Álmában is szépül!

Mialatt édes álmokat álmodunk, a bőrünk buzgón túlórázik. Így például a HGH (Human Growth Hormone) növekedési hormon tipikus éjszakai vándor. Ez támogatja pl. a friss bőrsejtek és a kötőszövetek termelését. A sejtosztódás éjjel tízszer gyorsabb, mint nappal, így gondoskodik a szervezet a nagyobb rugalmasságról és a sima bőrről. Az elhalt bőrsejtek kilökődnek, javul a bőr vérellátása és több tápanyagot kap.

Az olyan hormonok, mint a melatonin, küzdenek az olyan károkkal szemben, amelyek a bőr korai öregedéséért felelősek. És bőrünk éjjel sokkal fogadókészebb a bőrápolásra. A szépítő alvás top partnerei ezért az olyan kozmetikai szerek, amelyek megfelelnek a bőr bioritmusának, és támogatják az éjszakai helyreállító programot. Végül is mikor van 8 órányi ideje egy krémnek arra, hogy intenzíven hasson?Álmunkban jobban szépülünk

Szépségápoló vitaminok a kipihent bőrhöz

Milyen a jó éjszakai krém? Fontos az arcbőrnek, hogy a krém zsír és nedvesség mellett vitaminokat is tartalmazzon, amelyek a sejt megújulását és a kollagénképződést támogatják. A vitaminokban, pantenolban és a hialuronsavban gazdag éjszakai krémek csodákra képesek.

Kapcsolja össze a bekrémezést – természetesen a megtisztított arcbőrön – egy kis arcmasszázzsal. Tegyen egy csöppnyi krémet a homlokára, orrára, arcára, állára és a nyakára. Finom, simogató mozdulatokkal masszírozza be. Akinek inkább zsíros a bőre, használjon inkább anti-aging gélbázisú krémet.

Tetőtől talpig jól bekrémezve

Az szem körüli érzékeny bőrre 30 éves kortól célszerű speciális krémet felvinni. Esténként legyen ez szemránckrém. Használja ezt a krémet nyugodtan az ajkakra is, hiszen itt is hamarabb képződnek ráncok. Kényeztesse testét testápoló olajjal-, vagy krémmel. A száraz területeket a lábszáron és a dekoltázson gazdagon krémezzük be.

Az alváshoz meleg lábakra van szükség: kényeztesse magát meleg lábfürdővel vagy nyugtató lábmasszázzsal, majd húzzon vastag zoknit. Aki hajlamos a túl száraz bőrre a lábán, hetente egyszer megengedhet magának egy lábfejpakolást. Vigyen fel éjszakára karbamid tartalmú lábkrémet, húzzon fel zoknit, és éjszakára hagyja magán. Másnap reggel már puhább talpakon jár.

Kerülje a hason alvást még akkor is, ha kényelmesnek tűnik. Legegészségesebb a hátgerincünkön való alvás. Így elkerüli az arcgyűrődést és ráncok képződését a dekoltázson. Feje legyen olyan laposan, ahogy csak lelet, ez ellazítja a hátat.

Tipp: Ellentétben a hagyományos pamuthuzattal, a selyemhuzatú párnának van néhány előnye: megakadályozza a bőr kiszáradását és ezzel a ráncképződést.

A haj éjszakai ápolása

A haj összecsomósodása is elkerülhető selyem párnahuzattal. Fésülje meg haját esténként alaposan, a hosszú hajból készítsen éjszakára copfot. Az éjszakai hajápolás rendkívül hatékony. Egy órával lefekvés előtt jól kenjük be a száraz hajat ápoló krémmel. Ez az alvás alatt beszívódik, s csak reggel kell zuhanyozás közben jól megmosni. A termék úgy készült, hogy nem hagy zsíros nyomot a párnán.

Kipihenten vonzóbbnak látszunk

A kipihent nők sokkal jobban néznek ki, mint a kialvatlanok, ez tudományosan bizonyított – függetlenül attól, hogy mennyit fáradozunk reggel a jó kinézet érdekében. Menjen tehát valamivel korábban aludni, és ajándékozza meg magát másnap ragyogó arcszínnel.

(Németből fordította: Koncz László)