Szilveszterre: vidám sztorik az orvosnál

A betegségekkel kapcsolatban többnyire rossz gondolataink vannak, és az orvosi rendelőben, kórházban töltött időre sem túl jó emlékeznünk. Inkább a kellemetlenségek jutnak eszünkbe. Pedig az egészségügyben is előfordulnak derűs pillanatok. Az óévet búcsúztatva – és látogatóinknak boldog új esztendőt kívánva – ilyen történeteket gyűjtöttünk össze.

Vendégváró falatkák szilveszterre

Legyen szó akár szilveszteri vagy más partiról, az ujjnyi falatkák mindig praktikusak és népszerűek. Nem csak a vendégek örülnek a kicsi falatoknak, amelyeket gyorsan meg tudnak enni anélkül hogy tányérokkal és evőeszközökkel zsonglőrködnének, a házigazdák is sok munkát takarítanak meg, mert mosogatnivaló helyett csak néhány szalvéta és fogvájó marad hátra.

Kínáljon szilveszterkor alkoholmentes koltélt!

Tele a bevásárlókocsi üvegekkel. Van ott tömény, bor, sör, mindenféle. Készülnek szilveszterre. Több helyen lehet olvasni tanácsokat arról, hogyan lehet enyhíteni a másnaposság tüneteit. Magánügy persze, ki hogyan ünnepel, de azért ajánlunk néhány olyan italt, amelyek finomak, szépek, és miközben isszuk, nem kell tartani attól, mi lesz másnap…

Ünnepeljünk a Holddal!

Az ünnepek előtt, alatt és után is figyeljünk oda az egészségünkre, a környezetünkre és egymásra is. Ebben, mint az év többi részében is, segítségünkre lehet a Holdnaptár. Az ünnep megélése is tisztább és szeretetteljesebb lehet, ha ráhangolódunk az aktuális holdciklusra. Lássuk, hogyan alakul az idei karácsony, a szilveszter és újév napja.

Szilveszter: petárdák, halláskárosodás

A Szilveszter név a történelem első szent pápájának neve, aki nem szenvedett vértanúságot. Az évfordulót már a régi germánok és a rómaiak is ünnepelték. Hogy a szilveszteri parti az ő névnapján ne szenvedjen mártíromságot, a következőkre kell ügyelni azért, hogy elkerüljük a baleseteket és veszélyeket és vidám, gondtalan Szilvesztert ünnepeljünk.

Szilveszteri vacsorák

Szívesebben készít szilveszterkor svédasztalos vacsorát vagy fondüt? Netán raklettet? Mit esznek európai szomszédaink, vagy akár a kínaiak? Vessünk egy pillantást a szilveszteri konyhára, amely – bármennyire különböző is az egyes országokban – világszerte azt mutatja, hogy ami az évfordulón a gyomorba kerül, az nem csak praktikus és ízletes, hanem szerencsét is hoz.

Józan Szilveszter

Szeretne Szilveszterkor is egészségesen, és lehetőleg józanul ünnepelni vagy éppen azokat a vendégeket is megkínálni valamivel a szokványos üdítőkön és ásványvizeken kívül, akik autóval, sofőrként érkeznek? Íme, néhány alkoholmentes és ízletes frissítő, amelyeknek sikere lehet a társaságban.

Mit hoz a jövő 2011-ben?

Év vége felé legtöbben átgondoljuk az előző évet és természetesen reméljük, hogy a következő esztendőben is jó sorsunk lesz. A jövő fürkészésében segíthetnek különféle jóslási módszerek és spirituális társasjátékok is. Bemutatunk néhány jóslási módszert, amelyekkel akár a szilveszteri bulit is feldobhatjuk.