Szépüljünk természetesen!

Sokan és sokféleképpen próbálták már megfejteni a szépség titkát, eddig sikertelenül. A legújabb kutatások szerint a szépség titka csupán az egészséges és vitamindús táplálkozásban rejlik. Egy új, bristoli kutatás megfejtette, mitől leszünk vonzóak mások szemében. Aki nagy titokra és csodára vár, meg fog lepődni: a kutatást végző szakemberek szerint ugyanis a szépség titka nem másban, mint a sok zöldség- és gyümölcsevésben rejlik.

Természetes szépség

Szerencsére a mű, „megcsinált” szépséggel ellentétben a legtöbben a természetes, belülről fakadó, sugárzó szépségre esküsznek. Így van ezzel az a bristoli kutatócsoport is, amely szerint a zöldségek és a gyümölcsök fogyasztása megszépíti az embert. Ha belegondolunk, a kutatás valóban nem állít lehetetlen, hiszen a gyümölcsökben és zöldségekben rejlő rengeteg vitamin és természetes anyag vonzóbbá és egészségesebbé teszi bőrünket, ezáltal pedig sugárzóbbá, vonzóbbá válik megjelenésünk.A szilva kívül-belül használ

A kutatás vezetője, Ian Stephen és csapata bebizonyította, hogy egy ember arcbőrének színe nagyban befolyásolja azt, mások vonzónak tartják-e vagy sem. A kutatók arra is rávilágítottak, hogy az arcszín helyes táplálkozással befolyásolható. Első körben a kutatásban részt vevőket arra kérték, hogy válasszanak: a sárgás, a rózsás vagy a napsütötte, pirospozsgás arcszínű személyeket tartják-e vonzóbbnak. Az eredmények azt mutatták, hogy a rózsás bőrszín sokkal inkább kelt egészséges és vonzó hatást a megkérdezettek körében, mint a szolárium vagy napfény által lebarnult arcbőr.

Mi a titok?

A sápadtabb arcbőrűek se keseredjenek el, az egészséges arcpír érdekében többet tehetünk, mint gondolnánk. A kutatást vezető Ian Stephen ugyanis megvizsgálta, hogyan és mit esznek azok, akiknek rózsás az arcbőrük. A kutatásból egyértelműen kiderült, hogy ezek az emberek több gyümölcsöt és zöldséget fogyasztanak sápadtabb társaiknál. A gyümölcsökben és zöldségekben lévő anyagok ugyanis fénylőbbé, rózsásabbá varázsolják a bőrt. A kutatók szerint a szépség titka tehát nem más, mint a naponta legalább ötször, kisebb porcióban elfogyasztott zöldség és gyümölcs.

Szépítő finomságok

A gyümölcsök és zöldségek többsége nem csak vitamindús, hanem kalória- és zsírszegény is, így bátran fogyaszthatják ezeket azok is, akik éppen fogyókúráznak. Ősszel szerencsére számtalan finomság közül választhatunk, amelyek elfogyasztásával nemcsak szervezetünket tehetjük ellenállóbbá a vírusokkal és baktériumokkal szemben, hanem bizony bőrünk szépségéért is tehetünk.
20A szőlő fiatalít

Szőlő és alma

Ősszel együnk minél több szőlőt és almát. Az előbbi számtalan olyan hatóanyagot tartalmaz, amelyek halványítják a ráncokat és védik a bőrt a káros külső hatásoktól, az utóbbiban pedig rengeteg a C-vitamin, ráadásul hámlasztó és méregtelenítő hatású is. Fontos, hogy az almát mindig héjastól fogyasszuk, abban van ugyanis a sok egészséges tápanyag.

Szilva

A szilva nyugtató hatású, regenerálja és frissíti a bőrt. Szerencsére ezerféleképpen juttathatjuk be szervezetünkbe a gyümölcsöt: készíthetünk belőle arcpakolást, megehetjük dzsem, lekvár vagy befőtt formájában is.

(Forrás: fin.de, németből fordította: Sophie)