Fiatalodjon Imunosannal!

Hogy mennyire lehet hosszú az életünk, azt nagymértékben befolyásolja immunrendszerünk teljesítménye, mennyire tud minket megóvni a fertőzésektől. Az Imunosanban lévő csüdfű antioxidáns, gyulladásgátló, immunszabályozó hatású gyógynövény, segít csökkenteni a vérzsír és a vércukor szintjét, védi a májat, segíti a slejm felköhögését és vizelethajtó hatása van.

Az immunrendszer működésének támogatásához kiválóan hasznosítható IMUNOSAN-t már biztosan sokan ismerik. Tudják azonban, hogy ún. anti-aging hatású, és hathatósan lassítja az öregedés folyamatát? Az IMUNOSAN nemcsak egzotikus gombákat, hanem a hagyományos kínai Fu Zhen orvoslás három leghatékonyabb gyógynövényének kivonatát is tartalmazza. Ezek egyike a csüdfű, amely pozitívan befolyásolja az emberi szervezet működését és fiatalító hatású. Megerősíti a szervezetet és harmonizálja a csít, testünk legfőbb energiáját.

Csüdfű

Csüdfű a pillangósvirágúak (Fabaceae) családjába tartozó, évelő növény. Erős, 50-150 cm hosszú, sárgásbarna gyökere van, amelynek belseje világossárga színű. A növény leginkább Kína északi és északnyugati területein, Japánban és Dél-Mongóliában él. A hagyományos kínai orvoslásban már több mint 2000 évvel ezelőtt is a legkülönbözőbb betegségek és fizikai rendellenességek gyógyításában, vagy életelixír keverékekben volt használatos. Napjaink farmakológiai kutatásai egyértelműen bebizonyították, hogy a csüdfű antioxidáns, gyulladásgátló, immunszabályozó hatású gyógynövény, amely segít csökkenteni a vérzsír szintjét, a vércukorszintet, védi a májat, segíti a slejm felköhögését és vizelethajtó hatása van. Szárítva a csüdfű gyökere kivételes fiatalító hatású: klinikai tanulmányok keretén belül vizsgálták, hogy a növény milyen mértékben képes lassítani a keringésnek és az agyi funkcióknak az öregedését, illetve hogy vannak-e daganatellenes hatásai.

Öregedjünk lassabban

A test sejtjeinek öregedése következtében lerövidülnek a kromoszómát alkotó DNS-szál két végén található rövid, többszörösen ismétlődő szakaszok, a telomerek. A telomerek felfedezése teljes mértékben megváltoztatta a tudósok hosszú életről és az öregedés folyamatáról alkotott elképzeléseit. Elizabeth Blackburn Carol W. Greiderrel és Jack W. Szostakkal megosztva 2009-ben el is nyerte ezért a felfedezésért a fiziológiai és orvosi Nobel-díjat. A felfedezés legnagyobb értéke abban rejlik, hogy egyfajta irányt mutat az öregedés folyamatának lelassíthatóságában. A tudósok szerint ugyanis a telomerek rövidülésének fékezésével vagy akár megakadályozásával meghosszabbítható a sejt élete. Ennek köszönhetően lelassítható vagy visszafordítható bizonyos degeneratív megbetegedések lefolyása. Pontosan ez az, amiben segítségünkre lehet a csüdfű gyökerének fiatalító hatású kivonata. A csüdfű fokozza a telomereket meghosszabbító enzimek aktivitását, támogatja a csontvelő működését, és akár 50%-kal is képes meghosszabbítani az egészséges sejtek reprodukciós idejét.

Marta Nosková

További információ az Energy menüpontunkban és az Energy cég honlapján. Ugyanott ingyenes orvosi és természetgyógyász tanácsadás is igénybe vehető.

(x)

Ha érdekli a téma, ajánljuk figyelmébe az alábbi cikket:

A Streptococcus legyőzője