Harc a kórokozók ellen

A szervezet ellenálló képességének támogatása, a fertőző betegségek megelőzése, a fertőzések kezelése és a lábadozás felgyorsítására válasszuk a természetes készítményeket! Hogyan lehetséges, hogy egyesek azonnal megbetegednek, amint beköszönt a rosszabb idő, másoknak viszont egy osztálynyi fertőzött gyerek közelében sem történik semmi bajuk?

Mi támogatja az immunrendszer működését?

Az immunitás olyan kifejezés, amelyet orvosok és laikusok egyaránt gyakran használnak. Immunitásunkat hibáztatjuk, ha fáradtak és kimerültek vagyunk, esetleg túlhajtottuk magunkat a munkában.

A védelmi energia a hagyományos kínai orvoslás (hko) szerint annak az „energiacsomagnak” a része, amely az ember rendelkezésére áll. Szervezetünk az aktuális szükségletei szerint dönt arról, mikor, hova, mennyi energiát küldjön. Más szóval: ha van elég erőnk, jó a fizikai és a lelki állapotunk, akkor képesek vagyunk bárminek ellenállni. Ebből következik, hogy ha támogatni szeretnénk az immunitásunkat, akkor először a fizikai és szellemi kondíciónkon kell dolgoznunk. Másképp fogalmazva: megfelelő egyensúlyt kell kialakítanunk a munka és a pihenés között, továbbá oda kell figyelnünk a megfelelő mennyiségű mozgásra (ha lehet, kint a természetben), alvásra, és szem előtt kell tartanunk az öröm és az elégedettség érzésének fontosságát, és változatosan kell étkeznünk.

Mi gyengíti az immunrendszer működését?

A már említett túlterhelésen kívül (legyen szó akár fizikai, akár lelki teherről) ide tartozik minden, ami túlmegy bizonyos határon. Ez a határ minden embernél máshol húzódik. Van, aki sokat elbír, más viszont kevesebbet. És mindenkinek ismernie kellene magát annyira, hogy tudja, mekkora terhelést bír el. Ha az említett tűréshatárunkat ki szeretnénk tolni, van ugyan rá lehetőségünk, ám ehhez megfeszített munka és kitartás szükséges.

Szervezetünket az idegen eredetű anyagok támadása, baktérium-, vírus-, gomba- vagy parazitafertőzések is gyengíthetik. Ha az ellenség túlságosan erős, akkor nem tudjuk legyőzni.

További igen fontos tényező az immunrendszerünk edzése. Ez a folyamat teljesen természetes is lehet. Elég annyi, ha mindennap elmegyünk sétálni, tekintet nélkül arra, milyen az idő. Aki szeretné, vegye hozzá a szaunázást, a hideg vízben zuhanyozást, a reggeli harmatban való mezítláb járást, a gyors gyaloglást vagy a lassú futást, esetleg bármilyen formájú mentális higiéniát, a lélek ápolását. Ne feledjük: testünknek teljesen mindegy, hogy fizikai vagy szellemi tevékenységbe fekteti-e az energiáját. Mindemellett azt se tévesszük szem elől, hogy a természetben teljesen hétköznapi dolog a baktériumokkal való találkozás, és erre szükségünk is van. Röviden: teljesen mindegy, milyen terhelésről van szó, mert erőnk csak egy van.

Mi mindenre jók a VIRONAL és társai?

A különböző helyzetekben más-más célzott gyógymódot kell alkalmazni. Nézzük ezeket.

Elérkezett a szezonális betegségek támadásának időszaka, szeretnénk felkészülni rájuk. Ilyen esetekben a VIRONAL használata javasolt. Adagolása: naponta 2×1 csepp/10 testsúlykilogramm, ám egyszerre legfeljebb 7 csepp. Javasolt ilyenkor még a FLAVOCEL, amely felgyorsítja az immunreakciókat, és pótolja a szükséges C-vitamin mennyiséget. Adagolása: felnőtteknek naponta 3×1 tabletta, gyerekeknek a súlyuk szerint ennek a fele vagy harmada.

Egy vírusfertőzés, amely VIRONAL nélkül rendszerint 10 napig tart, VIRONAL segítségével akár egy-két nap alatt is leküzdhető.

Mit „tud” a VIRONAL?

A VIRONAL hatékonyan fokozza a tüdő erejét, valamint a szervezet védekezőképességét a nyálkahártyák területén és a szervezet belsejében egyaránt. A hagyományos kínai orvoslás szerint erősíti a védelmi energiákat, továbbá a vastagbél energiáját, valamint a bőr feszességét és ellenálló képességét. Mivel megnöveli a szervezet védelmi erejét, sokkal hatékonyabban tudunk megküzdeni a kórokozókkal, legyen szó akár baktériumokról, akár vírusokról vagy gombákról. Emellett antioxidáns hatású, lerövidíti a fertőző betegségek lefolyását az arc-, homlok-, száj- és orrüregi gyulladásoktól, valamint az orrgarat-gyulladástól kezdve a különböző vírusfertőzéseken, influenzán, tüdőgyulladáson át, egészen a hasmenéssel kísért állapotokig. Erősíti a nyirokrendszert, valamint az emésztőszervek működését. Használata antibiotikummal is kombinálható.

Tartalma: illóolajok és gyógynövények, mint például:

  • hársfavirág
  • kakukkfű
  • kerti torma
  • nagy sarkantyúka
  • keskenylevelű ökörfarkkóró
  • grépfrútmag
  • kínakéreg

További információ az Energy menüpontunkban és az Energy cég honlapján. Ugyanott ingyenes orvosi és természetgyógyász tanácsadás is igénybe vehető.

(x)

Ha érdekli a téma, ajánljuk figyelmébe az alábbi cikket:

Különleges organizmusok: a vírusok