Flavocel – influenza, megfázás ellen

A vitaminok olyan szerves vegyületek, amelyek elengedhetetlenek a szervezet jó működéséhez. A legtöbb vitamint (a D- és a K-vitamin kivételével) nem tudjuk előállítani, külső forrásokból kell bevinnünk. A zsírban oldódók nehezebben ürülnek ki, mert képesek vagyunk a raktározásukra, a vízben oldódók gyorsabban ürülnek ki, ezért napi pótlásuk javasolt.

Az egyik legelterjedtebb és a legismertebb a C-vitamin, ami könnyen hozzáférhető és széles körben fogyasztott. A FLAVOCEL egyik fő hatóanyaga az aszkorbinsav, de emellett tartalmaz szudáni hibiszkusz (Hibiscus sabdariffa) kivonatot is, aminek további pozitív hatása a flavonoid, fitoszterol, poliszacharid és pektin tartalmának köszönhető.

A C-vitamin erős antioxidáns

Néhány dolog, amit jó tudni a C-vitaminról: rendkívül hőérzékeny, tehát a hőkezelt élelmiszerekben nem, vagy csak kis mennyiségben található meg. Legjobb természetes forrásai a gyümölcsök és zöldségek. A C-vitamin elengedhetetlen az erek egészségéhez és rugalmasságuk megtartásához, fontos a fog és az íny egészségéhez. Kollagénszintézisre gyakorolt hatásával javítja a kötőszövetek állapotát (izmok, szalagok, porcok, csontok). Fontos szerepet játszik bizonyos hormonok szintézisében, és elősegíti a vas felszívódását. Erős antioxidáns hatású, ami azt jelenti, hogy hatástalanítja s szabadgyökök okozta káros hatást, amelyek akár rák kialakulásához is vezethetnek.

Fontos felhívni a figyelmet arra, hogy a mega dózisú C-vitaminok akár prooxidáns, tehát ezzel pontosan ellentétes hatást váltanak ki, ezért sem ajánlott figyelmen kívül hagyni a napi maximálisan fogyasztható mennyiséget. A FLAVOCEL-nél ettől nem kell tartani, ugyanis megfelelő mennyiségű, 200 mg C-vitamint tartalmaz.

Leggyakoribb alkalmazása a téli-tavaszi influenzás és megfázásos időszakban történik, ugyanis csökkenti a betegségek lefolyásának idejét, és fokozza az immunrendszer működését. A FLAVOCEL-nek sok jótékony hatása miatt ebben az időszakban kiemelten fontos szerep jut.

Felhasznált irodalom:
Dr. Szőke Éva: Gyógynövény és Drogismeret Farmakognózia – Fitokémia, gyógynövények alkalmazása (2012) Semmelweis Egyetem
Tihanyi András: Sportágspecifikus sporttáplálkozás (Krea- Fitt Kft. 2015)
MDOSZ Táplálkozási Akadémia Hírlevél V. évfolyam 3. szám, 2012. március
Új Diéta 2001 1. szám: Az antioxidáns hatású anyagok jelentősége

További információ az Energy menüpontunkban és az Energy cég honlapján. Ugyanott ingyenes orvosi és természetgyógyász tanácsadás is igénybe vehető.

(x)

Ha érdekli a téma, ajánljuk figyelmébe az alábbi cikket is:

Különleges organizmusok: a vírusok