Mit hoz a jövő 2011-ben?

Év vége felé legtöbben átgondoljuk az előző évet és természetesen reméljük, hogy a következő esztendőben is jó sorsunk lesz. A jövő fürkészésében segíthetnek különféle jóslási módszerek és spirituális társasjátékok is. Bemutatunk néhány jóslási módszert, amelyekkel akár a szilveszteri bulit is feldobhatjuk.

Akár a szilveszteri bulit is feldobhatjuk, ha kártyajós vagy asztrológiában jártas ismerős is van a köreinkben, esetleg egy estére felfogadunk valakit. Társasjátékokat ma már kölcsönözhetünk is, ha csak szeretnénk kipróbálni egy újdonságot, de az is lehet, hogy nekünk is van néhány jó játékunk a szekrény mélyén.

Kártyajóslások

Jóslásra akár a magyar kártya vagy francia kártyacsomag is megfelelő lehet. Akinek van angyal kártyája vagy tarot kártyája és jól ismeri a használatát, jó eséllyel népszerű lesz a baráti körben. A „sötét jövőbe” való bepillantás izgalmas szórakozást nyújtott évszázadokon át az embereknek. A kártyavetés szülőhazája a mesés kelet, de hamar meghódította Európát, a nyugatot is. A XVII. és XIX. században már kimondottan jóslásra szánt kártyák készültek. Schmidtné dr. Holló Erzsébet a magyar, a francia, a cigány és a tarot kártyajóslások tanulmányozása után írta a Babonások és kártyavető kézikönyvét, melyben tapasztalatait osztja meg velünk és segítséget nyújthat az évbúcsúztató bulikon is – vagy még előző este, ha szeretnénk felfrissíteni a tudásunkat.  Néhány kártyavetési tippet az interneten is találhatunk vagy, más könyvekben is. Ha csak néhány estére van rá szükségünk, körülnézhetünk a közeli könyvtárakban is, így nem kell komolyabb összegeket erre áldoznunk. A buli helyszínén állítsunk fel egy kis asztalt egy zugban és rejtsük el függönnyel vagy egy nagyobb takaróból, ágyterítőből rögtönzött sátrat is készíthetünk. Alkalmi jósunkat ültessük ide, ahol egyenként fogadhatja a jövőt fürkészni kívánó vendégeket.

Asztrológia

Aki kellőképpen jártas a nyugati vagy keleti asztrológiában és hajlandó rögtönzött jóslást vállalni a vendégsereg kérésére, szintén nagy sikerre számíthat. A nyugati asztrológia nálunk talán népszerűbb, de egyre népesebb azoknak a tábora is, akik a kínai vagy indiai asztrológiában jártasak.

Feng Shui és kínai sorselemző módszerek

A kínaiak a szerencse három típusát különböztetik meg: égi, földi és emberi szerencsét.

Igazi kuriózum lehet, ha a kínai Négyoszlopos Sorselemzés módszerét választjuk. Saját sorsoszlopainkat magunk is kiszámíthatjuk az interneten, de az elemzésért legjobb, ha a módszerben jártas, tapasztalt jövendőmondóhoz fordulunk. Ezzel a módszerrel a jövendőmondó részletes és alapos elemzést nyújthat a várható eseményekről pontos születési dátumunk és születésünk helyének tükrében – nem csak egy évre, hanem akár hosszabb időre vetítve is. Egészségügyi, pénzügyi helyzetünkre vagy karrierünkre vonatkozó kérdésekben is segítségünkre lehet. A kínai Bíbor Csillag asztrológia módszerével együtt ez az égi szerencsénkről ad útmutatást. Ez csak a sorsunk egyharmadát jelenti,amiben bárki részesülhet, és a kínaiak hite szerint nincs felette uralmunk. Nem lehet megváltoztatni, csak a földi és az emberi szerencsével javíthatunk rajta.

A Feng Shui Repülő Csillag módszerével is próbálkozhatunk. Ehhez az otthonunknak nem csak a térbeli elrendezését kell figyelembe venni, hanem azt is, hogy mikor épült. Mivel az időt is figyelembe veszi, a jövőre vonatkozóan is „előreláthatunk” eseményeket, vagy meg is előzhetünk, orvosolhatunk problémákat. A Feng Shui módszere a kínaiak szemében a földi szerencsét jelképezi. Azt jelenti, hogy ha összhangban élünk környezetünk energiáival, akkor pozitívan befolyásolhatjuk a jövőnket.

Az emberi szerencsét a kínaiak hite szerint a Ji Csing módszerével ismerhetjük ki leginkább. Ez a magatartásunkra, beállítottságunkra, ítélőképességünkre, készségeinkre és tetteinkre vonatkozik. Ha megismerjük szimbólumrendszerének – a trigramoknak és hexagramoknak – jelentését, akkor segíthet rövidebb távú terveink megvalósításában és az önismeretben. A Ji Csing módszerét viszonylag könnyebben elsajátíthatjuk, gyakorolhatjuk. 3 darab kínai pénzérme, egy vörös színű bársony vagy selyem kendő és egy kis fém dobozka kell hozzá. A pénzérméket Feng Shui kellékeket árusító boltokban szerezhetjük be legkönnyebben. Ha ilyet nem tudunk szerezni, akkor a napjainkban használt pénzérmék is megfelelnek. Társaságban talán ezt a legkönnyebb alkalmazni.

Spirituális társasjátékok

Mostanában van néhány igen népszerű spirituális társasjáték is a forgalomban. Ezek lényege, hogy a játék elején megfogalmazott kérdésünkre választ kapunk a játék végén. Mint más társasjátékokban, itt is vannak különböző színű bábuk, dobókocka és játékmezőn lépkedünk. A játék különlegessége a kiegészítőkben rejlik, melyek főként angyal kártyák, és spirituális kijelentéseket, tulajdonságokat tartalmazó kártyák. Az egyik legismertebb és legnépszerűbb ilyen típusú játék mostanság a Transzformációs játék, de a Filluszok Útján című játék is ismerős lehet néhányunk számára. Ez utóbbi egy ezoterikus problémamegoldó társasjáték, mely a Filluszokkal (supradimenzionális fényfonalak) folytatott meditatív kommunikáció hatására körvonalazódott és a számmisztika, valamint az egyetemes szimbolika segített megalkotóinak a játék létrehozásában. Egy felszínre került titkos térkép segítségével végigjárhatjuk a Filluszok útját a Kétségek Földjétől a Fellegvárba és közben rátalálhatunk a bennünket foglalkoztató probléma megoldására. Utunkon sugallatok, bölcsességek, gyógyító ásványok rezgései segítenek bennünket a felismeréshez. Rájöhetünk, hogy aktuális problémánk csupán egy feladat a sok közül, amit fejlődésünk során meg kell oldanunk. Ezek a játékok kisebb létszám esetén ajánlottak elsősorban, de nagyobb csapatban is hasznukat vehetjük kisebb módosításokkal.

Bármelyik játékot vagy módszert is választjuk, ne feledjük, hogy a jóslatok beteljesítése rajtunk is múlik. A legtöbb módszer csupán tanácsot ad, vagy útmutatást nyújthat a válaszúton, de a döntés mindig a mi kezünkben van!

Jó szórakozást és felemelő spirituális élményeket kívánok!

G. Á.