Gyors megoldás a kicsik megfázásos panaszaira

A megfázás hátterében általában a meghűlés az immunrendszer működésének csökkenésével és baktériumok vagy vírusok támadásával együttesen áll fenn. Csak a hideg vagy csak a támadók önmagukban nem tudnak többet okozni egy röpke kellemetlen érzésnél! Mivel komplex helyzetről van szó, a megoldásnak is komplexnek kell lennie, szükséges a külső-belső tisztítás.

Immunrendszer

Az öngyógyító folyamatok beindításának alapfeltétele, hogy segítsük az immunrendszer működését. Ez mindig jól jöhet, de bármilyen betegség kialakulását megelőzhetjük, ha odafigyelünk gyermekünkre. Még az első köhintés előtt megláthatjuk szemecskéjén, hogy valami nincs rendben. Egyrészt csillogóbbá válik, másrészt az alsó szemhéja pirosabb ilyenkor, mint normál esetben.

Tisztítás kívül-belül

Immunrendszerünk aktivitásának elősegítése érdekében csökkentsük a gyermek szervezetébe bevitt cukor mennyiségét. Itt a plusz édességekre gondolok. A gyógycukorkák (mentolos, bodzás) kifejezetten hasznosak ilyenkor (persze csak mértékkel)!
Segítsük a szervezet működését nagy mennyiségű C-vitaminnal. Én ilyenkor napi 1000 mg-ot is adok nekik, egész nap 4-5 adagra elosztva az italukba. Hársfateát, lefagyasztott bodzát vagy C-vitamin porból készült limonádét szoktam ilyenkor adni.

Kórokozók

A kórokozók elpusztítását jórészt a szervezetre bízom, de ha van otthon, érdemes grapefruitmag cseppet használni, ezt is könnyen be tudjuk keverni a kicsik innivalójába.

Érdemes saját készítésű útifű szirupot tartani otthon. Tavasszal könnyen begyűjthetünk erdei utak széléről 2 marék útifüvet. A kerek is jó, de a lándzsás nagyobb hatóanyag-tartalmú. 20 dkg cukorból készült karamell sziruppal felfőzzük az útifüvet, majd fahéjjal, szegfűszeggel ízesítés után, a tűzről levéve levendula olajjal lehet még dúsítani. Pár csepp elég, úgy készítsük, hogy finom legyen. Kidunsztolva akár egy évig is eláll.

A levegő fertőtlenítése szükséges, hogy ne adjuk át az egész családnak a kórokozókat. Ezt a gyerekszobában levendula-, citrom- vagy narancsolajjal végezhetjük. Ezek a rossz közérzet miatt fellépő nyűgösséget is segítik leküzdeni.

Tisztítás kívül-belül

Az aktív gyógyító folyamatok akkor igazán hatékonyak, ha elősegítjük az elhalt kórokozók szervezetből kiürítését is. A gyerekek nem akarnak fekve izzadni. Ha ezt teszik, akkor már nagyon nagy a baj…

Szeretik viszont a masszírozást, fürdőzést, ami beindítja a méregtelenítést. Attól függően, mit enged meg a gyermek, lehet csak a mellkasát, hátát, talpát bekenni, vagy teljes testmasszázst végezni. Mindkét esetben valamilyen természetes babaolajba keverjünk kakukkfűolajat, 10 ml alapba 4-5 cseppet. Ügyeljünk, hogy ne fázzon közben, csak egy-egy testrészéről vegyük le a ruhát, ahol éppen tartunk a masszázzsal. A pirosodó nózi alá is kenhetünk ebből a keverékből! Vigyázzunk, szemébe ne kerüljön, mert csíp!

A fürdővíz lehet az átlagosnál kicsit melegebb, és keverjünk bele néhány csepp erdeifenyő-, levendula- és vagy kakukkfűolajat. Kicsi baba esetében figyeljünk oda, hogy életkorának megfelelően válasszuk ki a használandó olajat!

Derita mNemos
Miron holisztikus életmód-program