár vezérvonalat. A süsszler sókról mi a véleménye?Válaszát előre is köszönöm!

A tanácsadó válasza:

Kedves Csillag!
Magyarországon mindenkinek kellene szednie a szerves jód-készítményeket (Spirulina, Chlorella), mert nincs a talajban jód. A szervetlen jó meg megbetegít, s ugyanígy tesz a földsugárzásokból kimutatható rádioaktív jód 131-es izotópja is.
Ha szedi az ajánlott készítményeket, melyek szinte mindenütt (patika, biobolt, mlm hálózatok) bszerezhetők, akkor normális lesz a pajzsmirigy működése, nem kell gyógyszert sem szednie és le is fog fogyni. Fontos még, hogy a vércsoportja szerint táplálkozzon!
Olvasson el több válaszomat a vitamin szedésekkel, a vízivással és a sózással kapcsolatban is, de megnézhati a www.aquanet.fw.hu honlapot is.
a Schüsszler sókról nagyon jó véleményeim vannak, magam is szedem őket és alkalmazom a gyógyító eljárásaim során is. Kettesével kell szedni őket és előtte, s utána nem szabad sem enni, sem inni, 30 percig. Nem szabad lenyelni, hanem el kell szopogatni. Csak a D6-os potenciálban
hatásosak!!
Üdv.: W-V.László

Candidiázis
2009.01.24. 14:37A kérdés:

Tisztelt Doktor úr!Tanácsát szeretném kérni egy ügyben. Én 2003-ban átestem már egy kandida fertőzésen amit sikerült helyrehozni egy természetgyógyász segítségével. Méghozzá probiotikummal méregtelenítéssel és grépfriut-mag cseppel. De sajnos tavaly év végén újra legyengült az immunrendszerem és újra elkaptam a fertőzést egy antibiotikumos kúra után. És most újra elkezdeném a kezelés csak félek mert azóta kiderült hogy epilepsziás vagyok és egy év már egy Keppra nevezetű gyógyszert kell szednem.És a kérdésem és az aggodalmam ez irányba van hogy a grépfruit csepp és az epilepszia gyógyszer hogy fér meg egymás mellett????- mivel az internetem olvastam hogy némely gyógyszer hatását felerősíti már maga a gyümölcs is mert kedvezőtlen kölcsönhatásba kerülhetnek. Vagy már az is elég ha kettő bevétele között legalább egy óra eltelik??? Kérem ha tud segítsen!!Előre is köszönöm a válaszát!!

A tanácsadó válasza:

Kedves Tücsi!
Kérem olvassa el candida ügyben másnak írt leveleimet, mert most volt egy szerverhiba és sok kérdés jött össze.
A kandida ellen nem gyógyszerrel kell védekezni, hanem cukormentes étrenddel és a patikában kapható tiszta NaCl-el való bőségesen sózott ételek fogyasztásával. Aki tiszta sóval és rendesen sózza az ételeit, az hamar meggyógyul. Kérem olvassa el a www.aquanet.fw.hu honlapon az ezzel kapcsolatos anyagokat.
Kellene használnia az ezüst kolloidot is, napi 2x5 cl-t kellene 10-10 percig zubogtatva beszedni.
Kellene szednie 3x2 szem Acidophilust is étkezés előtt. A garpefruit csepp jól megfér az epilepszia gyógysrrel együtt. Én az epilepszia ellen Omega-3 ból 3x1-et javasolok étkezés előtt. Spirulinából és Chlorellából 1x1-eket étkezés előtt. A Cali Vita Mega B-Complexéből javsolnék este lefekvés előtt egy órával bevenni egy szemet és vele együtt be kellene venni a Dr. Lenkei B-1 vitaminjából, egy 500 mg-ost is. Ja avsolom továbbá az olajúrát, mi jót tettena kandidájának is!
napi egy evőkanál bio szója olaj, napi egy evőkanál kendermag olaj, napi egy evőkanál lenmag olaj, napi egy evőkanál oliva extraszűz olaj és napi két evőkanál szőlőmag olaj. Ezeket keverje össze és a nap során vigye be a szervezetébe ezt az olajkeveréket. Lehet kenyérre kenni, lehet turmixba tenni, lerhet kiszedett ételekbe tenni, lehet salátákba tenni. A lényeg az, hogy ennyi olajat egy nap, hidegen sajtolt formában és nem hőkezelten be kellen vinni a szervezeténbe.
Kellen e szednie, még napi 6x1 C-1000-st is, meg szigorúan a vércsoportja szerint kellene táplálkoznia, de tilos minden tej és tejtermék, mert ezek egyébként sem jók, viszont jól lehet velük etetni a candida gombákat.
Üdvözlettel: W-V. László

Köszvény
2009.01.24. 13:40A kérdés:

Kedves László!Sógorom köszvényes és igyekszik is betartani a tanácsokat, amit ismer, de fáj a lába, sokat szenved, a gyógyszerek nem sokat használnak.Nincs internetük és így kérem, hogy adjon tanácsot, hogyan enyhíthetne fájdalmán?Már 67 éves múlt, sportvezető, tesi-tanár, sokat mozgott mindíg.Nagyon várom, hogy mit tud ajánlani??

A tanácsadó válasza:

Kedves Bmar!
Végre jó a központi szerver és tudok választ adni. Tegnap is válaszoltam, de elszállt az egész!
Remélem már a vércsoportjának megfelelően táplálkozik? Jó lenne erre rávenni a sógorát is. Szép Öntől, hogy így törődik a családtagokkal, de Ön nem tud gyógyulni helyettük, s nekik maguknak kell megváltoztatni a megbetegítő életmódjukat és táplálkozásukat.
Egy tesi tanár tudja, hogy a Mozgás minden gyógyszert pótol, s olyan gyógyszert még nem találtak fel, amely a mozgást pótolná! Hiába 67 éves, akkor is sokat kell mozognia, de terhelés nélkül. Egy tesi tanár tudja, hogy hogyan kell mozgatnia különböző ízületeket és a gerincet.
Azoonal hagyjon abba minden hús, valamint tej- és tejtermék evést. Egyen sok nyers gyümölcsöt és zölséget, valamint ezekből készült turmixokat, leveket, salátákat. Egyen sok zöldbabot, zöldborsót, fejteni való babot levesnek főzeléknek, köretnek, pörköltnek. Imádom a fejtetba pörkölet, vagy a zöldborsó pörköltet.
Egyen sok főzeléket, de ne egyen krumplit és gabonafélélket, illetve azokból csak a barnarizst, fekete rizst, vörösrizst, a kölest, a quinoát,, s ha jó a vércsoportjának, akkor a hajdinát és a zabot eheti. Tilos a búza, a rozs, a tönkölybúza a kukorica, az amerikai mogyoró, az árpa, s így a sör is. Töményet se igyon, de édes és félédes, nem pancsolt borokat ihat.
Tilos a cukor és a méz. Édesítésre steviát és xilitet használhat csak. Desztilláltvizet igyeon és azzal készítse a csalán, a fagyöngy, a ragadós- és tejoltó galaj teáit. Sok főzeléket egyen, s ehet szója készítményeket is, de csak jól megsózva patikai sóval, mert sózásra csak azt használhat.
vegyen bioboltban, patikában Basica port és abból csináljon italokat magának. Kerülje az elektroszmogot! és a z elektromágneses tereket. Vegyen egy olyan Chi-gépet ( Chi Machine), amely nemdrágább 15-20 ezernél és azzal mindennap 3x15 percet chi machinozzon.
Vegyen japán tapaszt ( chi-tapasz) és abból csináljon meg egy 10 napos kúrát.
Két hétig mindennap vegyen kádfürdőt és a kádbanb oldjon fel 3 kg asztali sót, s merüljön el benne nyakig és minmum legyen 30 percet, olxan forró vízben, amilyent csak elbír viselni. Én a 45 fokosat ajánlom.
Szedjen Spirulinát, Chlorellát, Acidophilust, szelént, cinket, krómot, Q-10-et, L Karnitint, C-1000-est, omega-3-at és B-complexet, meg egy Senior Formular nevű multivitamin készítményt, vagy a Full Specrumot. Szóval áldoznia kell magára, mert magától nem fog meggyógyulni. Jó lenne tudni hány kg, milyen magas, milyen a vércsoportja, milyenek egyes vérképi elemeinek az értékei, mert akkor konrétabban tudnék segíteni, s ezért is lenne jó ha szánna arra időt, hogy felkeressen. Ha MIluritot szed, akkor azt azonnal hagyja abba, mert hirtelen halál az egyik mellékhatása, s ezért az EU-ban 10 éve be van tiltva. Sajnos nálunk ma is felírják és kiadják, hadd fogyjon a lakosság!
Üdvözlettel: W-V.László

Bőrviszketés
2009.01.22. 23:15A kérdés:

Kedves László!Nagyon mély benyomást tettek rám az Ön írásai, ezért szeretnék tanácsot kérni Öntől. Édesapám 74 éves, és kb. 5-6 éve küzd egy ezeddig beazonosíthatatlan betegséggel, amely korábban időszakosan, mára azonban állandósult rettentő bőrviszketéssel jár. Gyakorlatilag a nyakától a lábfejéig viszket, amelyet senki semmivel nem tud csillapítani, és nap mint nap véresre vakarja a bőrét. Évek óta nem tud aludni sem viszketés miatt, teljesen kimerült, az általános egészségi állapota kritikus. Számtalan orvosnál járt, bőrklinikán feküdt, talán a lehetséges összes kezelést kipróbálták, sikertelenül. Jó ideig szteroidokat is szedettek vele, ill. szteroidos kenőcsöket írtak fel neki. Ettől teljesen tönkrement a bőre, és talán az egész szervezete. Most például egy addicionális térd fölöttig érő vizesedéssel is küzd ezzel párhuzamosan, amit szintén nem tudnak megmagyarázni, sem kezelni. Talán ezek is a szteroidok utóhatásai, nem tudjuk. Többféle természetgyógyászati szert, akupunktúrát, kezeléseket is próbált, nem segítettek azok sem. Eljutott sajnos egy olyan pontra, amely rettentő kétségbeejtő. Úgy érzi, nem bírja tovább, feladja a küzdelmet.Mi, a család próbálnánk valamilyen segítséget találni, de már nem tudjuk, hová forduljunk.Tudna nekünk tanácsolni, ajánlani, javasolni valamit? Előre is nagyon köszönöm válaszát,Üdvözlettel: Cs. Lea

A tanácsadó válasza:

Kedves Lea!
A bőrünk a tartalék méregtelenítő szervünk. Az édesapjának eddigi élete során nagyon sok méreganyag került a szervezetébe, amellyel jól-rosszul, de megbírkózott az immunrendszere. A kor előrehaladtával már az immunrendszere sem működik úgy, mint régen. Sem a vese, sem a máj, sem egyéb méregtelnítő rendszer már nem tud megfelelően méregteleníten és a bőr próbál ezeknek besegíteni, de az sem győzi. Itt nem tüneti kezelés kell, hanem gyökeres életmód és táplálkozás váltás. Kérdés, hogy erre hajlandó-e az édeaspja, vagy rabja az évtizedek alatt megszokott egészségtelen életvitelének? Nem Önnek kell gyógyulni helyette, hanem neki, tehát neki is kell változni. A vizesedés kálium mérgezés! OLvassa el az előző kérdezőnek írt levelemet. Bioboltokban árulják a Bőrápolás, bőrgyógyítás című füzetemet. Ha tud vegyen belőle és tartsák be az abban leírtakat!
Üdvözlettel: W-V.László

Himalája só
2009.01.22. 10:16A kérdés:

Tisztelt Várhegyi Úr, köszönöm szépen a válaszát a január 26-ai levelemre.Az édesanyám évek óta az igazi Himalája kristálysót használja étkezéshez.Nem cukorbeteg, és a vérnyomása sem magas.Milyen más oka lehet, még esetleg hogy jóval többet pisil, mint amennyi folyadákot iszik?Válaszát előre is köszönöm: Ágnes

A tanácsadó válasza:

Kedves Ágnes!
Honnan tudja, hogy az igazi Himalája só valóban igazi? Volt egy váci ismerősöm a himalájai só lelőhelyen. Olyan helyen van, hogy onnan kb 300 km-t kell megtenni keskeny hegyi ösvényeken, melyeken öszvérek szállítják a terhet, mert más út nem vezet oda. Repülőtere nincs! A helikopterek hatótávolságán kívül esik a terület. Ha azt a Himalája sónak nevezett sót, amelyet Európában eladnak ilyen név alatt, valóban mind onnan hoznák, akkor az összvéreknek január 01-től december 31-ig sóval megrakottan egyirányban kellene jönniük Pakisztánba, addig, ameddig az így hozott sót el nem tudják mással szállítani. A kérdés: Az így eljött összvérek milyen úton mennek vissza, amikor ha szembetalálkozás van, akkor mindíg annak kell hátrafelé tolatni az összvérrel, amelyik közelebb van a kitérőhöz, mert csak így tudnak egymás mellett elmenni?
Tudja Kedves Ágnes, só-ügyben nagyon otthon vagyok és meg is vizsgálták már ezeket az állítólagos himalájai-sókat. Mind műsó volt egytől egyig!!!!!!!!! És mindegyikben sok volt a KÁLIUM!!
Ha sok a kálium a szervezetben, akkor a vese elkezdi veszíteni, ezért pisil sokat az anyukája.
A magyar himakája só árusok nem mernek feljelenteni, mert tudják, hogy be tudjuk bizonyítani a termékük hamisságát. Ilyen és hasonló ügyek miatt alapítottuk meg a Tudományos Rendőrség PJT-t, és folyamatosan leplezzük le a Magyar Tudományos Akadémia és az Országos Élelmezés Tudományi Intézet (OÉTI) tudományos csalásait. Sok szakemberünk van, akik megelégelték a birkásításokat, amelyek azért vannak, hogy ne népesedjünk túl. Az államnak,( mindegy, hogy milyen kormány van hatalmon), a legjobb nyugdíjas a halott nyugdíjas, de még jobb nekik, ha valaki meg sem éri a nyugdíjkorhatárt. Nagyon nagy bioterrorizmus és birkásítás van, melyet a médiákon keresztül terjesztenek és "neves" szakembereket fizetnek meg azért, hogy azt mondják a tudomány nevében, amivel be lehet csapni az embereket. Mellékelek egy ilyen ügyet a madárinfluenzával kapcsolatban. A só a víz, a védelem nélküli elekrtomos eszközök és híradástechnikai eszközök, a pet palackok, az E-számok garmadája csak pár dolog a sok bírkásításból és az emberek beveszik, mert a tv-ben ezt, meg azt mondták, ezt írta az újság, stb..
A kálisós műtrűgyák miatt magas a káliumtartalom a növényekben, és tovább dúsul az ilyen növényeket fogyasztó állatok emberek szervezetében. Ráadásul aki húst és tejet, tejtermékeket eszik, az még nagyobb adagot kap abből a káliumból! Csak a rabbipecsétes kóser só, meg a patikában kapható tiszta NaCl fogyasztható, ha nem akarunk kálium-mérgezésben meghalni.
Szorozza be az anyujának a vére K ( kálium) értékét 40-el, és ha az 10-nél több értéket mutat, mint a Na (nátrium) értéke, akkor már kálium-mérgezésről beszélünk!! Minél nagyobb ez az eltérés, annál nagyobbfokú a kálium-mérgezés!!!!
Kérem olvassa el a káliumra és a desztilláltvízre vonatkozó részeket a www.aquanet.fw.hu honlapon!
Amúgy is magas a kálium-tartalom (még a bio változatokban is), a banánban, a szójában, a hüvelyesekben, a búzafűben, búzafűlében, a burgonyában, paradicsomban stb... Ezért kell tiszta sóval jobban sózni ezeket az ételeket, az anyukájának meg minden ételét. Ha reggel az első közép-vizeletét megkóstolja és az annyira sós, mint a vére, akkor normális a sóbevitele. A vér agresszív, mindíg megszerzi a megfelelő nátrium szintet magának, s ha nem viszünk be eleget ételle, akkor a legtöbb nátriumot tartalmazó szervünket a csontokat megbontja és onnan vonja el a nátriumot. Ez csontritkuláshoz vezet és mindenki kalciumot kezd el szedni, holott csak jó sóval kellene neki sóznia az ételeit. Anyámnak 78 évesen combnyaktörése lett és csípőprotézist ültettek be neki. Hozzám került és elkedztem tiszta sóval jobban sózni az ételeit. 80 éves korára már ismét olyan erős volt a csontozata, mint 40 éves korában, amikor még erős volt minden csontja. 88 évesen nagyot esett és nem törött el semmilye. Az orvosok csodálkoztak, hogy egy 88 évesnek hogyan lehetnek ilyen erős csontjai? Anyám családjából senki nem érte meg a 80 évet. Anyja 51 évesen, testvérei 25, 31, 72 és 78 évesen haltak meg, s az apja is 77 éves volt. Ő is meghalt volna 78 évesen, ha nem veszem kezelésbe, mert addig nem hagyta magát, vizsont azután azt csinálta, amit mondtam és amikor már érezte a kezelés jótékony hatásait, akkor már önállóan is vigyázni tudott magára.
A marháklnak is, kecskéknek is külön sót adnak, ha azt akarják, hogy erősek legyenek, s hogy ne kapjanak kálium mérgezést a sok zöld fűtől, levéltől. A régi korokban ezért tartották egyenértékűnek sok helyen a sót az arannyal. Háborúk folytak a só-útvonalakért!! A sejtszintű nátrium-kálium aránynak (nátrium-kálium pumpának hívja a z orvosi tudomány).
Ha kövér volt az anyukája, akkor lehet sok víz is benne, amelytől így szabadul meg. Lehet, hogy a vérnyomása is azért nem magas, mert megszabadul a felesleges víztől a szervezete. Ebben az időszakban nagyon sok tiszta vizet és tiszta vízzel készült teákat kell fogyasztania, hogy ne boruljon fel a szervezet vízháztartása, különben dehidrálódik, azaz kiszáradhat, a vére besűsűsödhet és trombózist is kaphat.

Ez is egy tavalyi cikkem, több helyen megjelent..MADÁRINFLUENZA ÉS MATEMATIKA

A Földön 6 milliárd ember él. Az elmúlt 10 évben 191 fő halt meg madárinfluenzában. Ez évente 19 elhalálozás a 6 milliárdból. Ez nagyjából azt jelenti, hogy évente minden 1 milliárd emberből 1 egész 1/6-od fő hal meg a madárinfluenza miatt. Magyarországon 10 millió ember él. A 10 millióból évente 4000 fő hal meg kórházi fertőzés miatt, tehát nem abban a betegségben, amiért kórházba került, hanem azért, mert a kórházakban a nem megfelelő higiénés állapotok miatt fertőzést kapott, s ez okozta a halálát. Egyébként 200 ezren betegszenek meg évente a magyar kórházakban kórházi fertőzés miatt, s ebbe halnak bele négyezren egy évben. Ezeket az adatokat a Reader's Digest 2003-as januári számából vettem át. Tehát 2001-ben (az évi adatokat használta fel a cikkíró) ( a FIDESZ volt kormányon!) naponta 11 fő halt meg csak azért Magyarországon, mert kórházba került. Jó lenne tudni, hogy 2005-ben hogyan alakult ez a fajta elhalálozás. A dohányzás miatt ma naponta 77 fő hal meg Magyarországon. A rák miatt napi 100 főnél nagyobb ez a szám. Szívinfarktus és egyéb szív- és érrendszeri betegségek miatt szintén 100-nál több fő hal meg naponta csak Magyarországon. Közlekedési balesetben is átlag 3-4 fő hal meg naponta hazánkban. A világon naponta 2000 gyermek hal éhen!! Ez ellen mit tesz a Világszervezet? Hogy a Földön hányan halnak meg naponta valamilyen betegségben, vagy egy bizonyos fajta betegségben, azt csak becsülni lehet, de vélhetően 4-5 számjegyű az eredmény. Vajon hányan halnak éhen a gyermekeken kívül naponta a Földön? Valószínű többen, mint madárinfluenzában a 6 milliárd emberből az utóbbi tíz évben! Sokan halnak meg naponta állatoktól kapott betegségekben is. Van aki maláriában, van akit egy pók csípett meg, vagy egy kígyó mart meg, de van akit kutya, vagy más vadállat tépett szét. Lehet kapni veszettséget, Lyme-kórt, kullancs okozta agyhártya-gyulladást, stb., folytathatnám még e felsorolást.

Miért a madárinfluenza élvez ilyen prioritást, s nem mondjuk a kórházi fertőzés, vagy a rák, vagy az éhínség, illetve a Lyme-kór? Természetesen az üzlet miatt, ugyanis a globalizálódó világunkban csak a pénz számít és az emberek félrevezetése, birkásítása. A sok birkásított emberből egyre több az agymosott főemlős. Ők nézik a betelefonálós-, mobilszavazós- és egyéb gagyi műsorokat. Őket, de az átlagemberek többségét is félelemben tartják a háttérhatalom urai, akik uralják a legtöbb ország legális hatalmának urait is, független attól, hogy azok az urak éppen milyen pártlobogó alatt kormányoznak. A félelemben tartott emberek kiszolgáltatottnak érzik magukat, s a háttérhatalom urainak éppen ez a kiszolgáltatottság érzés fenntartása a cél. Közülük még senkit sem ítélt el egy törvényhozó hatalom sem rémhírterjesztés miatt.

Folytassuk a matematikát! Madárinfluenza miatt a Földön több mint 300 millió háziszárnyast öltek meg, holott a tollat fertőtleníteni lehet, a beteg állat húsában pedig 70 Celsius fok feletti hevítés (sütés-főzés) hatására elpusztulnak a madárinfluenza kórokozói, tehát nem kellett volna kivonni a táplálékláncból több-száz millió baromfit. Hatmilliárd embert nem lehet beoltani, de sokszáz-milliót igen, tehát hatalmas üzlet az oltóanyag, s talán ebből a magyar gyógyszergyártásnak is csurran-cseppen, mert állítólag a magyar vakcina jó. Más kérdés, hogy a gyógyszergyárak bevételéből mit élvez a kisember Magyarországon? Az oltóanyagnál is nagyobb üzlet, hogy a leölt sokszáz-millió baromfi megüresedett helyére el lehet adni az ivadék kisállatokat, ha úgy dönt a termelő, hogy a kockázat ellenére ismét foglalkozik baromfitenyésztéssel. Vajon ki és hol keltette ki a tojásból az ivadékállatokat, s honnan tudta, hogy milyen mennyiségben kell keltetni? Lehet, hogy az illető(k)nek közük van a világméretű rémhírterjesztés előidézésében? Milyen bíróság előtt fog(nak) felelni ezért. A leölt sokszáz-millió baromfi így nem került be a táplálékláncba, nem került oda az üzletek polcaira. A polcok mégsem maradtak üresen. Ki és honnan szállított ezen polcokra madárinfluenza-mentes baromfihúsféleségeket? Ez egy újabb nagy üzlet, egy újabb bevételi forrás, amelyre előre felkészültek azok, akik terjesztették a madárinfluenzás tömeghisztériát, amelyhez jól asszisztáltak a különböző rendű és rangú médiák is. Nekik sem rossz üzlet, ugyanis kis adagokban adagolva jól el lehet adni a lapokat, nagy a nézettsége (hallgatottsága) az erről szóló műsoroknak és ide be lehet szúrni a jól megfizetett reklámblokkokat, tehát jól működik a birkásítási gépezet. Szegény szerkesztők pedig azt teszik, amit a sajtócézárok számukra meghatároztak.

Azért a hírszerkesztők sem figyelnek mindenre oda és be-bekerül egy-egy homokszem a gépezetbe. Ilyen volt az, amikor felröppent az a hír, hogy a magyar-román határról visszafordították Romániába azokat a kamionokat, amelyek Hollandiába szállították volna a csirkehúst. Másnap a médiákban megjelent, hogy a román hatóságok tiltakoztak az illetékes magyar hatóságoknál, hogy jogtalanul fordították vissza a hússzállítmányokat, ugyanis az abban lévő baromfik lába nem is érte a román talajt. Azért nem érte, mert ezeket a csirkéket Brazíliából szállították Hollandiába, s onnan kamionokkal Romániába hőkezelés céljából, ahonnan a hőkezelés után vissza akarták szállítani Hollandiába. Azóta ez ügyben csend van, mert valahol a manipulátorok rájöttek, hogy így kiderülhetett volna a turpisság. Nem tudjuk tehát, hogy átmentek-e a kamionok vissza Hollandiába hazánkon keresztül, vagy esetleg repülővel vitték Romániából Hollandiába. A hőkezelt csirkéknek úgyis mindegy, mert már hozzászoktak a repüléshez Brazília és Hollandia között. Ezek a csirkék döglötten is többet repültek, mint a gólyák és a fecskék, azaz a költöző madarak! Szintén kérdés, hogy Hollandiából hova, mely országok, milyen áruházláncok polcaira kerültek a hőkezelt csirkék, amelyek már biztosan madárinfluenza mentesek, mert vélhetően ezért kellett őket hőkezelni. Hogy milyen friss egy ilyen húsáru, ami beutazta fél világot, azt már meg sem merem saccolni. Szerencsére én régóta vegetáriánus vagyok és nem pánikolok be sem a madárinfluenza, sem pedig az miatt, hogy az emberi fogyasztásra alkalmatlan német húsnyesedék magyarországi feldolgozása után tényleg ez a húsféleség csak Ukrajnába került és nem jutott belőle magyar kereskedelmi egységekbe. Mostanság meg naponta hallani, hogy 3o-40 tonna (!!) lejárt szavatosságú, valamint bizonytalan eredetű húsféleségeket koboznak el és semmisítenek meg a hatóságok. Miért csak a madárinfluenza-hisztéria kapcsán ilyen szigorú az ellenőrzés? Már korábban is lehettek volna ilyen razziák! Azt, miért nem vizsgálják, hogy az élelmiszerek többsége ivóvíznek mondott szennyvízzel készül?

A végén még igaza lesz Dr. Drábik Jánosnak, aki könyveiben leírta, hogy a háztáji termelést adminisztrációs eszközökkel meg fogják tiltani, hogy csak az iparszerű, nagyüzemi állattenyésztésből származó állatok húsát szabad fogyasztani. Környezetemben sokan foglalkoznak azzal a gondolattal, hogy beszüntetik a kisállattartást, mert a háztájiban nem tudják biztosítani az előírt feltételeket. Hova jutott az ember a baromfiudvarban békésen kapirgáló tyúkoktól a globalizálódó világ százezres nagyságrendű baromfitenyészeteiben kannibalizmusban szenvedő, tápos, mindenféle betegségre hajlamos csirkékig? Ön szerint Kedves Olvasó melyik baromfihússal lehet egészségesebben táplálkozni, ha már egyszer nem a vegetáriánusság mellett döntött? Vigyázat, mert volt-, van-, lesz száj- és körömfájás, sertéspestis, tüdővész, takonykór, kergemarha-kór, kergebirka-kór, papagáj-kór és természetesen madárinfluenza és még ki tudja milyen egyéb állatbetegség! Nem lenne egyszerűbb vegetáriánusnak lenni? Tudom, mondják, hogy a növények is sok mérget tartalmaznak. Én a saját termésemet fogyasztom és nem használok vegyszereket, van belőlük bőven a levegőben is, de azt még leküzdi a szervezetem. Remélem a háztáji növénytermesztés nem kerül a háztáji állattartás sorsára, mert akkor kénytelen leszek pincében gombát termelni, ha túl akarom élni a globalizációt és a civilizációt.

Nem elég, hogy egyes médiák túlzásba viszik a madárinfluenza-ügyet, de még az országos főállatorvos is azzal riogat, hogy májusig, amíg a költöző madarak vissza nem jönnek, fokozott a veszély. A madárinfluenza riadalom kapcsán elkezdték vizsgálni az elhullott madártetemeket és szinte mindegyikben kimutatták a madárinfluenza vírusokat. Ha egy évvel ezelőtt, vagy még az azt megelőző években is megvizsgáltak volna minden elhullott vízi- és nem vízi madarat, akkor azt hiszem, azokban is megtalálták volna ezeket a vírusokat. Most meg a beijedt emberek leverik a fecskefészkeket, a gólyafészkeket. Szegény költöző madaraink hogyan találnak vissza, vagy hol építhetnek új fészket, ahol nem kell félniük a barbároktól? Az is sajnos szerepelt a híradásokban, hogy a vízpartokon lévő madarakat kövekkel dobálva, vagy hangágyúkkal zavarták el természetes életterüktől. Hol találnak ezek a madarak védelmet az emberektől? Ez is állatkínzás! A Btk. ezt is bünteti nemcsak a házi- és kedvtelésből tartott állatok kínzását! Némely médiát felbujtóként kellene és lehetne felelősségre vonni!! Hol vannak ilyenkor a környezetvédők? A madárvédők? A Zöldek? Az erre hivatott szervek?

Madárinfluenza mindig is volt és mindig is lesz. Minden madár elpusztul egyszer, mint ahogy az emberek sem élnek örökké. Ha valamelyik madár végelgyengülésben, vagy táplálékhiány miatti immungyengeség miatt (a téli időszak nem bővelkedik táplálékban) pusztul el, akkor nyilvánvaló, hogy találnak benne betegséget okozó vírusokat. A beteg embereknél is így van ez.. Eleve az egyre növekvő környezetszennyezés (levegő, víz, táplálék) miatt egyre több ember, egyre több állat, s így egyre több madár is megbetegszik, mert egyre gyengébb ez miatt az immunrendszerük. Arányaiban nem nagyobb a madarak természetes elhullása, mint a korábbi években. Most is több madár a mérgezett vizek, mérgezett táplálék okozta bélfertőzésben pusztult el, amit a vizsgálatok ki is mutattak.

Ha megelőzésképpen most minden gyanús madarat elpusztítana az ember, akkor teljesen felborulna az ökológiai egyensúly, ami beláthatatlan környezeti katasztrófákhoz vezetne. Szegény madarak, már nincs egy tiszta felszíni vízfolyás, vagy tó, ahonnan tiszta, egészséges ivóvízhez juthatnának az állatok. A koszos, vegyi anyagokkal teli fertőző vizektől persze, hogy megbetegszenek az állatok, s persze, hogy nagyobb arányú az elhullásuk is. Inkább tisztább környezetet kéne mindenütt megvalósítani és akkor mindenki jobban járna, ember, s állat egyaránt.

Két dolog motoszkál bennem. Az egyik az, hogy a „ háttérhatalom „ milyen manővert akar végrehajtani, hogy a madárinfluenza vésszel eltereli a figyelmet. Remélhetőleg nem a génmanipulált húsokat és egyéb élelmiszereket akarja felhozni példának, hogy azok veszélytelenek. A világ gazdagabb felén már egyre növekszik a megtermelt és eladatlan génpiszkált élelmiszerek tömege, melyet a megfélemlített, birkásított emberek előbb elfogadnak, ha megfelelő körítéssel tálalnak elibéjük. Már sokan megmondták, hogy az élelmiszeripar és a gyógyszeripar egymással összefogva és karöltve manipulálják a közvéleményt. Amit ma az élelmiszeripar elkezd használni élelmiszer-adalékként, arról a gyógyszeripar már tudja, hogy hány év múlva mit fog kiváltani az embereknél és addigra ott lesz az ellenszer, gyógyszer formájában. Micsoda gondoskodás, vélhetnénk. Valójában bioterrorizmus, amely veszélyesebb, mint amikor a terroristák felrobbantanak egy autóbuszt. Ez ellen kellene jobban összefogni a világnak!

A másik gondolat pedig az, hogy a különböző vizekbe, amelyekből az ivóvizet nyerik, észrevétlenül és számolatlanul pusztulnak bele a madárinfluenza-vírust hordozó állatok, de a madarak is bele-bele pottyantják a fertőzést hordozó anyagcsere végterméküket. Az ember is abból a vízből nyeri ivóvizét, amelybe tisztítatlanul beleengedi a szennyvizét. Azt is tudja minden iskolás, hogy a víz klórozásakor csak a baktériumok pusztulnak el, és a vírusok nem. Akkor talán nem is a természetes és fertőzés miatt (nem csak a madárinfluenza fertőzéstől hullanak el a madarak!) elhullott állatok tetemétől kellene félni, hanem a fertőzést hordozó ivóvíztől is. Tudom a választ, A forralással elpusztulnak a madárinfluenza vírusok. Ez igaz! De akkor miért kell a fertőzött csirkehússal és a tojásokkal riogatni az embereket, ha ezeket megfőzik nem kell félniük, míg a vizeket forralatlanul isszák!. A fertőzött víz sokkal nagyobb veszély és ez ellen nem tesznek semmit. A reverz ozmózisos vízszűrés és a vízlepárlás lenne az igazi megoldás. Chikagoban az egész város ilyen szűrt vizet iszik. Van ahol ezüst szűrőkön vezetik át a vizet és az ezüst is elpusztít minden vírust is. Ezt kellene itthon is és akkor nem kellene minden vírustól beijedni.

Az ENSZ azzal is riogat, hogy a madárinfluenza veszélyezteti az egész élővilágot, de különösen a madarak 80 %-át. Biodiverzitástól tartanak. Már a macskafélék is veszélyben vannak szerintük, a nagymacskafélék (leopárd, tigris stb). Bizonyítja és ennek ellentmond az az eset is, hogy nem kell félni, amikor egy házimacska megkapta a madárinfluenza vírust, megfigyelték és várták, hogy elpusztul. A macska nem pusztult el és egy újabb vizsgálat kimutatta, hogy a korábban fellelt madárinfluenza vírus már nem volt a macska szervezetében, azaz a macska immunrendszere leküzdötte, elpusztította a vírust. Ha egy állatnak erős az immunrendszere ( ez igaz az emberre is!), akkor az legyőzi a szervezetébe jutott vírusokat, baktériumokat. Az emberek és az állatok immunrendszerének erősítésével kellene foglalkozni, nem pedig a hisztériakeltéssel és a riogatásokkal. A tiszta víz, a tiszta levegő, a tiszta- és vitamindús élelmiszerek, biztosítása társadalmi szinten. A mozgás, a sport elérhetővé tétele mindenki számára. A környezeti ártalmak kockázati szint alá csökkentése, stb. Így erős maradna mindenki immunrendszere, de akkor csődbe jutnának a gyógyszer-multik. A gátlástalanul profitérdekelt globalizáció ide juttatott bennünket.

A legújabb információ az ügyben az, hogy az ENSZ főtitkár azt szorgalmazza, hogy génmanipulált csirkéket tenyésszenek, mert annak a szervezete ellenállóbb a nem génmanipulált csirkéénél. Mutáns étel-mutáns szervezet! A génmanipulálás nagyobb veszély az emberiségre nézve, mint a madárinfluenza!!
Várhegyi László
természetgyógyász-

-A Zöld Újság 5 éves fenállása alatt idén áprilisban megjelenettte az elmúlt öt év legjobb írásait. Ez is belekerült a legjobbak közé. A másik a Csernobilról írott is bekerült, csak nem jelent meg, mert nagyon terjedelmes írás!

Ez is egy tavalyi cikkem, több helyen megjelent..MADÁRINFLUENZA ÉS MATEMATIKA

A Földön 6 milliárd ember él. Az elmúlt 10 évben 191 fő halt meg madárinfluenzában. Ez évente 19 elhalálozás a 6 milliárdból. Ez nagyjából azt jelenti, hogy évente minden 1 milliárd emberből 1 egész 1/6-od fő hal meg a madárinfluenza miatt. Magyarországon 10 millió ember él. A 10 millióból évente 4000 fő hal meg kórházi fertőzés miatt, tehát nem abban a betegségben, amiért kórházba került, hanem azért, mert a kórházakban a nem megfelelő higiénés állapotok miatt fertőzést kapott, s ez okozta a halálát. Egyébként 200 ezren betegszenek meg évente a magyar kórházakban kórházi fertőzés miatt, s ebbe halnak bele négyezren egy évben. Ezeket az adatokat a Reader's Digest 2003-as januári számából vettem át. Tehát 2001-ben (az évi adatokat használta fel a cikkíró) naponta 11 fő halt meg csak azért Magyarországon, mert kórházba került. Jó lenne tudni, hogy 2005-ben hogyan alakult ez a fajta elhalálozás. A dohányzás miatt ma naponta 77 fő hal meg Magyarországon. A rák miatt napi 100 főnél nagyobb ez a szám. Szívinfarktus és egyéb szív- és érrendszeri betegségek miatt szintén 100-nál több fő hal meg naponta csak Magyarországon. Közlekedési balesetben is átlag 3-4 fő hal meg naponta hazánkban. A világon naponta 2000 gyermek hal éhen!! Ez ellen mit tesz a Világszervezet? Hogy a Földön hányan halnak meg naponta valamilyen betegségben, vagy egy bizonyos fajta betegségben, azt csak becsülni lehet, de vélhetően 4-5 számjegyű az eredmény. Vajon hányan halnak éhen a gyermekeken kívül naponta a Földön? Valószínű többen, mint madárinfluenzában a 6 milliárd emberből az utóbbi tíz évben! Sokan halnak meg naponta állatoktól kapott betegségekben is. Van aki maláriában, van akit egy pók csípett meg, vagy egy kígyó mart meg, de van akit kutya, vagy más vadállat tépett szét. Lehet kapni veszettséget, Lyme-kórt, kullancs okozta agyhártya-gyulladást, stb., folytathatnám még e felsorolást.

Miért a madárinfluenza élvez ilyen prioritást, s nem mondjuk a kórházi fertőzés, vagy a rák, vagy az éhínség, illetve a Lyme-kór? Természetesen az üzlet miatt, ugyanis a globalizálódó világunkban csak a pénz számít és az emberek félrevezetése, birkásítása. A sok birkásított emberből egyre több az agymosott főemlős. Ők nézik a betelefonálós-, mobilszavazós- és egyéb gagyi műsorokat. Őket, de az átlagemberek többségét is félelemben tartják a háttérhatalom urai, akik uralják a legtöbb ország legális hatalmának urait is, független attól, hogy azok az urak éppen milyen pártlobogó alatt kormányoznak. A félelemben tartott emberek kiszolgáltatottnak érzik magukat, s a háttérhatalom urainak éppen ez a kiszolgáltatottság érzés fenntartása a cél. Közülük még senkit sem ítélt el egy törvényhozó hatalom sem rémhírterjesztés miatt.

Folytassuk a matematikát! Madárinfluenza miatt a Földön több mint 300 millió háziszárnyast öltek meg, holott a tollat fertőtleníteni lehet, a beteg állat húsában pedig 70 Celsius fok feletti hevítés (sütés-főzés) hatására elpusztulnak a madárinfluenza kórokozói, tehát nem kellett volna kivonni a táplálékláncból több-száz millió baromfit. Hatmilliárd embert nem lehet beoltani, de sokszáz-milliót igen, tehát hatalmas üzlet az oltóanyag, s talán ebből a magyar gyógyszergyártásnak is csurran-cseppen, mert állítólag a magyar vakcina jó. Más kérdés, hogy a gyógyszergyárak bevételéből mit élvez a kisember Magyarországon? Az oltóanyagnál is nagyobb üzlet, hogy a leölt sokszáz-millió baromfi megüresedett helyére el lehet adni az ivadék kisállatokat, ha úgy dönt a termelő, hogy a kockázat ellenére ismét foglalkozik baromfitenyésztéssel. Vajon ki és hol keltette ki a tojásból az ivadékállatokat, s honnan tudta, hogy milyen mennyiségben kell keltetni? Lehet, hogy az illető(k)nek közük van a világméretű rémhírterjesztés előidézésében? Milyen bíróság előtt fog(nak) felelni ezért. A leölt sokszáz-millió baromfi így nem került be a táplálékláncba, nem került oda az üzletek polcaira. A polcok mégsem maradtak üresen. Ki és honnan szállított ezen polcokra madárinfluenza-mentes baromfihúsféleségeket? Ez egy újabb nagy üzlet, egy újabb bevételi forrás, amelyre előre felkészültek azok, akik terjesztették a madárinfluenzás tömeghisztériát, amelyhez jól asszisztáltak a különböző rendű és rangú médiák is. Nekik sem rossz üzlet, ugyanis kis adagokban adagolva jól el lehet adni a lapokat, nagy a nézettsége (hallgatottsága) az erről szóló műsoroknak és ide be lehet szúrni a jól megfizetett reklámblokkokat, tehát jól működik a birkásítási gépezet. Szegény szerkesztők pedig azt teszik, amit a sajtócézárok számukra meghatároztak.

Azért a hírszerkesztők sem figyelnek mindenre oda és be-bekerül egy-egy homokszem a gépezetbe. Ilyen volt az, amikor felröppent az a hír, hogy a magyar-román határról visszafordították Romániába azokat a kamionokat, amelyek Hollandiába szállították volna a csirkehúst. Másnap a médiákban megjelent, hogy a román hatóságok tiltakoztak az illetékes magyar hatóságoknál, hogy jogtalanul fordították vissza a hússzállítmányokat, ugyanis az abban lévő baromfik lába nem is érte a román talajt. Azért nem érte, mert ezeket a csirkéket Brazíliából szállították Hollandiába, s onnan kamionokkal Romániába hőkezelés céljából, ahonnan a hőkezelés után vissza akarták szállítani Hollandiába. Azóta ez ügyben csend van, mert valahol a manipulátorok rájöttek, hogy így kiderülhetett volna a turpisság. Nem tudjuk tehát, hogy átmentek-e a kamionok vissza Hollandiába hazánkon keresztül, vagy esetleg repülővel vitték Romániából Hollandiába. A hőkezelt csirkéknek úgyis mindegy, mert már hozzászoktak a repüléshez Brazília és Hollandia között. Ezek a csirkék döglötten is többet repültek, mint a gólyák és a fecskék, azaz a költöző madarak! Szintén kérdés, hogy Hollandiából hova, mely országok, milyen áruházláncok polcaira kerültek a hőkezelt csirkék, amelyek már biztosan madárinfluenza mentesek, mert vélhetően ezért kellett őket hőkezelni. Hogy milyen friss egy ilyen húsáru, ami beutazta fél világot, azt már meg sem merem saccolni. Szerencsére én régóta vegetáriánus vagyok és nem pánikolok be sem a madárinfluenza, sem pedig az miatt, hogy az emberi fogyasztásra alkalmatlan német húsnyesedék magyarországi feldolgozása után tényleg ez a húsféleség csak Ukrajnába került és nem jutott belőle magyar kereskedelmi egységekbe. Mostanság meg naponta hallani, hogy 3o-40 tonna (!!) lejárt szavatosságú, valamint bizonytalan eredetű húsféleségeket koboznak el és semmisítenek meg a hatóságok. Miért csak a madárinfluenza-hisztéria kapcsán ilyen szigorú az ellenőrzés? Már korábban is lehettek volna ilyen razziák! Azt, miért nem vizsgálják, hogy az élelmiszerek többsége ivóvíznek mondott szennyvízzel készül?

A végén még igaza lesz Dr. Drábik Jánosnak, aki könyveiben leírta, hogy a háztáji termelést adminisztrációs eszközökkel meg fogják tiltani, hogy csak az iparszerű, nagyüzemi állattenyésztésből származó állatok húsát szabad fogyasztani. Környezetemben sokan foglalkoznak azzal a gondolattal, hogy beszüntetik a kisállattartást, mert a háztájiban nem tudják biztosítani az előírt feltételeket. Hova jutott az ember a baromfiudvarban békésen kapirgáló tyúkoktól a globalizálódó világ százezres nagyságrendű baromfitenyészeteiben kannibalizmusban szenvedő, tápos, mindenféle betegségre hajlamos csirkékig? Ön szerint Kedves Olvasó melyik baromfihússal lehet egészségesebben táplálkozni, ha már egyszer nem a vegetáriánusság mellett döntött? Vigyázat, mert volt-, van-, lesz száj- és körömfájás, sertéspestis, tüdővész, takonykór, kergemarha-kór, kergebirka-kór, papagáj-kór és természetesen madárinfluenza és még ki tudja milyen egyéb állatbetegség! Nem lenne egyszerűbb vegetáriánusnak lenni? Tudom, mondják, hogy a növények is sok mérget tartalmaznak. Én a saját termésemet fogyasztom és nem használok vegyszereket, van belőlük bőven a levegőben is, de azt még leküzdi a szervezetem. Remélem a háztáji növénytermesztés nem kerül a háztáji állattartás sorsára, mert akkor kénytelen leszek pincében gombát termelni, ha túl akarom élni a globalizációt és a civilizációt.

Nem elég, hogy egyes médiák túlzásba viszik a madárinfluenza-ügyet, de még az országos főállatorvos is azzal riogat, hogy májusig, amíg a költöző madarak vissza nem jönnek, fokozott a veszély. A madárinfluenza riadalom kapcsán elkezdték vizsgálni az elhullott madártetemeket és szinte mindegyikben kimutatták a madárinfluenza vírusokat. Ha egy évvel ezelőtt, vagy még az azt megelőző években is megvizsgáltak volna minden elhullott vízi- és nem vízi madarat, akkor azt hiszem, azokban is megtalálták volna ezeket a vírusokat. Most meg a beijedt emberek leverik a fecskefészkeket, a gólyafészkeket. Szegény költöző madaraink hogyan találnak vissza, vagy hol építhetnek új fészket, ahol nem kell félniük a barbároktól? Az is sajnos szerepelt a híradásokban, hogy a vízpartokon lévő madarakat kövekkel dobálva, vagy hangágyúkkal zavarták el természetes életterüktől. Hol találnak ezek a madarak védelmet az emberektől? Ez is állatkínzás! A Btk. ezt is bünteti nemcsak a házi- és kedvtelésből tartott állatok kínzását! Némely médiát felbujtóként kellene és lehetne felelősségre vonni!! Hol vannak ilyenkor a környezetvédők? A madárvédők? A Zöldek? Az erre hivatott szervek?

Madárinfluenza mindig is volt és mindig is lesz. Minden madár elpusztul egyszer, mint ahogy az emberek sem élnek örökké. Ha valamelyik madár végelgyengülésben, vagy táplálékhiány miatti immungyengeség miatt (a téli időszak nem bővelkedik táplálékban) pusztul el, akkor nyilvánvaló, hogy találnak benne betegséget okozó vírusokat. A beteg embereknél is így van ez.. Eleve az egyre növekvő környezetszennyezés (levegő, víz, táplálék) miatt egyre több ember, egyre több állat, s így egyre több madár is megbetegszik, mert egyre gyengébb ez miatt az immunrendszerük. Arányaiban nem nagyobb a madarak természetes elhullása, mint a korábbi években. Most is több madár a mérgezett vizek, mérgezett táplálék okozta bélfertőzésben pusztult el, amit a vizsgálatok ki is mutattak.

Ha megelőzésképpen most minden gyanús madarat elpusztítana az ember, akkor teljesen felborulna az ökológiai egyensúly, ami beláthatatlan környezeti katasztrófákhoz vezetne. Szegény madarak, már nincs egy tiszta felszíni vízfolyás, vagy tó, ahonnan tiszta, egészséges ivóvízhez juthatnának az állatok. A koszos, vegyi anyagokkal teli fertőző vizektől persze, hogy megbetegszenek az állatok, s persze, hogy nagyobb arányú az elhullásuk is. Inkább tisztább környezetet kéne mindenütt megvalósítani és akkor mindenki jobban járna, ember, s állat egyaránt.

Két dolog motoszkál bennem. Az egyik az, hogy a „ háttérhatalom „ milyen manővert akar végrehajtani, hogy a madárinfluenza vésszel eltereli a figyelmet. Remélhetőleg nem a génmanipulált húsokat és egyéb élelmiszereket akarja felhozni példának, hogy azok veszélytelenek. A világ gazdagabb felén már egyre növekszik a megtermelt és eladatlan génpiszkált élelmiszerek tömege, melyet a megfélemlített, birkásított emberek előbb elfogadnak, ha megfelelő körítéssel tálalnak elibéjük. Már sokan megmondták, hogy az élelmiszeripar és a gyógyszeripar egymással összefogva és karöltve manipulálják a közvéleményt. Amit ma az élelmiszeripar elkezd használni élelmiszer-adalékként, arról a gyógyszeripar már tudja, hogy hány év múlva mit fog kiváltani az embereknél és addigra ott lesz az ellenszer, gyógyszer formájában. Micsoda gondoskodás, vélhetnénk. Valójában bioterrorizmus, amely veszélyesebb, mint amikor a terroristák felrobbantanak egy autóbuszt. Ez ellen kellene jobban összefogni a világnak!

A másik gondolat pedig az, hogy a különböző vizekbe, amelyekből az ivóvizet nyerik, észrevétlenül és számolatlanul pusztulnak bele a madárinfluenza-vírust hordozó állatok, de a madarak is bele-bele pottyantják a fertőzést hordozó anyagcsere végterméküket. Az ember is abból a vízből nyeri ivóvizét, amelybe tisztítatlanul beleengedi a szennyvizét. Azt is tudja minden iskolás, hogy a víz klórozásakor csak a baktériumok pusztulnak el, és a vírusok nem. Akkor talán nem is a természetes és fertőzés miatt (nem csak a madárinfluenza fertőzéstől hullanak el a madarak!) elhullott állatok tetemétől kellene félni, hanem a fertőzést hordozó ivóvíztől is. Tudom a választ, A forralással elpusztulnak a madárinfluenza vírusok. Ez igaz! De akkor miért kell a fertőzött csirkehússal és a tojásokkal riogatni az embereket, ha ezeket megfőzik nem kell félniük, míg a vizeket forralatlanul isszák!. A fertőzött víz sokkal nagyobb veszély és ez ellen nem tesznek semmit. A reverz ozmózisos vízszűrés és a vízlepárlás lenne az igazi megoldás. Chikagoban az egész város ilyen szűrt vizet iszik. Van ahol ezüst szűrőkön vezetik át a vizet és az ezüst is elpusztít minden vírust is. Ezt kellene itthon is és akkor nem kellene minden vírustól beijedni.

Az ENSZ azzal is riogat, hogy a madárinfluenza veszélyezteti az egész élővilágot, de különösen a madarak 80 %-át. Biodiverzitástól tartanak. Már a macskafélék is veszélyben vannak szerintük, a nagymacskafélék (leopárd, tigris stb). Bizonyítja és ennek ellentmond az az eset is, hogy nem kell félni, amikor egy házimacska megkapta a madárinfluenza vírust, megfigyelték és várták, hogy elpusztul. A macska nem pusztult el és egy újabb vizsgálat kimutatta, hogy a korábban fellelt madárinfluenza vírus már nem volt a macska szervezetében, azaz a macska immunrendszere leküzdötte, elpusztította a vírust. Ha egy állatnak erős az immunrendszere ( ez igaz az emberre is!), akkor az legyőzi a szervezetébe jutott vírusokat, baktériumokat. Az emberek és az állatok immunrendszerének erősítésével kellene foglalkozni, nem pedig a hisztériakeltéssel és a riogatásokkal. A tiszta víz, a tiszta levegő, a tiszta- és vitamindús élelmiszerek, biztosítása társadalmi szinten. A mozgás, a sport elérhetővé tétele mindenki számára. A környezeti ártalmak kockázati szint alá csökkentése, stb. Így erős maradna mindenki immunrendszere, de akkor csődbe jutnának a gyógyszer-multik. A gátlástalanul profitérdekelt globalizáció ide juttatott bennünket.

A legújabb információ az ügyben az, hogy az ENSZ főtitkár azt szorgalmazza, hogy génmanipulált csirkéket tenyésszenek, mert annak a szervezete ellenállóbb a nem génmanipulált csirkéénél. Mutáns étel-mutáns szervezet! A génmanipulálás nagyobb veszély az emberiségre nézve, mint a madárinfluenza!!
Várhegyi László
természetgyógyász--

Ez is egy tavalyi cikkem, több helyen megjelent..MADÁRINFLUENZA ÉS MATEMATIKA

A Földön 6 milliárd ember él. Az elmúlt 10 évben 191 fő halt meg madárinfluenzában. Ez évente 19 elhalálozás a 6 milliárdból. Ez nagyjából azt jelenti, hogy évente minden 1 milliárd emberből 1 egész 1/6-od fő hal meg a madárinfluenza miatt. Magyarországon 10 millió ember él. A 10 millióból évente 4000 fő hal meg kórházi fertőzés miatt, tehát nem abban a betegségben, amiért kórházba került, hanem azért, mert a kórházakban a nem megfelelő higiénés állapotok miatt fertőzést kapott, s ez okozta a halálát. Egyébként 200 ezren betegszenek meg évente a magyar kórházakban kórházi fertőzés miatt, s ebbe halnak bele négyezren egy évben. Ezeket az adatokat a Reader's Digest 2003-as januári számából vettem át. Tehát 2001-ben (az évi adatokat használta fel a cikkíró) naponta 11 fő halt meg csak azért Magyarországon, mert kórházba került. Jó lenne tudni, hogy 2005-ben hogyan alakult ez a fajta elhalálozás. A dohányzás miatt ma naponta 77 fő hal meg Magyarországon. A rák miatt napi 100 főnél nagyobb ez a szám. Szívinfarktus és egyéb szív- és érrendszeri betegségek miatt szintén 100-nál több fő hal meg naponta csak Magyarországon. Közlekedési balesetben is átlag 3-4 fő hal meg naponta hazánkban. A világon naponta 2000 gyermek hal éhen!! Ez ellen mit tesz a Világszervezet? Hogy a Földön hányan halnak meg naponta valamilyen betegségben, vagy egy bizonyos fajta betegségben, azt csak becsülni lehet, de vélhetően 4-5 számjegyű az eredmény. Vajon hányan halnak éhen a gyermekeken kívül naponta a Földön? Valószínű többen, mint madárinfluenzában a 6 milliárd emberből az utóbbi tíz évben! Sokan halnak meg naponta állatoktól kapott betegségekben is. Van aki maláriában, van akit egy pók csípett meg, vagy egy kígyó mart meg, de van akit kutya, vagy más vadállat tépett szét. Lehet kapni veszettséget, Lyme-kórt, kullancs okozta agyhártya-gyulladást, stb., folytathatnám még e felsorolást.

Miért a madárinfluenza élvez ilyen prioritást, s nem mondjuk a kórházi fertőzés, vagy a rák, vagy az éhínség, illetve a Lyme-kór? Természetesen az üzlet miatt, ugyanis a globalizálódó világunkban csak a pénz számít és az emberek félrevezetése, birkásítása. A sok birkásított emberből egyre több az agymosott főemlős. Ők nézik a betelefonálós-, mobilszavazós- és egyéb gagyi műsorokat. Őket, de az átlagemberek többségét is félelemben tartják a háttérhatalom urai, akik uralják a legtöbb ország legális hatalmának urait is, független attól, hogy azok az urak éppen milyen pártlobogó alatt kormányoznak. A félelemben tartott emberek kiszolgáltatottnak érzik magukat, s a háttérhatalom urainak éppen ez a kiszolgáltatottság érzés fenntartása a cél. Közülük még senkit sem ítélt el egy törvényhozó hatalom sem rémhírterjesztés miatt.

Folytassuk a matematikát! Madárinfluenza miatt a Földön több mint 300 millió háziszárnyast öltek meg, holott a tollat fertőtleníteni lehet, a beteg állat húsában pedig 70 Celsius fok feletti hevítés (sütés-főzés) hatására elpusztulnak a madárinfluenza kórokozói, tehát nem kellett volna kivonni a táplálékláncból több-száz millió baromfit. Hatmilliárd embert nem lehet beoltani, de sokszáz-milliót igen, tehát hatalmas üzlet az oltóanyag, s talán ebből a magyar gyógyszergyártásnak is csurran-cseppen, mert állítólag a magyar vakcina jó. Más kérdés, hogy a gyógyszergyárak bevételéből mit élvez a kisember Magyarországon? Az oltóanyagnál is nagyobb üzlet, hogy a leölt sokszáz-millió baromfi megüresedett helyére el lehet adni az ivadék kisállatokat, ha úgy dönt a termelő, hogy a kockázat ellenére ismét foglalkozik baromfitenyésztéssel. Vajon ki és hol keltette ki a tojásból az ivadékállatokat, s honnan tudta, hogy milyen mennyiségben kell keltetni? Lehet, hogy az illető(k)nek közük van a világméretű rémhírterjesztés előidézésében? Milyen bíróság előtt fog(nak) felelni ezért. A leölt sokszáz-millió baromfi így nem került be a táplálékláncba, nem került oda az üzletek polcaira. A polcok mégsem maradtak üresen. Ki és honnan szállított ezen polcokra madárinfluenza-mentes baromfihúsféleségeket? Ez egy újabb nagy üzlet, egy újabb bevételi forrás, amelyre előre felkészültek azok, akik terjesztették a madárinfluenzás tömeghisztériát, amelyhez jól asszisztáltak a különböző rendű és rangú médiák is. Nekik sem rossz üzlet, ugyanis kis adagokban adagolva jól el lehet adni a lapokat, nagy a nézettsége (hallgatottsága) az erről szóló műsoroknak és ide be lehet szúrni a jól megfizetett reklámblokkokat, tehát jól működik a birkásítási gépezet. Szegény szerkesztők pedig azt teszik, amit a sajtócézárok számukra meghatároztak.

Azért a hírszerkesztők sem figyelnek mindenre oda és be-bekerül egy-egy homokszem a gépezetbe. Ilyen volt az, amikor felröppent az a hír, hogy a magyar-román határról visszafordították Romániába azokat a kamionokat, amelyek Hollandiába szállították volna a csirkehúst. Másnap a médiákban megjelent, hogy a román hatóságok tiltakoztak az illetékes magyar hatóságoknál, hogy jogtalanul fordították vissza a hússzállítmányokat, ugyanis az abban lévő baromfik lába nem is érte a román talajt. Azért nem érte, mert ezeket a csirkéket Brazíliából szállították Hollandiába, s onnan kamionokkal Romániába hőkezelés céljából, ahonnan a hőkezelés után vissza akarták szállítani Hollandiába. Azóta ez ügyben csend van, mert valahol a manipulátorok rájöttek, hogy így kiderülhetett volna a turpisság. Nem tudjuk tehát, hogy átmentek-e a kamionok vissza Hollandiába hazánkon keresztül, vagy esetleg repülővel vitték Romániából Hollandiába. A hőkezelt csirkéknek úgyis mindegy, mert már hozzászoktak a repüléshez Brazília és Hollandia között. Ezek a csirkék döglötten is többet repültek, mint a gólyák és a fecskék, azaz a költöző madarak! Szintén kérdés, hogy Hollandiából hova, mely országok, milyen áruházláncok polcaira kerültek a hőkezelt csirkék, amelyek már biztosan madárinfluenza mentesek, mert vélhetően ezért kellett őket hőkezelni. Hogy milyen friss egy ilyen húsáru, ami beutazta fél világot, azt már meg sem merem saccolni. Szerencsére én régóta vegetáriánus vagyok és nem pánikolok be sem a madárinfluenza, sem pedig az miatt, hogy az emberi fogyasztásra alkalmatlan német húsnyesedék magyarországi feldolgozása után tényleg ez a húsféleség csak Ukrajnába került és nem jutott belőle magyar kereskedelmi egységekbe. Mostanság meg naponta hallani, hogy 3o-40 tonna (!!) lejárt szavatosságú, valamint bizonytalan eredetű húsféleségeket koboznak el és semmisítenek meg a hatóságok. Miért csak a madárinfluenza-hisztéria kapcsán ilyen szigorú az ellenőrzés? Már korábban is lehettek volna ilyen razziák! Azt, miért nem vizsgálják, hogy az élelmiszerek többsége ivóvíznek mondott szennyvízzel készül?

A végén még igaza lesz Dr. Drábik Jánosnak, aki könyveiben leírta, hogy a háztáji termelést adminisztrációs eszközökkel meg fogják tiltani, hogy csak az iparszerű, nagyüzemi állattenyésztésből származó állatok húsát szabad fogyasztani. Környezetemben sokan foglalkoznak azzal a gondolattal, hogy beszüntetik a kisállattartást, mert a háztájiban nem tudják biztosítani az előírt feltételeket. Hova jutott az ember a baromfiudvarban békésen kapirgáló tyúkoktól a globalizálódó világ százezres nagyságrendű baromfitenyészeteiben kannibalizmusban szenvedő, tápos, mindenféle betegségre hajlamos csirkékig? Ön szerint Kedves Olvasó melyik baromfihússal lehet egészségesebben táplálkozni, ha már egyszer nem a vegetáriánusság mellett döntött? Vigyázat, mert volt-, van-, lesz száj- és körömfájás, sertéspestis, tüdővész, takonykór, kergemarha-kór, kergebirka-kór, papagáj-kór és természetesen madárinfluenza és még ki tudja milyen egyéb állatbetegség! Nem lenne egyszerűbb vegetáriánusnak lenni? Tudom, mondják, hogy a növények is sok mérget tartalmaznak. Én a saját termésemet fogyasztom és nem használok vegyszereket, van belőlük bőven a levegőben is, de azt még leküzdi a szervezetem. Remélem a háztáji növénytermesztés nem kerül a háztáji állattartás sorsára, mert akkor kénytelen leszek pincében gombát termelni, ha túl akarom élni a globalizációt és a civilizációt.

Nem elég, hogy egyes médiák túlzásba viszik a madárinfluenza-ügyet, de még az országos főállatorvos is azzal riogat, hogy májusig, amíg a költöző madarak vissza nem jönnek, fokozott a veszély. A madárinfluenza riadalom kapcsán elkezdték vizsgálni az elhullott madártetemeket és szinte mindegyikben kimutatták a madárinfluenza vírusokat. Ha egy évvel ezelőtt, vagy még az azt megelőző években is megvizsgáltak volna minden elhullott vízi- és nem vízi madarat, akkor azt hiszem, azokban is megtalálták volna ezeket a vírusokat. Most meg a beijedt emberek leverik a fecskefészkeket, a gólyafészkeket. Szegény költöző madaraink hogyan találnak vissza, vagy hol építhetnek új fészket, ahol nem kell félniük a barbároktól? Az is sajnos szerepelt a híradásokban, hogy a vízpartokon lévő madarakat kövekkel dobálva, vagy hangágyúkkal zavarták el természetes életterüktől. Hol találnak ezek a madarak védelmet az emberektől? Ez is állatkínzás! A Btk. ezt is bünteti nemcsak a házi- és kedvtelésből tartott állatok kínzását! Némely médiát felbujtóként kellene és lehetne felelősségre vonni!! Hol vannak ilyenkor a környezetvédők? A madárvédők? A Zöldek? Az erre hivatott szervek?

Madárinfluenza mindig is volt és mindig is lesz. Minden madár elpusztul egyszer, mint ahogy az emberek sem élnek örökké. Ha valamelyik madár végelgyengülésben, vagy táplálékhiány miatti immungyengeség miatt (a téli időszak nem bővelkedik táplálékban) pusztul el, akkor nyilvánvaló, hogy találnak benne betegséget okozó vírusokat. A beteg embereknél is így van ez.. Eleve az egyre növekvő környezetszennyezés (levegő, víz, táplálék) miatt egyre több ember, egyre több állat, s így egyre több madár is megbetegszik, mert egyre gyengébb ez miatt az immunrendszerük. Arányaiban nem nagyobb a madarak természetes elhullása, mint a korábbi években. Most is több madár a mérgezett vizek, mérgezett táplálék okozta bélfertőzésben pusztult el, amit a vizsgálatok ki is mutattak.

Ha megelőzésképpen most minden gyanús madarat elpusztítana az ember, akkor teljesen felborulna az ökológiai egyensúly, ami beláthatatlan környezeti katasztrófákhoz vezetne. Szegény madarak, már nincs egy tiszta felszíni vízfolyás, vagy tó, ahonnan tiszta, egészséges ivóvízhez juthatnának az állatok. A koszos, vegyi anyagokkal teli fertőző vizektől persze, hogy megbetegszenek az állatok, s persze, hogy nagyobb arányú az elhullásuk is. Inkább tisztább környezetet kéne mindenütt megvalósítani és akkor mindenki jobban járna, ember, s állat egyaránt.

Két dolog motoszkál bennem. Az egyik az, hogy a „ háttérhatalom „ milyen manővert akar végrehajtani, hogy a madárinfluenza vésszel eltereli a figyelmet. Remélhetőleg nem a génmanipulált húsokat és egyéb élelmiszereket akarja felhozni példának, hogy azok veszélytelenek. A világ gazdagabb felén már egyre növekszik a megtermelt és eladatlan génpiszkált élelmiszerek tömege, melyet a megfélemlített, birkásított emberek előbb elfogadnak, ha megfelelő körítéssel tálalnak elibéjük. Már sokan megmondták, hogy az élelmiszeripar és a gyógyszeripar egymással összefogva és karöltve manipulálják a közvéleményt. Amit ma az élelmiszeripar elkezd használni élelmiszer-adalékként, arról a gyógyszeripar már tudja, hogy hány év múlva mit fog kiváltani az embereknél és addigra ott lesz az ellenszer, gyógyszer formájában. Micsoda gondoskodás, vélhetnénk. Valójában bioterrorizmus, amely veszélyesebb, mint amikor a terroristák felrobbantanak egy autóbuszt. Ez ellen kellene jobban összefogni a világnak!

A másik gondolat pedig az, hogy a különböző vizekbe, amelyekből az ivóvizet nyerik, észrevétlenül és számolatlanul pusztulnak bele a madárinfluenza-vírust hordozó állatok, de a madarak is bele-bele pottyantják a fertőzést hordozó anyagcsere végterméküket. Az ember is abból a vízből nyeri ivóvizét, amelybe tisztítatlanul beleengedi a szennyvizét. Azt is tudja minden iskolás, hogy a víz klórozásakor csak a baktériumok pusztulnak el, és a vírusok nem. Akkor talán nem is a természetes és fertőzés miatt (nem csak a madárinfluenza fertőzéstől hullanak el a madarak!) elhullott állatok tetemétől kellene félni, hanem a fertőzést hordozó ivóvíztől is. Tudom a választ, A forralással elpusztulnak a madárinfluenza vírusok. Ez igaz! De akkor miért kell a fertőzött csirkehússal és a tojásokkal riogatni az embereket, ha ezeket megfőzik nem kell félniük, míg a vizeket forralatlanul isszák!. A fertőzött víz sokkal nagyobb veszély és ez ellen nem tesznek semmit. A reverz ozmózisos vízszűrés és a vízlepárlás lenne az igazi megoldás. Chikagoban az egész város ilyen szűrt vizet iszik. Van ahol ezüst szűrőkön vezetik át a vizet és az ezüst is elpusztít minden vírust is. Ezt kellene itthon is és akkor nem kellene minden vírustól beijedni.

Az ENSZ azzal is riogat, hogy a madárinfluenza veszélyezteti az egész élővilágot, de különösen a madarak 80 %-át. Biodiverzitástól tartanak. Már a macskafélék is veszélyben vannak szerintük, a nagymacskafélék (leopárd, tigris stb). Bizonyítja és ennek ellentmond az az eset is, hogy nem kell félni, amikor egy házimacska megkapta a madárinfluenza vírust, megfigyelték és várták, hogy elpusztul. A macska nem pusztult el és egy újabb vizsgálat kimutatta, hogy a korábban fellelt madárinfluenza vírus már nem volt a macska szervezetében, azaz a macska immunrendszere leküzdötte, elpusztította a vírust. Ha egy állatnak erős az immunrendszere ( ez igaz az emberre is!), akkor az legyőzi a szervezetébe jutott vírusokat, baktériumokat. Az emberek és az állatok immunrendszerének erősítésével kellene foglalkozni, nem pedig a hisztériakeltéssel és a riogatásokkal. A tiszta víz, a tiszta levegő, a tiszta- és vitamindús élelmiszerek, biztosítása társadalmi szinten. A mozgás, a sport elérhetővé tétele mindenki számára. A környezeti ártalmak kockázati szint alá csökkentése, stb. Így erős maradna mindenki immunrendszere, de akkor csődbe jutnának a gyógyszer-multik. A gátlástalanul profitérdekelt globalizáció ide juttatott bennünket.

A legújabb információ az ügyben az, hogy az ENSZ főtitkár azt szorgalmazza, hogy génmanipulált csirkéket tenyésszenek, mert annak a szervezete ellenállóbb a nem génmanipulált csirkéénél. Mutáns étel-mutáns szervezet! A génmanipulálás nagyobb veszély az emberiségre nézve, mint a madárinfluenza!!
Várhegyi László
természetgyógyász-


Ez is egy tavalyi cikkem, több helyen megjelent..MADÁRINFLUENZA ÉS MATEMATIKA

A Földön 6 milliárd ember él. Az elmúlt 10 évben 191 fő halt meg madárinfluenzában. Ez évente 19 elhalálozás a 6 milliárdból. Ez nagyjából azt jelenti, hogy évente minden 1 milliárd emberből 1 egész 1/6-od fő hal meg a madárinfluenza miatt. Magyarországon 10 millió ember él. A 10 millióból évente 4000 fő hal meg kórházi fertőzés miatt, tehát nem abban a betegségben, amiért kórházba került, hanem azért, mert a kórházakban a nem megfelelő higiénés állapotok miatt fertőzést kapott, s ez okozta a halálát. Egyébként 200 ezren betegszenek meg évente a magyar kórházakban kórházi fertőzés miatt, s ebbe halnak bele négyezren egy évben. Ezeket az adatokat a Reader's Digest 2003-as januári számából vettem át. Tehát 2001-ben (az évi adatokat használta fel a cikkíró) naponta 11 fő halt meg csak azért Magyarországon, mert kórházba került. Jó lenne tudni, hogy 2005-ben hogyan alakult ez a fajta elhalálozás. A dohányzás miatt ma naponta 77 fő hal meg Magyarországon. A rák miatt napi 100 főnél nagyobb ez a szám. Szívinfarktus és egyéb szív- és érrendszeri betegségek miatt szintén 100-nál több fő hal meg naponta csak Magyarországon. Közlekedési balesetben is átlag 3-4 fő hal meg naponta hazánkban. A világon naponta 2000 gyermek hal éhen!! Ez ellen mit tesz a Világszervezet? Hogy a Földön hányan halnak meg naponta valamilyen betegségben, vagy egy bizonyos fajta betegségben, azt csak becsülni lehet, de vélhetően 4-5 számjegyű az eredmény. Vajon hányan halnak éhen a gyermekeken kívül naponta a Földön? Valószínű többen, mint madárinfluenzában a 6 milliárd emberből az utóbbi tíz évben! Sokan halnak meg naponta állatoktól kapott betegségekben is. Van aki maláriában, van akit egy pók csípett meg, vagy egy kígyó mart meg, de van akit kutya, vagy más vadállat tépett szét. Lehet kapni veszettséget, Lyme-kórt, kullancs okozta agyhártya-gyulladást, stb., folytathatnám még e felsorolást.

Miért a madárinfluenza élvez ilyen prioritást, s nem mondjuk a kórházi fertőzés, vagy a rák, vagy az éhínség, illetve a Lyme-kór? Természetesen az üzlet miatt, ugyanis a globalizálódó világunkban csak a pénz számít és az emberek félrevezetése, birkásítása. A sok birkásított emberből egyre több az agymosott főemlős. Ők nézik a betelefonálós-, mobilszavazós- és egyéb gagyi műsorokat. Őket, de az átlagemberek többségét is félelemben tartják a háttérhatalom urai, akik uralják a legtöbb ország legális hatalmának urait is, független attól, hogy azok az urak éppen milyen pártlobogó alatt kormányoznak. A félelemben tartott emberek kiszolgáltatottnak érzik magukat, s a háttérhatalom urainak éppen ez a kiszolgáltatottság érzés fenntartása a cél. Közülük még senkit sem ítélt el egy törvényhozó hatalom sem rémhírterjesztés miatt.

Folytassuk a matematikát! Madárinfluenza miatt a Földön több mint 300 millió háziszárnyast öltek meg, holott a tollat fertőtleníteni lehet, a beteg állat húsában pedig 70 Celsius fok feletti hevítés (sütés-főzés) hatására elpusztulnak a madárinfluenza kórokozói, tehát nem kellett volna kivonni a táplálékláncból több-száz millió baromfit. Hatmilliárd embert nem lehet beoltani, de sokszáz-milliót igen, tehát hatalmas üzlet az oltóanyag, s talán ebből a magyar gyógyszergyártásnak is csurran-cseppen, mert állítólag a magyar vakcina jó. Más kérdés, hogy a gyógyszergyárak bevételéből mit élvez a kisember Magyarországon? Az oltóanyagnál is nagyobb üzlet, hogy a leölt sokszáz-millió baromfi megüresedett helyére el lehet adni az ivadék kisállatokat, ha úgy dönt a termelő, hogy a kockázat ellenére ismét foglalkozik baromfitenyésztéssel. Vajon ki és hol keltette ki a tojásból az ivadékállatokat, s honnan tudta, hogy milyen mennyiségben kell keltetni? Lehet, hogy az illető(k)nek közük van a világméretű rémhírterjesztés előidézésében? Milyen bíróság előtt fog(nak) felelni ezért. A leölt sokszáz-millió baromfi így nem került be a táplálékláncba, nem került oda az üzletek polcaira. A polcok mégsem maradtak üresen. Ki és honnan szállított ezen polcokra madárinfluenza-mentes baromfihúsféleségeket? Ez egy újabb nagy üzlet, egy újabb bevételi forrás, amelyre előre felkészültek azok, akik terjesztették a madárinfluenzás tömeghisztériát, amelyhez jól asszisztáltak a különböző rendű és rangú médiák is. Nekik sem rossz üzlet, ugyanis kis adagokban adagolva jól el lehet adni a lapokat, nagy a nézettsége (hallgatottsága) az erről szóló műsoroknak és ide be lehet szúrni a jól megfizetett reklámblokkokat, tehát jól működik a birkásítási gépezet. Szegény szerkesztők pedig azt teszik, amit a sajtócézárok számukra meghatároztak.

Azért a hírszerkesztők sem figyelnek mindenre oda és be-bekerül egy-egy homokszem a gépezetbe. Ilyen volt az, amikor felröppent az a hír, hogy a magyar-román határról visszafordították Romániába azokat a kamionokat, amelyek Hollandiába szállították volna a csirkehúst. Másnap a médiákban megjelent, hogy a román hatóságok tiltakoztak az illetékes magyar hatóságoknál, hogy jogtalanul fordították vissza a hússzállítmányokat, ugyanis az abban lévő baromfik lába nem is érte a román talajt. Azért nem érte, mert ezeket a csirkéket Brazíliából szállították Hollandiába, s onnan kamionokkal Romániába hőkezelés céljából, ahonnan a hőkezelés után vissza akarták szállítani Hollandiába. Azóta ez ügyben csend van, mert valahol a manipulátorok rájöttek, hogy így kiderülhetett volna a turpisság. Nem tudjuk tehát, hogy átmentek-e a kamionok vissza Hollandiába hazánkon keresztül, vagy esetleg repülővel vitték Romániából Hollandiába. A hőkezelt csirkéknek úgyis mindegy, mert már hozzászoktak a repüléshez Brazília és Hollandia között. Ezek a csirkék döglötten is többet repültek, mint a gólyák és a fecskék, azaz a költöző madarak! Szintén kérdés, hogy Hollandiából hova, mely országok, milyen áruházláncok polcaira kerültek a hőkezelt csirkék, amelyek már biztosan madárinfluenza mentesek, mert vélhetően ezért kellett őket hőkezelni. Hogy milyen friss egy ilyen húsáru, ami beutazta fél világot, azt már meg sem merem saccolni. Szerencsére én régóta vegetáriánus vagyok és nem pánikolok be sem a madárinfluenza, sem pedig az miatt, hogy az emberi fogyasztásra alkalmatlan német húsnyesedék magyarországi feldolgozása után tényleg ez a húsféleség csak Ukrajnába került és nem jutott belőle magyar kereskedelmi egységekbe. Mostanság meg naponta hallani, hogy 3o-40 tonna (!!) lejárt szavatosságú, valamint bizonytalan eredetű húsféleségeket koboznak el és semmisítenek meg a hatóságok. Miért csak a madárinfluenza-hisztéria kapcsán ilyen szigorú az ellenőrzés? Már korábban is lehettek volna ilyen razziák! Azt, miért nem vizsgálják, hogy az élelmiszerek többsége ivóvíznek mondott szennyvízzel készül?

A végén még igaza lesz Dr. Drábik Jánosnak, aki könyveiben leírta, hogy a háztáji termelést adminisztrációs eszközökkel meg fogják tiltani, hogy csak az iparszerű, nagyüzemi állattenyésztésből származó állatok húsát szabad fogyasztani. Környezetemben sokan foglalkoznak azzal a gondolattal, hogy beszüntetik a kisállattartást, mert a háztájiban nem tudják biztosítani az előírt feltételeket. Hova jutott az ember a baromfiudvarban békésen kapirgáló tyúkoktól a globalizálódó világ százezres nagyságrendű baromfitenyészeteiben kannibalizmusban szenvedő, tápos, mindenféle betegségre hajlamos csirkékig? Ön szerint Kedves Olvasó melyik baromfihússal lehet egészségesebben táplálkozni, ha már egyszer nem a vegetáriánusság mellett döntött? Vigyázat, mert volt-, van-, lesz száj- és körömfájás, sertéspestis, tüdővész, takonykór, kergemarha-kór, kergebirka-kór, papagáj-kór és természetesen madárinfluenza és még ki tudja milyen egyéb állatbetegség! Nem lenne egyszerűbb vegetáriánusnak lenni? Tudom, mondják, hogy a növények is sok mérget tartalmaznak. Én a saját termésemet fogyasztom és nem használok vegyszereket, van belőlük bőven a levegőben is, de azt még leküzdi a szervezetem. Remélem a háztáji növénytermesztés nem kerül a háztáji állattartás sorsára, mert akkor kénytelen leszek pincében gombát termelni, ha túl akarom élni a globalizációt és a civilizációt.

Nem elég, hogy egyes médiák túlzásba viszik a madárinfluenza-ügyet, de még az országos főállatorvos is azzal riogat, hogy májusig, amíg a költöző madarak vissza nem jönnek, fokozott a veszély. A madárinfluenza riadalom kapcsán elkezdték vizsgálni az elhullott madártetemeket és szinte mindegyikben kimutatták a madárinfluenza vírusokat. Ha egy évvel ezelőtt, vagy még az azt megelőző években is megvizsgáltak volna minden elhullott vízi- és nem vízi madarat, akkor azt hiszem, azokban is megtalálták volna ezeket a vírusokat. Most meg a beijedt emberek leverik a fecskefészkeket, a gólyafészkeket. Szegény költöző madaraink hogyan találnak vissza, vagy hol építhetnek új fészket, ahol nem kell félniük a barbároktól? Az is sajnos szerepelt a híradásokban, hogy a vízpartokon lévő madarakat kövekkel dobálva, vagy hangágyúkkal zavarták el természetes életterüktől. Hol találnak ezek a madarak védelmet az emberektől? Ez is állatkínzás! A Btk. ezt is bünteti nemcsak a házi- és kedvtelésből tartott állatok kínzását! Némely médiát felbujtóként kellene és lehetne felelősségre vonni!! Hol vannak ilyenkor a környezetvédők? A madárvédők? A Zöldek? Az erre hivatott szervek?

Madárinfluenza mindig is volt és mindig is lesz. Minden madár elpusztul egyszer, mint ahogy az emberek sem élnek örökké. Ha valamelyik madár végelgyengülésben, vagy táplálékhiány miatti immungyengeség miatt (a téli időszak nem bővelkedik táplálékban) pusztul el, akkor nyilvánvaló, hogy találnak benne betegséget okozó vírusokat. A beteg embereknél is így van ez.. Eleve az egyre növekvő környezetszennyezés (levegő, víz, táplálék) miatt egyre több ember, egyre több állat, s így egyre több madár is megbetegszik, mert egyre gyengébb ez miatt az immunrendszerük. Arányaiban nem nagyobb a madarak természetes elhullása, mint a korábbi években. Most is több madár a mérgezett vizek, mérgezett táplálék okozta bélfertőzésben pusztult el, amit a vizsgálatok ki is mutattak.

Ha megelőzésképpen most minden gyanús madarat elpusztítana az ember, akkor teljesen felborulna az ökológiai egyensúly, ami beláthatatlan környezeti katasztrófákhoz vezetne. Szegény madarak, már nincs egy tiszta felszíni vízfolyás, vagy tó, ahonnan tiszta, egészséges ivóvízhez juthatnának az állatok. A koszos, vegyi anyagokkal teli fertőző vizektől persze, hogy megbetegszenek az állatok, s persze, hogy nagyobb arányú az elhullásuk is. Inkább tisztább környezetet kéne mindenütt megvalósítani és akkor mindenki jobban járna, ember, s állat egyaránt.

Két dolog motoszkál bennem. Az egyik az, hogy a „ háttérhatalom „ milyen manővert akar végrehajtani, hogy a madárinfluenza vésszel eltereli a figyelmet. Remélhetőleg nem a génmanipulált húsokat és egyéb élelmiszereket akarja felhozni példának, hogy azok veszélytelenek. A világ gazdagabb felén már egyre növekszik a megtermelt és eladatlan génpiszkált élelmiszerek tömege, melyet a megfélemlített, birkásított emberek előbb elfogadnak, ha megfelelő körítéssel tálalnak elibéjük. Már sokan megmondták, hogy az élelmiszeripar és a gyógyszeripar egymással összefogva és karöltve manipulálják a közvéleményt. Amit ma az élelmiszeripar elkezd használni élelmiszer-adalékként, arról a gyógyszeripar már tudja, hogy hány év múlva mit fog kiváltani az embereknél és addigra ott lesz az ellenszer, gyógyszer formájában. Micsoda gondoskodás, vélhetnénk. Valójában bioterrorizmus, amely veszélyesebb, mint amikor a terroristák felrobbantanak egy autóbuszt. Ez ellen kellene jobban összefogni a világnak!

A másik gondolat pedig az, hogy a különböző vizekbe, amelyekből az ivóvizet nyerik, észrevétlenül és számolatlanul pusztulnak bele a madárinfluenza-vírust hordozó állatok, de a madarak is bele-bele pottyantják a fertőzést hordozó anyagcsere végterméküket. Az ember is abból a vízből nyeri ivóvizét, amelybe tisztítatlanul beleengedi a szennyvizét. Azt is tudja minden iskolás, hogy a víz klórozásakor csak a baktériumok pusztulnak el, és a vírusok nem. Akkor talán nem is a természetes és fertőzés miatt (nem csak a madárinfluenza fertőzéstől hullanak el a madarak!) elhullott állatok tetemétől kellene félni, hanem a fertőzést hordozó ivóvíztől is. Tudom a választ, A forralással elpusztulnak a madárinfluenza vírusok. Ez igaz! De akkor miért kell a fertőzött csirkehússal és a tojásokkal riogatni az embereket, ha ezeket megfőzik nem kell félniük, míg a vizeket forralatlanul isszák!. A fertőzött víz sokkal nagyobb veszély és ez ellen nem tesznek semmit. A reverz ozmózisos vízszűrés és a vízlepárlás lenne az igazi megoldás. Chikagoban az egész város ilyen szűrt vizet iszik. Van ahol ezüst szűrőkön vezetik át a vizet és az ezüst is elpusztít minden vírust is. Ezt kellene itthon is és akkor nem kellene minden vírustól beijedni.

Az ENSZ azzal is riogat, hogy a madárinfluenza veszélyezteti az egész élővilágot, de különösen a madarak 80 %-át. Biodiverzitástól tartanak. Már a macskafélék is veszélyben vannak szerintük, a nagymacskafélék (leopárd, tigris stb). Bizonyítja és ennek ellentmond az az eset is, hogy nem kell félni, amikor egy há

A tanácsadó: 'Dr. Weixl-Várhegyi László

Tanácsadó adatai | Én is kérdeznék | Tanácsadók

 

Pontgyűjtő - augusztus

Augusztusban is értékes ajándékért versenyezhettek a pontgyűjtők. (A pontgyűjtés részleteiről, feltételeiről itt olvashat.)

Fődíj: egy teljes körű természetgyógyászati állapotfelmérés (2 óra) Budapesten. Értéke: 20 ezer Ft. Terapeuták: Németh Imréné Éva és Németh Imre természetgyógyász. Igénybe vehető: szeptember 30-áig.

A fődíjat kapja: Eper felhasználónevű látogatónk!

További ajándékaink: a pontgyűjtő játékunk 2. és 3. helyezettjei számára egy-egy Kövi Szabolcs CD a Natúrszigettől.

A 2. és 3. helyezettnek járó ajándékot kapja: mumier és anyamama54 felhasználónevű látogatónk!

Ősszel meglepetés játékkal készülünk a Natúrsziget olvasóinak!
Várjuk hűséges és új játék kedvelő látogatóinkat!

Heti horoszkóp

Heti horoszkóp

Hírlevél fel/leiratkozás

Eseménynaptár (ma és holnap)

Találkozzunk a Facebookon is!

Videó ajánlatunk

SENSITIV IMAGO – biofizikai állapotfelmérés felsőfokon

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés