Az allergia gyógyítása ÉFT-vel

Közeledik a tél, a karácsony. A természetes táplálkozási irányelvek szerint ilyenkor is azt kell ennünk, ami éppen van – tehát ami eláll a nyár bőségéből: almát, burgonyát, aszalt gyümölcsöket és természetesen magvakat. Azonban sajnos egyre többen egyre többfajta magra allergiásak – gondoljunk csak a dió-, földimogyoró-, szezámmagallergia, a lisztérzékenység és egyéb allergiák terjedésére. Ezek az allergiák nagyon megkeserítik és megdrágítják az allergiás ember életét, hiszen az utolsó betűig végig kell böngésznie a vásárolt termékek összetételét, árgus szemmel figyelve azt, hogy nem készítik-e őket magvakat is felhasználó üzemben. Mert ha igen, akkor veszélyesek lehetnek rá nézve.

EFT pontokA nyugati orvostudomány mai állása szerint ezek a fajta allergiák (másik allergiafajtákhoz hasonlóan) nem gyógyíthatók, nincs rájuk gyógyszer. A gyógymódok fejlesztői sötétben tapogatóznak, immár a gének között is kutatják az allergia okát. Sajnos a jelek szerint rossz irányba keresgélnek… és fognak is keresgélni addig, amíg el nem ismerik az emberi testben a meridiánok létezését. Mert, amennyiben az allergiát nem mérgezés okozza, a forrása az emberi pszichében és a test energiarendszerében van. Egy lehetséges gyógymódot pedig éppen ezért az Érzelmi Felszabadítás Technika (ÉFT) nevű energia pszichológiai módszer jelenthet az allergiára.

Korábban már megjelent egy cikk a Natúrsziget oldalon, amely arról szólt, hogy az allergiát, bizonyos feltételek teljesülése esetén, ÉFT-vel lehet gyógyítani.

Jelen cikkben arról olvashatunk, hogy aki már elolvasta az ingyenes ÉFT kézikönyvet, az hogyan kezdhet neki gyógyítani ÉFT-vel a saját allergiáját.

Hogyan gyógyítsuk az allergiánkat?

Ha nem tudjuk, hogy mire vagyunk allergiásak:

A tünetekből és a körülményekből kell kiindulni. Azaz, ha tüsszögünk, folyik az orrunk, viszketünk, könnyezik a szemünk, kapar a torkunk, akkor ezeket a tényeket felhasználhatjuk a ráhangolódó mondatoknál:

„Annak ellenére, hogy tüsszögök, mégis szeretem és elfogadom magamat.”

„Annak ellenére, hogy folyik az orrom, mégis szeretem és elfogadom magamat.”

„Annak ellenére, hogy a vérvétel szerint allergiám van, mégis…”

„Annak ellenére, hogy …”

Ezt követően a tünetekre kell kopogtatni néhány kört, amíg nem enyhülnek. Ekkor valószínűleg eszünkbe jut valamilyen esemény, személy vagy más tényező, ami irritál minket, és amire folytathatjuk a kopogtatást. Mindig figyeljünk oda, hogy a kopogtatás közben milyen képek jönnek elő bennünk, mert azokkal kell folytatni a munkát, hogy eljussunk az allergia kiváltó okához.

Ha tudjuk, hogy milyen természetes anyagra vagyunk allergiásak (például a mogyoró):

Az allergén(nek hitt) anyaggal dolgozunk. De csak módjával, fokozatosan bevezetve, mivel ekkor már félünk az allergéntől, és már a félelem is képes előidézni rajtunk az allergia tüneteit.

Tehát, először csak gondolunk a mogyoróra, és erre a gondolatra kopogtatunk, amíg el nem múlik a mogyoró allergén hatásától való félelmünk.

Ha az allergénre való „gondolás” már félelem érzése és tünetek megjelenése nélkül megy, akkor jöhet az, hogy magunk elé képzeljük az allergént és úgy kopogtatunk.

Ha az allergén elképzelése már nem vált ki félelmet és tüneteket, következő lépésként magunk elé teszünk és nézünk egy szem mogyorót.

Ha már ez is félelem nélkül megy, és elmúlt az allergia, utána ehetünk mogyorót.

A folyamatban a fentieknél több lépés is lehet. Tehát nagyon fontos az óvatosság, a fokozatosság és az orvosi kontroll is. Az allergia elmúlásának éles tesztelése pedig csakis a gyógyulási folyamat legvégén van.

Amennyiben a fentiekben egyedül nem boldogulunk, segítséget kérhetünk ÉFT-ben jártas szakembertől.

Szalkai Titi
ÉFT terapeuta