Szépségápolás kismamáknak

A kisbaba érkezése mindig óriási öröm, az éjszakai felkelések és a gyermek miatti állandó készenlét azonban könnyen megviseli az anyukák bőrét. A kimerültség szemmel látható jeleit azonban pár perces házi praktikák alkalmazásával el lehet tüntetni. Kriston Renáta bőrgyógyász-kozmetológus elárulja, hogyan őrizhetik meg szépségüket a hölgyek szülés után.

Arcmasszázs

Reggel a tükör előtt, vagy este a gyerekek elaltatása után mindössze napi néhány perc elég, hogy az arcbőr rugalmas, friss és fiatalos maradjon. Először jön a homlok, majd az orcák, az orr, a szem és a száj, a lényeg, hogy ujjainkkal óvatosan, simító mozdulatokkal, mindig belülről kifelé haladva masszírozzuk át az arcot és a nyakat.

Legyen szép a mama isA váltott hideg-meleg vizes arcmosás és zuhanyozás segít életre kelteni bőrünket. A módszer élénkíti a vérkeringést és segíti a méreganyagok távozását. Ha van néhány percünk, friss levegőn tornáztassuk meg testünket és arcunkat is, és ne feledkezzünk meg a bőrtípusnak megfelelő tisztításról.

Kialvatlanság ellen

Az alváshiány könnyen ödémássá és karikássá teheti a szemkörnyéket. Ezen a hideg vizes arcmosás, a jégkocka, vagy akár egy lehűtött kanál is segíthet, de a szem környéke egy eper-, kivi- vagy burgonyapakolástól is pillanatok alatt felfrissülhet. Megoldást jelenthet a szemre helyezett uborkakarika vagy lehűtött teafilter. A házi praktikák alkalmazását követően mindenképp használjunk növényi őssejtekben gazdag, hidratáló szemkörnyék-ápolót.

Szülőként kiemelt figyelmet fordítunk a gyermekeink folyadékbevitelére, miért épp magunkkal tennénk másképp? A napi 2-2,5 liter szénsavmentes ásványvíz fogyasztása nem csak egészséges, de a szépségnek is jót tesz: a bőr hidratálásától és bársonyossá tételétől kezdve a méregtelenítésen át a pattanások megelőzéséig számtalan területen élvezhetjük a jótékony hatásait.

Fényvédelem

A várandóssággal együtt járó immunológiai és hormonális változások következtében gyakran jelennek meg viszkető kiütések is a kismamák arcán, nyakán és dekoltázsán. A napfény hatására ezek akár súlyos pigmentációt is okozhatnak, ezek leghatékonyabb ellenszere az extrém fényvédelem.

Válasszunk a bőrtípusunknak megfelelő, természetes hatóanyagokat – például svájci alma, keserű narancs, alpesi rózsa őssejtjeit tartalmazó, magas faktorszámú készítményt, ami a bőröregedésért felelős UVA-sugarakat is hatékonyan kiszűri.