Kedves Látogatóink! Finanszírozási nehézségeink szponzor híján – 15 éves működés után – bennünket is arra kényszerítenek, hogy fogjuk vissza a tempót. Ezért már nem közlünk új cikkeket, de továbbra is elérhetők a keresőink, a holdnaptár, a kínai horoszkóp és a másfél évtized alatt megjelent írásaink.
Reméljük, hogy hamarosan lesz olyan üzleti partnerünk, aki akár tulajdonosként, akár üzemeltetőként lát fantáziát a Natúrszigetben, és kész tovább működtetni, fejleszteni az oldalunkat.
Továbbra is vigyázzanak magukra és szeretteikre!

Ünnepeljünk a Holddal!

Az ünnepek előtt, alatt és után is figyeljünk oda az egészségünkre, a környezetünkre és egymásra is. Ebben, mint az év többi részében is, segítségünkre lehet a Holdnaptár. Az ünnep megélése is tisztább és szeretetteljesebb lehet, ha ráhangolódunk az aktuális holdciklusra. Lássuk, hogyan alakul az idei karácsony, a szilveszter és újév napja.

Mindegy, hogy kinek mi jut a fa alá, mennyire szeret vagy tud bőséget teremteni ezekre a napokra, ha azt el tudja fogadni teljes szívvel. Akár a családdal, akár egyedül töltjük ezeket a napokat, meg lehet élni harmonikusan is. A szokás szerint a karácsony családi ünnep, míg a szilveszter és az újév köszöntése népesebb, publikusabb esemény, de kívánjuk, hogy mindenki a lehetőségei és kedve szerint úgy élje meg ezeket a napokat az idén is, hogy az mindenkinek a lehető legtöbbet jelentse.

Év végi megtisztulás és rendrakás

Alig pár nap van karácsonyig és másfél hét újévig. Használjuk ki bölcsen a hátralevő időt. Használjuk ki a Hold erejét, hogy rá tudjunk hangolódni az ünnepekre a rohanás mellett, vagy ahelyett is.

December 25-26 – csökkenő Hold, Oroszlán

Idén karácsony mindkét napját a pompás Oroszlán uralja. Mivel a Hold csökkenő fázisban van, most igazán kirobbanó formában lehetünk, de azért pihenni sem árt. Az ünnepeket viszont ne csak lustálkodással töltsük, hanem vigyünk bele egy kis mozgást is, hogy az ünnepi lakoma ne hagyjon rajtunk súlyos nyomokat. Öltözzünk fel szépen, adjuk meg a módját mindennek. Örüljünk, vigadjunk, és ha megadatik, akkor éljük meg a bőséget. Ha valaki mégis egyedül ünnepel, akkor mozduljon ki egy kicsit. Egy kiadós séta jót fog tenni a testünknek és a lelkünknek is.

Akkor is adjuk meg a módját, ha egyedül vagyunk, de talán egy kicsit nyugodtabban heverészhetünk este a vacsora után. Olvasgassunk vagy menjünk el a templomba, esetleg otthon imádkozzunk, szokásainktól, vallásunktól, hitünktől függően. Ezeken a napokon különösen erős lehet az égiekkel való kapcsolat. Családi körben is megtehetjük mindezt, természetesen, de egy kis társasjáték vagy egyéb közös játék is jót tehet a hangulatnak. Gyújtsunk gyertyát, hogy a Tűz elem fizikailag is jelen legyen, vagy ha van, gyújtsuk be a kandallót és ünnepeljünk szívből. Adjunk hálát azért, ami van.

December 27-28 – csökkenő Hold, Szűz (csütörtök és péntek)

Az előző napok lakomái után most egy kicsit fogjuk vissza magunkat, akár kicsit böjtölhetünk is. A csökkenő Hold a Szűzben támogatni fogja ezt a törekvésünket, és talán igazán jól is fog esni a gyomrunknak, ha kicsit könnyebben étkezünk ebben a két napban. Ezt az időt töltsük csendesen, józanul, és gondoljuk át a magunk mögött hagyott évet, vessünk számot. Ha egyedül vagyunk, olvasgassunk, mélyedjünk el, vagy foglalkozzunk kicsit a pénzügyekkel is.

Akinek dolgoznia kell, hasznosan töltheti a napot, ha az elszámolásokkal vagy összefoglalókkal dolgozik, vagy akár kérjünk két napot otthoni munkára, szabadságra. Takarítsuk el az ünnepi lakomákról maradt szennyest, maradékokat és tegyünk rendet. Talán az sem árt, ha most megszabadulunk mindentől, ami már nem kell, hogy ne vigyük át a következő évbe. Munkahelyi évzáró bulit is tarthatunk a lezárás kedvéért, ha valakit a munkában talál ez a két nap, és nem tudta kivenni a szabadságát. Esetleg az irodában is szép rendet tehetünk, így az év végén.

December 29-30 – csökkenő Hold, Mérleg (szombat és vasárnap)

Ha szerencsénk van, ez a hétvége hosszú lesz, és ebben az évben már nem kell dolgozzunk. Menjünk társaságba, színházba, koncertre, vagy akár otthon is elmerülhetünk kézműves tevékenységben, művészetben. Hallgassunk zenét, táncoljunk. Szellőztessünk ki alaposan, és ha az előző két napban nem sikerült, akkor most ideje lehet egy utolsó éves nagytakarításnak és rendrakásnak. A Levegő jegy kedvez a tértisztításnak is (spirituális tisztítás, felszentelés) és a lomtalanításnak is.

Váljunk meg mindentől, ami felesleges, hogy jövőre tiszta lappal tudjunk kezdeni. A csökkenő Hold levegős jegyben jár, és ez az energia rendkívül kedvező az elengedéshez. Engedjünk el mindent, ami már nem szolgál – és nem csak fizikai dolgokat. Most is folytathatjuk a böjtöt, ha az előző két napon esetleg elkezdtük, vagy kezdjük el most. Igyunk sok folyadékot, tisztítsuk meg magunkat is, és mindenképpen könnyű ételeket fogyasszunk.

December 31-január 1 – csökkenő Hold, Skorpió

Az idén ezt a két napot a legtöbben előre ledolgozták, vagy valamilyen módon sikerült szabaddá tenniük. A Skorpió titokzatos és kissé vad energiái mellett talán jól is esik kicsit szabadon és akár bekuckózva ünnepelni. Bár ez a két nap nem feltétlenül a józanságról híres, a Víz jegyekre jellemzően a Skorpióban is duplán hat minden méreg, vagy talán triplán is.Vegyük ezt fontolóra, mielőtt nagyon vad dorbézolásra adnánk a fejünket, Szilveszter ide vagy oda, ha nem akarjuk az év első napját csúfos macskajajjal köszönteni.

Ha kettesben töltjük ezt a két napot a kedvesünkkel, akkor most itt az ideje egy kis extra kényeztetésnek, ha pedig családban telik el az ünnep, akkor is feltalálhatjuk magunkat. A petárdákkal legyünk óvatosak, vagy inkább kerüljük el. Köszöntsük az új évet jó hangulatban, akár egy kis csendes elvonulás is jót tehet az év első napján. Jól is fog esni, ha az utolsó nap kirúgtunk a hámból. Tegyük rendbe magunkat testileg és lelkileg is, készüljünk fel a következő napokra és az évre. Vegyünk egy jó zuhanyt vagy fürdőt, és kényeztessük magunkat.

2019. január 2-4 – csökkenő Hold, Nyilas (szerda, csütörtök, péntek)

Az év első munkanapjai vagy iskolai napjai – ha megfogadtuk az év utolsó napjaira adott tanácsokat, vélhetően már aktívan és jól indulnak. Felpörögnek az események, és egy kicsit a Hold energiája is segít visszazökkenni a kerékvágásba. Jól tesszük, ha kimozdulunk egy kicsit akkor is, ha kint hideg van és még szabadságon vagyunk. Fogyasszunk fehérjében gazdag ételeket, zöldséget, gyümölcsöt, igyunk sok folyadékot, hogy kitisztítsuk magunkat az ünnepek után.

Akár egy kiadós edzés vagy egy jó masszázs, szaunázás is jót tehet, hogy felgyorsítsuk a tisztulást. Ha szerencsénk van, ez a három nap még szabadon vagy könnyebb munkával telik. Ha az év végén még nem sikerült minden felesleges dologtól megszabadulni, még ez a három nap is kiváló egy kiadós szelektálásra, lomtalanításra, buli utáni takarításra.

2019. január 5-6 – csökkenő Hold és Újhold a Bakban (szombat-vasárnap)

Az év első újholdja a Bak kijózanító energiájában talál meg bennünket, és ez remélhetőleg mindenkinek jót tesz. Ha még az előző napokban pihentünk vagy legalább szabadságon voltunk, itt az idő, hogy a hétvégén rendezzük a sorainkat, és befejezzük a rendrakást, takarítást, átnézzük a dolgainkat. Így biztosan minden rendben lesz. Vegyük elő a pénzügyeket is akár, hétvége ide vagy oda, iskolások pedig az elmaradt leckéket pótolják.

A vasárnapi újhold segíteni fog az újrakezdésben és az életünk újraindításában. Lehet, hogy inkább most fog igazán elkezdődni az év. Valószínűleg jól fog esni egy kis olvasgatás, gondolkodás a nap folyamán. Töltsük ezt a két napot már csendes, józan, elmélyült állapotban. Ideje van a mély beszélgetéseknek és számvetésnek.

Babusáné Gazdik Ágnes
Öko-Piac-Tér.net

Ha érdekli a téma, ajánljuk figyelmébe az alábbi cikket is:

Hold és szépségápolás