Zöld tea a házi szépségápolásban

A zöld tea köztudottan az egyik legegészségesebb ital. Hatékony tápanyagai miatt számos egészségvédő jó tulajdonsága van. Antioxidáns tartalma segít a rákmegelőzésben, a tea serkenti az emésztést, koffeintartalma energetizál és javítja az agyműködést. Ez csak néhány a belső előnyei közül, de a tea a szépségápolásban is segítségünkre lehet. Nézzük, hogyan!

Hold és szépségápolás

A Földhöz legközelebbi égitest kétségtelenül hat az életünkre, és ha jobban odafigyelünk arra, hogy kövessük a ritmusát, visszatalálhatunk egy természetesebb, kiegyensúlyozottabb élethez. Talán nemcsak a nőknek fontos, hanem egyre inkább a férfiaknak is hasznukra lehet, ha tisztában vannak azzal, mikor milyen szépségápolási megoldásokat érdemes bevetni.

Szépségápolás kismamáknak

A kisbaba érkezése mindig óriási öröm, az éjszakai felkelések és a gyermek miatti állandó készenlét azonban könnyen megviseli az anyukák bőrét. A kimerültség szemmel látható jeleit azonban pár perces házi praktikák alkalmazásával el lehet tüntetni. Kriston Renáta bőrgyógyász-kozmetológus elárulja, hogyan őrizhetik meg szépségüket a hölgyek szülés után.

Gyakori tévhitek a szépségápolásról

A citrom megpuhítja a száraz bőrt és halványítja a szeplőket? A csokitól pattanásaink lesznek? Üdébb lesz-e a bőrünk, ha naponta radírozzuk? Kevesebb pattanásunk lesz, ha élesztőt eszünk? Jó választás-e a dekoltázsra kent narancsbőr elleni krém? Utánajártunk a leggyakoribb szépségápolási tanácsoknak – vajon igazak vagy hamisak nagyanyáink tanácsai?

Álmában is szépül!

Mialatt édes álmokat álmodunk, a bőrünk buzgón túlórázik. Így például a HGH (Human Growth Hormone) növekedési hormon tipikus éjszakai vándor. Ez támogatja pl. a friss bőrsejtek és a kötőszövetek termelését. A sejtosztódás éjjel tízszer gyorsabb, mint nappal, így gondoskodik a szervezet a nagyobb rugalmasságról és a sima bőrről. Az elhalt bőrsejtek kilökődnek, javul a bőr vérellátása és több tápanyagot kap.

Szépségápolás télen – szépségtippek a mínuszokra

Bár novemberhez képest még mindig enyhe az idő, nem árt már most felkészíteni testünket a mínuszokra. A hideg levegő kiszárítja a bőrt, ami nem csupán kellemetlen, hanem csúnya és fájdalmas is lehet. Az arcunkat általában ápoljuk, krémezzük, de sokan kevesebb gondot fordítanak ajkaikra, kezükre, pedig a jó megjelenés és a komfortérzet alapfeltétele a jól ápolt, teljes test.

Szépüljünk természetesen!

Sokan és sokféleképpen próbálták már megfejteni a szépség titkát, eddig sikertelenül. A legújabb kutatások szerint a szépség titka csupán az egészséges és vitamindús táplálkozásban rejlik. Egy új, bristoli kutatás megfejtette, mitől leszünk vonzóak mások szemében. Aki nagy titokra és csodára vár, meg fog lepődni: a kutatást végző szakemberek szerint ugyanis a szépség titka nem másban, mint a sok zöldség- és gyümölcsevésben rejlik.

A 10 legveszélyesebb szépségcsapda

Minden nő használ néha apró trükköket, hogy a szeme nagyobbnak, az ajka teltebbnek, a haja csillogóbbnak tűnjön. Azt talán kevesebben tudják, hogy némelyik trükk könnyen félresikerülhet. Megmutatjuk a tíz leggyakoribb szépségcsapdát és azt, hogyan lehet elkerülni a bakikat.

A bőrfiatalítás titka 30, 40, 50 évesen

30 éves kor fölött sokaknál megjelenhetnek az első mimikai ráncok vagy szarkalábak, ami bizony sok nőnek bánatot okoz. Nem kell azonban mindjárt a plasztikai sebészhez vagy ráncfeltöltésre jelentkezni. Ha időben és rendszeresen ápoljuk a bőrünket még kozmetikai kezelésekkel is sokat tehetünk a bőrünkért. Néhány kezelést azonban mégis jobb orvosi, szakértő kezekre bízni.

Szépség egyszerűen, olívaolajjal

Az olívaolajat már az ókorban is alkalmazták különböző kozmetikai eljárásokhoz. Ennek a telítetlen olajnak a népszerűsége abban rejlik, hogy rendkívül gazdag antioxidánsokban, vitaminokban és egyéb biológiailag aktív anyagban. Jó kozmetikai szer, gyakorlatilag az összes bőrtípushoz, ám különösen az a száraz bőrhöz és a száraz töredező hajhoz.