Flavocel – influenza, megfázás ellen

A vitaminok olyan szerves vegyületek, amelyek elengedhetetlenek a szervezet jó működéséhez. A legtöbb vitamint (a D- és a K-vitamin kivételével) nem tudjuk előállítani, külső forrásokból kell bevinnünk. A zsírban oldódók nehezebben ürülnek ki, mert képesek vagyunk a raktározásukra, a vízben oldódók gyorsabban ürülnek ki, ezért napi pótlásuk javasolt.

Antibiotikum: vírusok ellen nem segít

Minden orvos tudja, hogy vírusfertőzés esetén nem segít az antibiotikum. A legtöbb légúti fertőzést, beleértve az egyszerű megfázást (náthát) is, nem szabad antibiotikummal kezelni, írja a New York Times weboldala. A tüsszögés, orrfolyás, a torokfájás, a köhögés, a hőemelkedés és a fejfájás – a nátha megannyi tünete – egyáltalán nem reagál az antibiotikumra.

Megfázás vagy influenza?

Megérkezett az influenza szezonja. A hideg, téli időben évente találkozunk a náthával, köhögéssel, rekedtséggel. Megfázásról, influenzáról vagy influenzaszerű fertőzésről beszélünk – de mit jelentenek ezek a kifejezések? Mit jelent a „sima” nátha, mikor nem ér semmit az antibiotikum, milyen tünetekre figyeljünk – és főként hogyan kell fellépni ellenük?

Meghűlés, megfázás, nátha homeopátiás kezelése

A köznyelven megfázásnak, náthának nevezett állapot nem más, mint a felső légutak (orr, torok, garat, légcső) megbetegedése, legtöbbször vírusok miatt. Ha a szervezet nem tudja a fertőzést gyorsan leküzdeni, a baktériumok is támadásba lendülnek, és felülfertőződnek a nyálkahártyák, valamint az alsóbb légutakra (hörgők, tüdő) is lehúzódik a gyulladás.

Permet, spray, aeroszol – hogyan használjuk?

Nyakunkon a náthaszezon, érdemes felkészülni! Az orrsprayk valóságos megváltást jelentenek ilyenkor, segítségükkel az egyik legkínzóbb problémától, az orrnyálkahártyák duzzanatából eredő orrduguláson segíthetünk. A permetek gyorsan és pontosan hatnak, lehetővé teszik a gyógyszer nagyon finom eloszlását. Néhány dologra azonban ügyelni kell a használatukkor.

Gyors megoldás a kicsik megfázásos panaszaira

A megfázás hátterében általában a meghűlés az immunrendszer működésének csökkenésével és baktériumok vagy vírusok támadásával együttesen áll fenn. Csak a hideg vagy csak a támadók önmagukban nem tudnak többet okozni egy röpke kellemetlen érzésnél! Mivel komplex helyzetről van szó, a megoldásnak is komplexnek kell lennie, szükséges a külső-belső tisztítás.

Megfázáskor tilos a sport?

Szabad-e sportolni, ha megfáztunk? A vélemények megoszlanak, egyesek azt mondják, a sport segít a megfázás ellen, mások figyelmeztetnek az egészségügyi kockázatokra, például a szívizomgyulladásra. Lássuk, hogy mire kell ügyelni, ha megfáztunk, és mikor kell inkább szünetet tartani a sportolásban.

Nem mindegy, nátha vagy influenza!

Elkezdődött a náthaszezon, a mindennapi szóhasználatban azonban gyakran nem teszünk különbséget a megfázás (influenzaszerű megbetegedés) és az influenza között. A tünetek első pillantásra hasonlóak, de a betegségeket különböző kórokozók okozzák, és jellemzőik is mások. Újra csak azt mondjuk: a legjobb védekezés a mozgás és a vitaminokban dús táplálkozás!

Nátha: a kézfogás veszélyesebb a csóknál

Az emberek több mint fele halogatná a csókot, ha a partnere éppen megfázással küzd. A nátha azonban nem állhat a romantika útjába, mivel a vírus másképpen terjed: nem nyál, hanem nyálkahártya-kontaktus útján, és ebből a szempontból egy kézfogás is sokkal veszélyesebb, mivel az ujjakról könnyen átvándorolnak a kórokozók az orrba és a szembe.

Mondjunk nemet az antibiotikumokra!

Az óvodás és a kisiskolás korú gyermekeknél rendkívül gyakori probléma a felső légutak ismétlődő fertőzése. Az esetek többségében cseppfertőzéssel terjedő, vírusos eredetű fertőzésekről van szó. Az antibiotikumok baktériumfertőzések kezelésére szolgálnak, így egyértelmű, hogy használatuk ebben az esetben téves és orvosi szempontból helytelen.