Hagyma: jobb, mint sok antibiotikum

Cukorbetegség, csontritkulás, magas vérnyomás, bakteriális fertőzések – ezekben a betegségekben van valami közös: a hagyma összetevői, különösen a nagyon hatékony antioxidánsok, enyhítik az említett betegségeket, sőt segíthetnek azok megakadályozásában. Melyik hagyma különösen egészséges, és hogyan lehet a legjobban kihasználni egészségügyi előnyeit?

Fiatalodjon Imunosannal!

Hogy mennyire lehet hosszú az életünk, azt nagymértékben befolyásolja immunrendszerünk teljesítménye, mennyire tud minket megóvni a fertőzésektől. Az Imunosanban lévő csüdfű antioxidáns, gyulladásgátló, immunszabályozó hatású gyógynövény, segít csökkenteni a vérzsír és a vércukor szintjét, védi a májat, segíti a slejm felköhögését és vizelethajtó hatása van.

Harc a kórokozók ellen

A szervezet ellenálló képességének támogatása, a fertőző betegségek megelőzése, a fertőzések kezelése és a lábadozás felgyorsítására válasszuk a természetes készítményeket! Hogyan lehetséges, hogy egyesek azonnal megbetegednek, amint beköszönt a rosszabb idő, másoknak viszont egy osztálynyi fertőzött gyerek közelében sem történik semmi bajuk?

Meglepődik, hol van a legtöbb vírus egy repülőtéren!

Meglepetés: Nem a mosdóban! Semmi nem ront el annyira egy utazást, mint ha betegen érünk haza. Ha Ön is gyakran szenved a vakáció utáni megfázásoktól, akkor egy valamivel legyen nagyon óvatos a repülőtereken: a repülőtéri átvilágításnál használt biztonsági tálcákkal. A leggyakrabban kimutatott vírus a rhinovírus volt, amely a megfázás gyakori okozója.

Készítsük fel magunkat a tavaszra!

Az idei tél igen hosszú és változékony volt, ami nagyon igénybe vette szervezetünket. Kimerültek a tartalékok, legyengült az immunrendszerünk. Sokan estek át vírusos és/vagy bakteriális fertőzéseken. Ezek rendkívüli módon igénybe vették a szervezetünket. Komolyan kell venni a lábadozás, regenerálódás időszakát, ami több energiát vesz igénybe.

A súlyos fertőzések és az öngyilkosság kapcsolata

A súlyos fertőzések miatt kórházba kerülő betegeknél nagyobb a kockázata, hogy öngyilkosság következtében halnak meg. A háttérben biológiai ok állhat. A HIV/AIDS-ben vagy hepatitisz fertőzésben szenvedőkre leselkedik a legmagasabb kockázat, körükben több mint kétszeres az öngyilkosság valószínűsége, mint az e betegségekben nem szenvedő személyek esetében.

Ne egye meg, ha leesett, veszélyes!

Több millió ember tartja magát az úgynevezett „tíz másodperces szabályhoz”, mely szerint az ételt még meg lehet enni, hogy csak néhány pillanatra érintkezett a padlóval. Ez az elmélet azonban tévhit, és az emberek egyharmada teszi ki magát komoly egészségügyi kockázatnak valamilyen „néma gyilkos” révén, amikor megeszi a földről felvett ételt.

Vízipipa: kátrány, fertőzések, függőség

Keleten a vízipipázás része a hagyománynak, és fontos része az arab kultúrának. Az utóbbi években a vízipipa Európában is megjelent, különösen a városokban van bőséges kínálat vízipipa-bárokban és -éttermekben, ahol nyilvánosan használható a vízipipa. Szívását a cigaretta kevésbé káros alternatívájának tekintik, szakértők azonban ezzel nem értenek egyet.

Herpesz és kokain A szürke ötven árnyalatának könyvtári példányán

Egy friss kutatás során toxikológiai vizsgálatnak vetettek alá könyvtári könyveket, hogy megállapítsák, milyen anyagok és kórokozók tanyáznak rajtuk. Kiderült, hogy a késedelmi díj a legkevesebb, amiért egy könyv kölcsönzésekor aggódhatunk: az összes példányon találtak kokaint, de az erotikus tartalmú regényen, A szürke ötven árnyalatán herpeszvírust is.

Óvatosan az állatsimogatókkal!

A közegészségügyi szakértők figyelmeztetik a lakosságot, hogy legyenek óvatosak az állatsimogatókban terjedő hasmenéses fertőzésekkel és mindenképpen védjék magukat a betegségek ellen. A Public Health England adati szerint az idei évben már 12 fertőzéses gócpontot jelentettek, amik mind az Angliában működő állatsimogatásra specializálódott farmokhoz köthetők és összesen 130 ember megbetegedését okozták.