Nátha, influenza, vírusok ellen: Grepofit

Mi történik abban az esetben, ha összefutunk egy baktériummal, vírussal vagy egyéb támadóval? Először az ún. nem specifikus immunreakció lép fel ellenük. Ez az első védelmi vonalunk, amelynek feladata, hogy felvegye a harcot minden idegen, oda nem tartozó anyaggal. A fertőzéseket nem tudjuk elkerülni, de a betegség tünetei jelentősen csökkenthetők.

A védekezési folyamatnak rendkívül erős kísérőreakciói és viharos jellegű tünetei vannak. Rendszerint láz, fáradtság, étvágytalanság kíséri. Ilyenkor valóban „rosszul” érezzük magunkat, testünkben villog a vészjelző, minden funkciónk készenlétben van, és szervezetünk minden módon az élet és az egészség megőrzésén fáradozik.

A tünetek elnyomása nem segít

Képzeljék el, hogy bevesznek egy gyógyszert, amely elnyomja a küzdelem tüneteit, és azt az érzést kelti, hogy minden rendben van. Egész testünk harcol, mi viszont elmegyünk dolgozni, este találkozunk a barátainkkal, sőt sokan még sportolnak is, és még egy kis nyugalmat sem biztosítanak háttérként ahhoz a harchoz, amely a szervezet belsejében zajlik… Ezen az úton haladva egészen biztosak lehetünk benne, hogy immunitásunkat előbb vagy utóbb meggyengítjük.

Más lenne persze a helyzet, ha olyasmihez folyamodnánk, ami támogatja az első védvonalat a harcban. Amint lecseng a legviharosabb reakció, testünk elkezdi fokozni védekezésének hatékonyságát. Igyekszik folyamatosan csökkenteni az erőkifejtését, kevesebb energiát fektet be, és eközben jobb eredményeket ér el. Ennél a fázisnál lép színre a szervezet memóriája, tehát azon képessége, hogy gyorsan felismerje, valójában mivel is harcol.

Immunitás, ellenanyagok

Ezt nevezzük specifikus immunitásnak, amely ellenanyagokkal dolgozik. Az ellenanyagok (antitestek) feladata, hogy megjelöljék azokat a betolakodókat, amelyeket szervezetünk már ismer. Testünk pedig ennek segítségével gyorsan elpusztítja a támadókat az úgynevezett ölősejtek, vagyis az erre a feladatra szakosodott limfociták segítségével.

Ez a mechanizmus rendkívül fontos. Vannak olyan betegségek, amelyek hosszú távú, akár egész életen át tartó nyomot hagynak maguk után. Ilyenek például a gyermekbetegségek, amelyeket életünk során csak egyszer kaphatunk el. Ám ezzel szemben például az influenzára szervezetünk csak igen rövid ideig – napokig, legfeljebb hetekig – emlékszik.

Butaság lenne, ha megpróbálnánk kétségbeesetten elkerülni a fertőzésekkel való találkozást. Szükségünk van rájuk, nekik kell megtanítaniuk immunrendszerünknek, hogy „ki kicsoda”. Ezért is szenvednek a gyerekek az óvodában olyan sok fertőzéstől. Szervezetüknek „meg kell tanulnia” a leggyakoribb kórokozókat. Egy pillanatra képzeljük el, mi történne, ha a gyerekek egyáltalán nem kerülnének kapcsolatba a külső támadókkal. Ha azonnal antibiotikumokat kapnának, hogy egészségesek legyenek, vagy egyszerűen elkülönítenék őket a többi gyerektől. Az ilyen gyerekek immunrendszere később nem lenne képes arra, hogy rugalmasan és gyorsan reagáljon a támadásokra. A megoldás tehát a gyerekek segítése úgy, hogy a megjelenő betegség csak rövid ideig tartson, és enyhe lefolyású legyen. Ennek köszönhetően megismerkedhetnek azzal, amivel kell, szervezetük reagál, mégsem kell sokáig otthon maradniuk.

Mi lehet a segítségünkre?

A GREPOFIT kapszulával vagy akár a cseppekkel kombinálva bármilyen stádiumú náthánál azonnali segítséget hoz az orrnak a GREPOFIT NOSOL AQUA, amely gyorsan szabaddá teszi a légutakat. Adagolása felnőttnél napi akár 5x fújás, gyereknél napi 3x fújás. Megnagyobbodott orrmandula esetén is kiválóan használható.

Mindegyik GREPOFIT készítmény tartalmaz:

  • grépfrútmag olajat: természetes antibiotikus, vírusellenes és gombaölő hatás
  • Echinaceát: erősíti a nem specifikus immunitást, azaz az első védelmi vonalat
  • szudáni hibiszkuszt: C-vitamin-forrás, gyulladáscsillapító és fertőtlenítő hatás
  • orvosi zsályát: csökkenti a túlzott izzadást, gyulladáscsökkentő, antibiotikum jellegű és összehúzó hatása van.

A természetes hatóanyagok kombinációja segítséget nyújt heveny vírusos vagy bakteriális eredetű fertőzésekben, serkenti az immunrendszer működését és lerövidíti a betegségek lefolyását. A GREPOFIT légzőszervi betegségek, megfázás, köhögés kezelésére és lázcsillapításra használatos. Jótékonyan hat nőgyógyászati és urológiai gyulladásokra, valamint gyomor- és bélgyulladásokra. Felveszi a harcot a gombákkal a szervezet belsejében és a bőrön is. Javítja az érfalak állapotát, jótékonyan hat a visszerekre, az érgyulladásra és az aranyérre. Csillapítja a vérzést. Kiegészítő készítményként kiválóan alkalmazható allergia, asztma és ekcéma kezelésében. Segít megelőzni az afták és a herpesz kialakulását, valamint a szájzug berepedését, előnyös sebgyógyuláskor és fekélyeknél. A hagyományos antibiotikumoktól eltérően nincs mellékhatása.

További információ az Energy menüpontunkban és az Energy cég honlapján. Ugyanott ingyenes orvosi és természetgyógyász tanácsadás is igénybe vehető.

(x)

Ha érdekli a téma, ajánljuk figyelmébe az alábbi cikket:

Harc a kórokozók ellen