Hold és szépségápolás

A Földhöz legközelebbi égitest kétségtelenül hat az életünkre, és ha jobban odafigyelünk arra, hogy kövessük a ritmusát, visszatalálhatunk egy természetesebb, kiegyensúlyozottabb élethez. Talán nemcsak a nőknek fontos, hanem egyre inkább a férfiaknak is hasznukra lehet, ha tisztában vannak azzal, mikor milyen szépségápolási megoldásokat érdemes bevetni.

Tüzes jegyek

Többnyire ideje van az arc és a haj ápolásának, kozmetikus, fodrász, borbély meglátogatásának, szakáll és orrszőrnyírásnak, de ezek közül vannak napok, amikor jobb ezeket megtenni.

Kos: arckezelés, orr és szemek ápolása, hidratálása, növő Holdnál pakolás, fejbőr masszázsa, fej ápolása általában hasznos. Feltöltés. Csökkenő holdnál arctisztítás.

Oroszlán: hajnyírás, hajápolás (balzsam, hajpakolás) kimondottan jót tehet. A férfi hormonok túlsúlya jellemző, a szőrzet, haj megerősödik a kezeléstől. A dauer nagyon göndör lehet, és az arcszőrzet is hamarabb visszanőhet borotválkozás után. A gyanta se feltétlenül hatékony. Pattanások jöhetnek elő. Csökkenő Holdnál kezeljük, szárítsuk le, vagy megpróbálhatjuk eltávolítani, de növő Holdnál inkább csak fedjük el, mert elmérgesedhet. Igyunk elég folyadékot csökkenő Holdnál, hogy a bőrünk ne száradjon ki nagyon.

Nyilas: visszerek, lábak ápolása, csökkenő Holdnál hidratálás. A hajnak, bőrnek nem árt a kezelés, főleg csökkenő Holdnál, de főleg a hidratálás ajánlott.

Föld jegyek

A bőr és a körmök ápolása kiemelt figyelmet kaphat. A hajnak sem árt a gondozás. A fogak kezelése a földies jegyeknél hatékonyabb. Öltözzünk praktikusan, melegen.

Bika: a bőr és a körmök ápolása általában, akár műköröm építése is ajánlott. Fülbevaló belövését viszont ne ilyen napokra időzítsük, főleg növő Holdnál, mert sokáig érzékeny lehet és begyulladhat a seb. Csökkenő Holdnál a tartós szőrtelenítés (gyanta vagy lézeres is) hatékonyabb. Növő Holdnál kellemes lehet a meleg borogatás. Manikűr, esetleg pedikűr. A fogak ápolása is időszerű lehet: fogkő leszedése, fogselyem, fehérítés, egyéb kezelések.

Szűz: hajnyírás, hajápolás, festés és dauer is jó ilyenkor. Jelentkezzünk be a fodrászhoz. Tovább megőrzi a formáját és a szépségét a haj. Növő Holdnál mindenképpen gondoskodjunk tápláló szérumról, pakolásról. A körmöknek nem árt, manikűrre, pedikűrre is alkalmas napok ezek, de a bőrünknek is használhat a kozmetikázás. Ha másképp nem, legalább otthon tegyünk fel egy pakolást, vagy tisztítsuk meg a bőrt az elhalt hámsejtektől az egész testen. Bőrradír és egy jó fürdő a nap végén kiváló kényeztetés akkor is, ha másra nincs alkalmunk.

Bak: bőrápolás, tisztítás, pattanások kezelése, csökkenő Holdnál ezeken a napokon ajánlott, de gyantázásra és bármilyen szőrtelenítésre szintén jó napok ezek. A kéz- és a lábkörmök ápolására: benőtt körmök eltávolítása, gyógypedikűr, körömgomba szintén csökkenő Holdnál ajánlott ezeken a napokon. A hajnak nem árt, de különösebben nem is kedvez. Növő Holdnál alkalmas lehet a bőr és a körmök táplálására: pakolás, maszkok, egész testes pakolás stb. Egy jóleső sós fürdő a nap végén csodát tehet velünk.

Levegő jegyek

A levegő nagyon száríthat, ezért gondoskodjunk a hidratálásról, különösen csökkenő Holdnál vagy hideg szél esetén. Erősebb fényvédelem kell. A haj kócos lehet, a kezelés nem árt neki. Olajos masszázs jó lehet kiszáradás ellen, illóolajok a léleknek, idegrendszernek jót tesznek.

Ikrek: a kezek ápolása, de a körmöké nem feltétlenül. Mellek ápolása. A fényvédelemre fordítsunk nagyobb figyelmet, a szoláriumnál is, mert jobban égethet. Illóolajok és esszenciák, olajos masszázs kellemes közérzetet biztosít. Kenjük be a kezünket finom illatú krémmel. Öltözzünk lazán, szexisen.

Mérleg: főleg délután 3-5 között jobban figyeljünk a folyadék pótlására és a fényvédelemre. Illóolajok és esszenciák, olajos masszázs kellemes közérzetet biztosít. Tegyünk a fürdővízbe akár tejet, mézet, olajokat, virágokat.

Vízöntő: a lábunkra és a hidratálásra, fényvédelemre figyeljünk. Illóolajok és esszenciák, olajos masszázs kellemes közérzetet biztosít. Tegyünk a lábfürdőbe illóolajokat.

Víz jegyek

A hajunkat ne kezeljük ezeken a napokon semmivel. Ha lehet, a hajmosást is kerüljük, de a fodrászt mindenképpen, mert nehezen kezelhető lesz a haj. A hajnyírás és a pakolás se lesz az igazi. Egyébként pihenjünk, kerüljünk el minden mérgező hatású szert és stresszt, mert minden jobban kiüt rajtunk, mint máskor. Ezeken a napokon akár a tükörbe se nézzünk nagyon, mert érzékenyen érinthet, amit látunk – még akkor is, ha egyébként jól nézünk ki, ezeken a napokon kicsit elfoghat az elégedetlenség. Inkább a belső szépségünkre és a jó közérzetre koncentráljunk.

Rák: esetleg egy mellmasszázsra alkalmas lehet a nap. Csökkenő Holdnál böjt és tisztító kúra, hidratálás és vízkúra jót tehet. Illóolajokat tehetünk a vízbe, vagy csak vegyünk egy jó zuhanyt, akár naponta többször, ha jólesik. Lakkozzuk ki a körmeinket, vagy egyszerűen csak legyünk önmagunk.

Skorpió: amennyiben otthon ér a nap, üljünk be egy jó fürdőbe, ha tehetjük párban, vagy zuhanyozzunk együtt, így könnyebb lesz egymást kényeztetve elfelejteni a külvilágot és a bajainkat. Egy kellemes meleg fürdő a nap végén mindenképp jót tesz, akkor is, ha egyedül vagyunk.

Halak: a lábakról a szemölcsöket eltávolítani csökkenő Holdnál ideális lehet ez a nap. Kerüljük a mérgeket, böjtöljünk, és koncentráljunk a belső szépségre. A hajunkat fogjuk össze, vagy vegyünk fel egy sikkes kalapot, sapkát, vagy valami érdekes fejdíszt, így kevésbé feltűnő, ha a hajkoronánk nincs a legjobb formájában. Fessük ki a körmeinket, és kenjük magunkra a legfinomabb testápolónkat.

Babusáné Gazdik Ágnes
Öko-Piac-Tér.net

Ha érdekli a téma, ajánljuk figyelmébe az alábbi cikket is:

Ünnepeljünk a Holddal!