A hipnózisról – titokzatosság nélkül

Hipnózisban lenni élmény. Varázslatos világba lép be ilyenkor az ember, megtapasztalhatja belső világa rejtelmeit. Megismerheti tudatalattija működési mechanizmusait, és tudását, élményét, új tapasztalatait később már egyedül is felhasználhatja élete minőségének javítására.

A képen a szerző látható a kalapos Gil Boyne-nal, az évszázad hipnotizőrével.Hipnózisban a probléma jellegétől függően akár egyetlen alkalom elegendő lehet a teljes változáshoz. A módszer olyan gyors és hatásos, hogy az USA-ban szakmai berkekben már köztudomású, ha egy hipnotizőr legfeljebb 3 ülés alatt nem tudja megoldani a problémát kliensénél, akkor az a kezeléssorozat vagy a pénzről szól, vagy a hipnotizőrt szakmailag minősíti.

Az ülés a kéréstől, problémától, illetve azok számától függően két- vagy háromórás időtartamú szokott lenni. Kétórás ülés szükséges általában a fájdalmas múlt elengedéséhez, akkor, ha valaki regressziós-reinkarnációs hipnózist szeretne, vagy a köztes létben pl. a lelki-fejlődési életcéljára kíváncsi, de egyéb gondja nincs, valamint abban az esetben, ha az illető már volt hipnózisban. Háromórás az ülés más esetekben: ha az érintett több (2-3) dolgot is szeretne, vagy ha bármely problémájának a tudatalatti okát kell feltárni, mivel ezek időigényesebbek.

Milyen érzés hipnózisban lenni?

Hipnózisban az ember teljesen elengedett, laza állapotba kerül, amelyben kellemesen érzi magát. Önmaga kontrollálásával és önmegfigyeléssel ilyenkor már nem foglalkozik. Csak a hipnotizőr hangját hallja, arra figyel. Elméje pihen, lelki világa megnyílik, az érzelmek kapuján belép.

Sodródik mind mélyebbre, így esetleges problémái, gondjai már nem zavarják, azok alól felszabadult. Egyéb gondolatok a fejében, még ha meg is jelennek, azok valahogy már távol vannak tőle, nem foglalkozik velük, hagyja őket tovaszállni.

Minden lélegzetvétellel mélyebbre és mélyebbre süllyed a kellemes fáradtság és elnehezültség érzésébe. Hagyja, hogy úgy történjenek a dolgok, ahogyan akarnak, és csak sodródik. Elhagyja magát, a gondolatai elúsznak, elengedetten, kellemesen, nagyon jól érzi magát, de tisztában van azzal, ami történik, és kontrollálni tudja, milyen szuggesztiókat (javaslatokat) fogad el.

A hipnózis az elalvás előtti állapothoz hasonlítható, amikor az ember a gondolatait, problémáit és az aznapot már elengedte, és teljesen átadja magát az alvásnak, kikapcsol. Légzése nyugodt, mély és egyenletes, akárcsak alvás közben. Ez ugyanakkor egyfajta különleges alvás, amelyben hallja a hipnotizőr hangját, arra figyel, amire kérik, együttműködik, és azt álmodja (pontosabban: az alapján álmodik), amit hall.

Hipnózisban az ember tagjai elnehezülnek, és egyfajta kellemes fáradtság vesz rajta erőt. Ilyenkor már nem mozog, hanem gondtalanul pihen, és kipihentebben „ébred”, mint valaha.

Ebben az állapotban van, aki képes képeket, jeleneteket, rövidfilmeket látni, a múltjába utazni, és akár újraélni, milyen volt kisgyerekként önfeledten, négykézláb mászkálni. Képes előző életeit is felidézni, valamint befolyásolni tudatalatti tartalmakat és testi funkcióit. Ezenkívül hipnózisban számtalan misztikus dolog is átélhető, amelyek közül talán legismertebb a telepátia.

Mi történik általában egy hipnózis ülés során?

Az ülés kezdetén, a konkrét eset részletes megbeszélése után a hipnotizőr felvázolja, hogy mi fog történni hipnózisban, és mindent egyeztet az alannyal. Ez után kb. 10 perces pihenő következik, ami alatt az illető gondolatai elcsendesednek, majd átéli, milyen hipnózisban lenni, mialatt az idő szorítása érzékelhetetlen, és amikor a kezei rövid időre maguktól mozognak, megbizonyosodik afelől, hogy megváltozott tudatállapotban van. Ekkor jól érzi magát ebben a gondtalan, ellazult állapotban.